Acasa MagazinLife Ce avere a lăsat moștenire regretatul Nelson Mandela

Ce avere a lăsat moștenire regretatul Nelson Mandela

scris de C.S.
6 afisari

Fostul președinte sud-african Nelson Mandela, care a încetat din viață la finele anului trecut, a lăsat în urmă o avere evaluată la aproximativ 12 milioane de euro. În disputa pentru moștenire au intrat trei familii.

Nelson Mandela, fostul președinte sud-african, a lăsat în urmă o avere pentru care se luptă trei familii.

Nelson Mandela s-a căsătorit de trei ori, două din soțiile sale fiind încă în viață. Mandela a lăsat în urmă trei fiice, 17 nepoți și 14 strănepoți. Toți se ceartă pe averea lui Mandela, repartizată între companiile și fundațiile care gestionează mărcile și drepturile de autor ale patrimoniului său.

Mandela nu a strâns o mare avere, potrivit presei britanice, aceasta ridicându-se la 10 milioane de lire sterline (11,8 milioane de euro). În ultimii doi ani, Nelson Mandela a primit de la fundația sa 5,9 milioane de ranzi (415.000 euro), la care s-au adăugat pensia pe viață a fostului președinte, de circa 158.000 euro, pe care a primit-o timp de 14 ani.

Fostul președinte sud-african are și o casă la Houghton, într-una din zonele exclusiviste din Johannesburg, unde casele pot ajunge până la 3 milioane de euro. Valoarea casei și a fermei lui Nelson Mandela din Qunu nu este foarte mare, însă moștenitorii lui o consideră o mină de aur, care poate atrage la mormântul său mii de turiști în fiecare an.

Unul din principalele bunuri ale lui Nelson Mandela sunt însă drepturile de autor. În ultimii doi ani, fundația sa a primit, în baza drepturilor de autor, donații de peste 12 milioane de ranzi (850.000 euro). Din moștenirea fostului președinte fac parte, pe lângă fundațiile sale, cele două societăți, Harmonieux și Magnifique, care îi gestionează lucrările de pictură și Fondul Mandela.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult