Acasa MagazinLife Ce le lipseşte elevilor din Transnistria? Grenade şi mitraliere

Ce le lipseşte elevilor din Transnistria? Grenade şi mitraliere

scris de M.A.
9 afisari

Elevii din Transnistria se confruntă cu o lipsă acută de grenade şi mitraliere. Cel puţin aşa susţine şeful Casei de Cultură a unui sat din regiunea separatistă.

copii kalasnikov arme akm„În prezent, se acordă puţină atenţie educaţiei patriotice a tinerilor, în special în zonele rurale. Nu ajung profesori, nu sunt suficiente cabinete, nu ajung arme, grenade, în calitate de materiale didactice. Pe degete nu poţi să le explici copiilor. Noi avem în oraşul Bender doar 8 mitraliere pentru 18 şcoli. E o problemă gravă. Despre ce fel de educaţie patriotică putem vorbi?”, spune Igor Şcolinik, din localitatea Protiagalovka.

Potrivit Unimedia, în ajunul Zilei Armatei Sovietice, în Casa de Cultură a satului Protiagalovca din regiunea transnistreană, băieţii de 10-14 ani au participat la un concurs cu genericul „Merge soldatul prin oraş”. Copiii au intonat cântece de pe vremea războiului şi şi-au demonstrat abilităţile fizice în cadrul unor probe sportive.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult