Acasa MagazinLife Cascada Niagara înghețată ca urmare a viscolului

Cascada Niagara înghețată ca urmare a viscolului

scris de Misu Andrei
88 Afisari

Imagini spectaculoase au fost surprinse cu cascada Niagara care a înghețat parțial din cauza temperaturilor extrem de scăzute din Canada și Statele Unite ale Americii.Anumite părți din cascadă au înghețat pentru că niciodată cascada nu îngheață complet din cauza volumului mare de apă.

Cascada din partea americană a înghețat până acum doar de cinci ori în istorie, când gheața a blocat curgerea apei și a dus la formarea unui baraj. Au fost instalate, în anul 1964, brațe din oțel pentru a preveni acumulările mari de gheață.

Gheața și zăpada se formează frecvent la baza cascadei și peste râul Niagara în timpul iernilor reci, astfel că acestea formează diferite forme spectaculoase.

Cascada este deschisă turiștilor din anul 1800

Cascada Niagara este format din trei cascade situate între provincia Ontario și orașul New York: cascada americană (American Falls), cascada Vălul Miresii (Bridal Veil Falls) pe teritoriul Statelor Unite și cascada Potcoavă (Horseshoe Falls) pe teritoriul Canadei. Cascada are o lățime de 363 de metri pe partea de nord americană și apele cascadei cad de la 21 metri înălțime. În schimb, pe partea canadiană, lățimea cascadei este de 792 de metri (în formă de potcoavă), iar înălțimea căderii apei este de 51 de metri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS