Acasa MagazinLife Ce face comisarul-şef Christian Ciocan în SUA

Ce face comisarul-şef Christian Ciocan în SUA

scris de Bogdan Crețu Roman
447 afisari

Aflat în concediu în SUA, comisarul-şef Christian Ciocan a decis să facă o schimbare în viaţa sa şi a adoptat un suflet. Nu, nu e vorba despre un copil, ci despre un animal de la un adăpost. Dar cel mai bine să îl lăsăm pe Christian Ciocan să povestească cum a ajuns aibă o nouă preocupare în viaţa de zi cu zi:

comisarul-şef Christian Ciocan în SUA

comisarul-şef Christian Ciocan în SUA

„I-am pus numele Blegi – de la bleg. E labrador maron.L-am adoptat alaltaieri dintr-un Pet Smart, din Statul Texas. De la ANIMAL SHELTER (adăpost pentru animale). Are 3 si 1/2 luni. Zilele de adoptie sunt de doua pana la cateva ori pe an. Adoptia a costat 75 de dolari (sunt incluse vaccinurile) pe care trebuie sa le faca. Se completeaza o multime de formulare si au dreptul sa trimita oricand pe cineva, de la adăpost, sa verifice daca animalele adoptate sunt tratate asa cum te obligi prin contract.

Fiecare animal are o poveste – unele atat de impresionante – „confirmate” chiar de atitudinile animaleleor respective – incat iti dau lacrimile, intelegand. Chiar la Blegi (Prince, asa cum il botezasera in Adăpost reprezentanta Animal Shelter), a inceput sa plângă; de bucurie ca a fost adoptat, dar si pentru ca se atasase de el.

In momentul in care adoptia a fost finalizată, se loveste – o data – un clopot care e pe masa, iar toata lumea striga un fel de „Ura”. Se bucura cu totii – angajati, dar, in majoritate voluntari – pentru ca un suflet a fost salvat de cineva (unele animale neadoptate o perioada de timp sunt eutanasiate).

Similar, in filmul care a fost votat pe locul I în clasamentul celor mai inspirate 100 de filme, întocmit de Academia Americană de Film – O viata minunata/It’s a Wonderful Life”, regizat de Frank Capra in 1946 – se spunea ca atunci cand se aude un clinchet de clopotel, un înger isi primeste aripile.

In fine, Blegi e haios si mai mult doarme decat orice altceva. E vioi, prezent – evident, cand nu doarme – dar intelege ca n-are nicio grija. Cred ca o sa-i mai iau o cătelusa (cu el mai era o cătelusa neagra – tot labrador). Are cip pentru a se sti permanent de soarta lui. Si, foarte important: nimanui nu-i trece – in vreun fel – prin cap, aici sa se poarte altfel decat cu cea mai mare dragoste, cu animalele. Legile sunt extrem de dure!

Un animal adoptat – salvat! – bucura mai mult decat animalele de rasa.E un alt mod de a intelege lucrurile. La noi stii ce atrocităti s-au petrecut (chiar presa le-a tot evidentiat).”

Comisarul-şef Christian Ciocan nu ne-a spus ce va face cu căţelul când se va întoarce în România şi nici dacă are de gând să îl dreseze ca să îi ajute la prinderea infractorilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS