Acasa MagazinLife Casa Dior l-a concediat pe John Galliano

Casa Dior l-a concediat pe John Galliano

scris de D.P.
1 afisari

După 15 ani de colaborare, Casa Dior l-a concediat pentru insultele antisemite proferate într-un bar pe stilistul John Galliano. Motivul: caracterul „odios” al declaraţiilor sale înregistrate cu telefonul mobil în barul parizan Le Marais şi difuzate de ziarul britanic The Sun.

John Galliano

foto: Agerpres

„Îmi place de Hitler şi oamenii ca voi ar trebui să fie acum morţi; ar fi trebuit ca mamele şi taţii voştri să fi fost gazaţi”, spune Galliano într-o secvenţă filmată de un amator în cafeneaua Perle din Paris şi difuzată pe site-ul cotidianului The Sun, citat de Agerpres.
Prezentarea colecţia toamnă/iarnă 2011 a Casei Dior, prevăzută pentru vineri, în cadrul Săptămânii Modei de la Paris, “nu a fost anulată, pentru moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Dior care vineri îl suspendase din funcţie pe Galliano.

Scandalul a început joi seară, săptămâna trecuta, când John Galliano a fost arestat la Paris, după o altercaţie cu un cuplu, pe terasa barului Le Marais, ce l-a acuzat de insulte cu caracter antisemit şi rasist.

Potrivit cuplului, intervievat de postul de radio Europe 1, creatorul ar fi strigat: “Dirty jewish face, you should be dead” şi “Fucking Asian bastard, I will kill you”, notează Mediafax. John Galliano era în stare de ebrietate în momentul arestării.

Totodată, potrivit informaţiilor din cotidianul francez Le Parisien, o tânără a mers, vineri după amiază, la comisariatul din arondismentul III Paris pentru a denunţa câteva comentarii cu caracter antisemit pe care le-ar fi făcut John Galliano în octombrie 2010. Acesta şi-ar fi bătut joc de aspectul ei fizic, înainte de a profera insulte antisemite la adresa ei.

În vârstă de 50 de ani, designerul britanic John Galliano a fost numit director de creaţie al Casei Dior (grupul LVMH) în 1996. S-a impus ca unul dintre cei mai inventivi şi strălucitori designeri, inspirându-se din istorie şi din călătoriile în jurul lumii.

Din 1999, el a coordonat ansamblul liniilor feminine ale Dior, dar şi colecţiile de marochinerie şi imaginea mărcii. În paralel, el lucrează la propriile colecţii.

2 comentarii

urbos 02-03-2011 - 15:08

Asadar casa Dior o sa se numeasca de-acum casa Dihor.

legionarul 02-03-2011 - 16:25

Se confirma inca odata ca j i d a ni nu au nimic de-a face cu libertatea de opinie si vor sa impuna societatii omenesti minciunile lor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult