Acasa MagazinLife Cartea “Mein Kampf” va fi publicată în Germania

Cartea “Mein Kampf” va fi publicată în Germania

scris de Stefan Galai
3 afisari

Cartea „Mein Kampf” scrisă de liderul nazist Adolf Hitler va fi publicată în Germania pentru prima dată după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Adolf Hitler (Foto: liveindia.tv)

Cartea Mein Kampf va fi publicată într-o variantă comentată, prevăzută pentru 2015, a anunţat marţi landul Bavaria, care deţine drepturile, potrivit agenţiei germane de presă DPA, citată de Moldpres.

Ministrul bavarez al finanţelor, Markus Soeder, a precizat că decizia în acest sens a fost luată după mai multe discuţii, mai ales cu jurişti, şi cu scopul de a „demitiza” această lucrare, în care se amestecă elemente autobiografice şi fundamentele ideologiei naziste, notează AFP.

„Vrem să arătăm cu claritate în ce măsură această carte, cu consecinţe catastrofale, este absurdă”, a subliniat responsabilul bavarez, referindu-se la volumul care a servit drept bază politicii de genocid a celui de-al III-lea Reich.

În egală măsură, obiectivul este de a face „cât mai puţin atractivă posibil din punct de vedere comercial” orice viitoare publicare a lucrării.

Cartea „Mein Kampf” („Lupta mea”) a fost scrisă de Adolf Hitler în timp ce se afla la închisoare, în 1924, după o tentativă de puci. Landul Bavaria din Germania deţine până în anul 2015 drepturile asupra cărţii „Mein Kampf„. De la sfârşitul lui 2015 – după 70 de ani de la moartea lui Adolf Hitlercartea va deveni domeniu public, iar din anul 2016 va putea fi reeditată fără consimţământul landului Bavaria, în afară de cazurile de „incitare la ură de rasă”, a ţinut să precizeze Soeder. Până acum, landul Bavaria a blocat orice reeditare totală sau parţială a textului, pentru a evita o eventuală exploatare a sa de către grupări neonaziste.

9 comentarii

Europeanuul 25-04-2012 - 16:37

@ValVerde,

Publicarea capodoperei face sens numai in varianta „comentata”. Altfel, stafiile secolului trecut (logoreea nationalista patriotarda) ar putea naste noi monstri.

digital 25-04-2012 - 16:57

…hai,că ai băgat-o!

urbos 25-04-2012 - 18:02

A aparut mancatorul de fecale „europeanuu”cu jegul aferent.
Bai urdoare, fiecare citeste ce vrea, gandeste cum vrea. Astia ca tine ar trebui sa putrezeasca in puscarii, acolo e locul celor care atenteaza la drepturile fundamentale.

digital 25-04-2012 - 18:14

după el și alții ca el,numai unii au ”dreptate…âîmi pare rău să-i comunic ,că e destul de ”subțire” în ceea ce vrea el să …pară!

Europeanuul 25-04-2012 - 18:56

Parsivule, Publicarea materialelor care promoveaza rasismul si intoleranta trebuiesc interzise ( in parte sint deja). Agresivitatea ta aici nu ma impresioneaza. Pa.

urbos 25-04-2012 - 19:00

Infectule, cine FAPTUIESTE sau incearca efectiv sa FAPTUIASCA trebuie oprit, ai inteles excrementule? Presupunerile tale de jeg de om, despre ce AR FACE cineva daca citeste sau daca spune, sint irelevante.
Tu ar trebui sa mori in puscarie pentru ca incerci sa ingradesti dreptul fundamental al libertatii de gandire si de exprimare.

Europeanuul 25-04-2012 - 22:17

Da cum sa nu. Hitler, Göbbels, Himmler & Co au fost oameni finuti, cum se cade, care nu au facut altceva decat sa-si exprime punctul de vedere. Propaganda lor poate fi publicata si promovata in contimnuare. Volkshetze, instigarea la crima este o chestie legitima. Vinovati au fost numai membrii aia de partid, fanaticii, caporalii si soldatii care i-au urmat si au pus teoriile in aplicare.

P.S.
polemizezi si injuri in lipsa de argumente.

C.urbos 25-04-2012 - 19:46

Cine i-si permite sa ingradeasca dreptul unui om la cultura si emancipare , cine i-mi permite mie sa mi-o trag singur, benevol si nesiluit ! Eu am dreptul la adevarata emancipare si autorul cartii este mentorul meu spiritual, vreau sa stiu cine i-mi poate interzice sa mi-o trag singur-singurel .Desigur kamarazii mei, alamicu si pennissilvanu ,le permit sa ma urmeze, si Tache si altii Pierdutii . Sieg heil .

urbos 25-04-2012 - 21:09

Asta inseamna sa fii vedeta. Apar pulifrici care iti imprumuta numele…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult