Acasa MagazinLife Ce se mai întâmplă cu oraşul din China unde a apărut ciuma

Ce se mai întâmplă cu oraşul din China unde a apărut ciuma

scris de A.B.
9 afisari

Orașul Yumen, cu 30.000 de locuitori, din provincia Gansu (nord-vestul Chinei), închis săptămâna trecută ca urmare a decesului unui bărbat bolnav de ciumă, s-a redeschis joi după ce autoritățile nu au mai constatat niciun alt caz. Poliţia a luat măsuri ca maşinile să ocolească oraşul, iar locuitorii nu au voie să părăsească localitatea.

Ciuma in China (foto:Agerpres)

Victima, un bărbat de 38 de ani, tranșase o marmotă, posibil infectată, ca să își hrănească câinele. În aceeași zi a avut febră mare, a scris presa chineză. ‘Niciun alt caz de ciumă nu a fost semnalat ulterior’ în zonă, arată agenția China News, citând autoritățile sanitare din Gansu. Plasate în carantină nouă zile, 151 de persoane care au venit în contact cu victima nu au avut niciun simptom al bolii. Autoritățile au desfășurat o vastă campanie de exterminare a rozătoarelor și puricilor în sectorul de carantină.

Ciuma bubonică este o infecție bacteriană care afectează în principal animalele. Puricii sunt adesea purtători ai bolii după de pișcă un șobolan sau altă rozătoare contaminată, putând-o transmite apoi la om. O epidemie de ciumă a fost înregistrată în jurul anului 1860 în sudul Chinei, care s-a extins apoi în țară și în Hong Kong, în 1894.

Deși poate fi tratată eficient cu antibiotice în cazul unui diagnostic timpuriu, ciuma bubonică rămâne ‘una din cele mai letale boli infecțioase’, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Un alt caz a fost raportat în China acum doi ani: un țăran care găsise o marmotă moartă, pe care a gătit-o și a mâncat-o, a murit de ciumă bubonică în provincia Sichuan (sud-vest), informează o publicație a Ministerului Sănătății.

6 comentarii

pathfinder 24-07-2014 - 10:54

Bine de stiut!
De acum voi ocoli orasul Yumen din Gansu!!!

Tache 24-07-2014 - 15:01

Cazurile de ciuma bubonica din SUA s-au inmultit in ultimii ani.

„Research suggests that the bubonic plague, which used to be associated with squalor, is on the increase in affluent communities in the U.S.

As more people move to natural environments where ground squirrels and woodrats live, infection increases.”

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2550896/Man-contracted-BUBONIC-PLAGUE-cat-speaks-ordeal-left-deaths-door.html

tomi 29-07-2014 - 01:34

Dar vai ce bine ca in rusia mama si tata tie nu s-a semnalat nici un caz de ciuma bubonica. Ei mor doar de holera tifos lepra si raie, specifice popoarelor slave barbare.

Tache 24-07-2014 - 15:03

De ce cetatenii din Statele Unite ale Americii continua sa moara din cauza ciumei bubonice….

Why people in the United States are still dying from the bubonic plague

http://io9.com/5978781/why-people-in-the-united-states-are-still-dying-from-the-bubonic-plague

tomi 29-07-2014 - 01:36

Tache
24-07-2014 at 15:03

De ce cetatenii din Statele Unite ale Americii continua sa moara din cauza ciumei bubonice….
===========
Ca sa aibe ce sa intrebe imbecili ca tine tache.

Vlad 26-07-2014 - 22:28

Stiri pe care partidul comunist nu vrea sa le auzi. China NECENZURATA:

https://www.youtube.com/watch?v=nBTpoUj_QEo&list=PL4AQNuVMWbD3loU7tu9WQPAlvU7VkyfX1

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult