Acasa MagazinLife Casa părintească a lui Steve Jobs ar putea deveni monument istoric

Casa părintească a lui Steve Jobs ar putea deveni monument istoric

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Casa în care Steve Jobs a construit primul computer Apple, în anii ’70, ar putea fi declarată în curând imobil istoric protejat, de către autorităţile locale din Los Altos, California.

Casa părintească a lui Steve Jobs ar putea deveni monument istoric (foto: cicorp.com)

În cazul în care comisia pentru monumente istorice din Los Altos va aproba acest lucru, casa va trebui să fie conservată. Jobs s-a mutat în această casă cu părinţii săi adoptivi când era în clasa a şaptea şi a locuit acolo în timpul liceului. În garajul casei, Jobs şi Steve Wozniak au asamblat primele 50 de computere Apple 1, pe care le-au vândut magazinului Byte Shop din Mountain View, deţinut de Paul Terrell, pentru 500 de dolari fiecare. Unul dintre computerele originale a fost vândut ulterior la o licitaţie, pentru 231.000 de dolari.

Nouă luni după vânzarea primelor calculatoare Apple 1, în 1977, a fost înfiinţată oficial compania Apple Computer, în Cupertino, iar Jobs a devenit un vizionar care a schimbat faţa calculatoarelor. „Steve Jobs este considerat un geniu care a combinat tehnologia cu creativitatea pentru a inventa şi comercializa un produs care a modificat dramatic şase industrii, respectiv a computerelor personale, a filmelor animate, a muzicii, a telefoanelor, a tabletelor şi a publishingului digital”, potrivit documentului de prezentare a imobilului.

Casa cu un singur etaj, trei dormitoare şi două băi a fost construită în 1952 şi este evaluată la 1,5 milioane de dolari, potrivit site-ului imobiliar Zillow. Mama adoptivă a lui Jobs, Marilyn Jobs, încă locuieşte în această casă. Ea a declarat pentru portalul SFBay.ca că în fiecare săptămână sute de fani ai Apple vin în faţa casei pentru a face fotografii.

Jobs a revenit recent în atenţia presei şi prin descoperirea unei capsule a timpului îngropată de acesta în Aspen, Colorado, în timpul unei conferinţe de design din 1983. Aceasta ar fi trebui să fie extrasă în anul 2000, dar a fost pierdută. Harry Teague, preşedintele conferinţei de design din 1983, a declarat că a pus berea în capsula timpului pentru că „cei care vor săpa vor fi însetaţi şi vor aprecia acest gest”, a relatat CNET. Apple a pus vineri în vânzare noile smartphone-uri iPhone 5S şi 5C, din care a vândut în trei zile un număr record de 9 milioane de aparate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS