Acasa MagazinLife Cât timp poți să lași pisica singură în casă

Cât timp poți să lași pisica singură în casă

scris de A.P.
501 Afisari

Pisicile sunt animale independente, dar simt, totuși, nevoia interacțiunii umane. Iată cât timp poți lăsa pisica singură acasă, conform experților în comportamentul pisicilor.

Stăpânii de pisici știu cât de importantă este legătura cu prietenii lor necuvântători, dar vrând-nevrând trebuie să le lase singure în casă. O întrebare pe care și-o pune oricine este cât timp poate fi lăsată singură o pisică în casă.

Cât timp poți lăsa o pisică adultă singură acasă

Pisicile necesită mai puțină îngrijire decât câinii, deoarece nu depind de plimbări și pauze pentru necesități fiziologice, dar această independență nu înseamnă că nu simt nevoia de contact social. Pisicile pot să se plictisească și să fie stresate dacă sunt lăsate singure pentru prea mult timp.

„O pisică adultă poate, în general, să fie lăsată singură pentru 24 până la 48 de ore, cu condiția să aibă acces la hrană, apă și o litieră curată”, spune Michael Thompson, DVM, medic veterinar specialist în comportamentul pisicilor la Pets Food Safety, citat de Reader’s Digest.

Fiecare pisică este diferită, iar unele pot simți mai mult stres decât altele când sunt lăsate singure, așa că dr. Thompson recomandă să aștepți cel puțin trei săptămâni înainte de a lăsa o pisică nou adoptată singură pentru perioade lungi de timp.

Riscurile lăsării pisicii singură pentru prea mult timp

Atunci când iei în considerare cât timp să lași o pisică singură, este esențial să iei în calcul riscurile pentru sănătatea fizică și mentală a acesteia, inclusiv vârsta. „Mental, pisicuțele sunt mai susceptibile la anxietate, frică și probleme de comportament datorită nivelurilor lor ridicate de activitate și a nevoii de stimulare”, spune dr. Thompson.

Chiar dacă pisicile adulte dorm mult și sunt capabile să aibă grijă de ele în perioade mai lungi de timp, ele totuși au propriile preocupări. „Mental, ele ar putea experimenta plictiseală, singurătate și stres”, spune el”.

Acest lucru ar putea duce la probleme de comportament, cum ar fi anxietatea, depresia sau comportamentul distructiv. Din punct de vedere fizic, lipsa atenției poate duce la neglijarea eventualelor probleme de sănătate care ar putea apărea.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS