Acasa MagazinLife Ce s-a întâmplat cu Gabriel Cotabiţă

Ce s-a întâmplat cu Gabriel Cotabiţă

scris de L.M.
9 afisari

Gabriel Cotabiţă a fost externat, joi, după 27 de zile de tratament în Spitalul Elias din Capitală, starea acestuia este ameliorată, urmând să continue tratamentul de recuperare în ambulatoriu, a declarat, pentru Mediafax, directorul medical Dana Safta.

Gabriel Cotabita (foto Wowbiz.ro)

Gabriel Cotabita (foto Wowbiz.ro)

„Starea la externare este ameliorată. Din punct de vedere cardiologic, Gabriel Cotabiţă este purtător de defibrilator automat, pentru prevenirea recurenţei aritmiilor severe. Psihic şi neurologic are un status net ameliorat faţă de internare”, a spus directorul medical al Spitalul Clinic de Urgenţă Elias.

Artistul va continua recuperarea în ambulatoriu

Cotabiţă va reveni la control medical periodic. Directorul medical a precizat că Gabriel Cotabiţă a beneficiat de asistenţă medicală gratuită. „Pacientul a beneficiat de asistenţă medicală complet gratuită, asigurată prin sistemul public de sănătate”, a spus dr. Dana Safta.

Gabriel Cotabiţă a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca în 8 mai, după ce a fost găsit în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală. Cotabiţă a fost transferat, pe 16 iunie, la Spitalul Elias, pentru un proces complex de recuperare.

Zilele trecute, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a fost începută o anchetă, după ce o infirmieră s-a fotografiat în pat lângă Gabriel Cotabiţă, când acesta era în Secţia de Terapie Intensivă. Conducerea Spitalului Floreasca din Capitală s-a autosesizat şi a dispus constituirea unei comisii disciplinare în acest caz, după ce în presă au apărut informaţii şi o fotografie în care se vede cum infirmiera stă pe pat, alături de Gabriel Cotabiţă, şi îl ia în braţe. Până la finalizarea anchetei, contractul de muncă al infirmierei a fost suspendat.

De asemenea, a fost sesizat Consiliul de Etică al spitalului, pentru a efectua verificări, au spus reprezentanţii Spitalului Floreasca. Angajata spitalului nu este personal medico-sanitar, ci de îngrijire şi lucrează de mult timp în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, au precizat oficiali ai unităţii sanitare. Legea drepturilor pacientului interzice furnizarea oricăror date medicale sau fotografii ale bolnavilor fără acordul acestora sau al familiilor celor internaţi.

Cotabită, o viaţă dedicată muzicii

A absolvit Institutul de Electrotehnică din Craiova fiind inginer, iar în perioada 1967-1969 urmează cursurile Şcolii Populare de Artă din Craiova. A debutat în muzica rock în anul 1975 alături de grupul Redivivus devenind o vedetă a genului. În luna octombrie a aceluiași an are loc primul spectacol al formației și un an mai târziu Redivivus participă la Festivalul Artei Studențești de la Galaţi unde Gabriel Cotabiță primește premiu pentru cel mai bun solist vocal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult