Acasa MagazinLife Câți porci mănâncă românii de Crăciun

Câți porci mănâncă românii de Crăciun

scris de A.H.
10 afisari

Aproximativ 1 milion de porci mănâncă românii de Crăciun, 14% din consumul anual,  potrivit Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, citată de Mediafax.

Câți porci mănâncă românii de Crăciun.

Câți porci mănâncă românii de Crăciun.

Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, susține că în ferme se taie într-un an aproximativ 3,5 milioane de porci, dintre care, de Crăciun, în jur de 400.000.

Totodată, se importă anual 1,6 milioane de porci, 200.000 dintre animale intrând în ţară în perioada Crăciunului.

„Putem estima că, pe lângă aceştia, într-un an românii taie în curţile proprii aproximativ 2 milioane de porci, dintre care 400.000 în perioada Crăciunului”, a mai spus reprezentantul patronatului.

În concluzie, din totalul consumului anual de aproximativ 7 milioane de porci, românii mănâncă de Crăciun în jur de un milion de animale.

„Consumul anual de carne de porc pe an este totuşi mic în România, de 20 de kilograme, la jumătate faţă de media europeană”, a mai spus Ladoşi.

El a afirmat că tăiatul porcilor în curţile oamenilor se mai practică încă în majoritatea ţărilor din Europa Centrală şi de Est, dar obieciul este mai pregnant în Balcani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult