Acasa MagazinLife Ce-i cântă paraşutişti-rockeri ruşi lui Putin VIDEO

Ce-i cântă paraşutişti-rockeri ruşi lui Putin VIDEO

scris de A.B.
14 afisari

Un grup rock format din foşti paraşutişti rusi  înregistrează un mare succes pe internet cu un cântec, având o jumătate de milion de accesări pe YouTube în trei zile.

 

Ce-i cântă paraşutişti-rockeri ruşi lui Putin

Cântecul îi cere lui Putin să plece. Cu braţe musculoase tatuate, berete albastru deschis şi desene pe piept, doi cântăreţi, acompaniaţi de trei instrumentişti, denunţă cu vocile lor aspre regimul premierului Vladimir Putin, favorit la alegerile prezidenţiale din 4 martie, informează Agerpres. ‘Ai distrus apărarea, armata este la pământ, nu dai doi bani pe soldaţi şi ai trimis la plimbare ofiţerii. Nu-ţi iertăm +meritele+ şi-ţi cerem paşnic: Pleacă, tiranule!’, cântă foştii militari.
‘Eşti ca mine, un simplu om şi nu un zeu. Şi eu sunt ca tine, un om care nu sunt prost. Nu te mai lăsăm să minţi şi să furi. Suntem paraşutişti liberi şi patria mamă este cu noi! Tu nu eşti decât un funcţionar, nu ţar sau zeu’, spun ei în refren.
Clipul video fusese vizionat până duminică de 445.000 de ori, de la postarea lui online, joi. Vineri, clipul difuzat de canalul TV online Dojd a fost vizionat de 150.000 de ori.  Unul din paraşutiştii cântăreţi explică unui ziarist uimit că foştii luptători îl atacă pe Putin întrucât nu mai suportă regimul corupt al liderului rus. ‘Suntem ca întreg poporul, nu vrem să trăim într-o ţară unde se fură şi se minte peste tot’, spune el, explicând cântecul al cărui titlu este ‘Nimeni în afară de noi!’, deviza paraşutiştilor ruşi.

 VDV – trupele aeropurtate – este un corp militar de elită al armatei sovietice, apoi ruse. Cei circa 30.000 de membri ai săi au reputaţie de luptători redutabili. Criticii regimului rus, lipsiţi de acces la mijloacele tradiţionale de informare în masă, proliferează pe internet, iar cântecele care-l critică pe Putin au de obicei un mare succes.

1 comentariu

hattrickboy 30-01-2012 - 10:53

Se trezesc si rusii in sfarsit. Am discutat cu un rus asta vara la Albena si mi-a spus ca daca lucrezi ]n domeniul energetic ai bani in Rusia dar treburile nu stau bine de loc acolo

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult