Acasa MagazinLife Ce sumă va dona Bill Gates luptei împotriva epidemiilor

Ce sumă va dona Bill Gates luptei împotriva epidemiilor

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Bill Gates a anunțat că se pregătește să doneze jumătate de miliard de dolari pentru lupta împotriva diverselor epidemii din țările în curs de dezvoltare, prioritară fiind malaria.

Ce sumă va dona Bill Gates luptei împotriva epidemiilor (foto:bombsbeat.com)

Ce sumă va dona Bill Gates luptei împotriva epidemiilor (foto:bombsbeat.com)

Cu prilejul celei de-a 63-a reuniuni anuale a Societății americane igienă și medicină tropicală, la New Orleans, filantropul american a menționat că Fundația Gates va consacra peste 500 de milioane de dolari în 2014 „pentru a reduce povara pe care o constituie malaria, pneumonia, diareea și o serie de infecții parazitare, cauze principale pentru decese și handicap în țările în curs de dezvoltare”. Fostul CEO al gigantului Microsoft, pentru care epidemia de Ebola reprezintă un „apel la acțiune”, a precizat că pe lângă acest angajament fundația sa a majorat cu 30% finanțarea anuală în ce privește malaria.

Apreciind că epidemia de febră hemoragică Ebola, care a provocat moartea de la începutul anului a peste 4.900 de persoane în Africa de Vest, este „moment critic în istoria sănătății mondiale”, Bill Gates a subliniat „necesitatea unor eforturi mai importante pentru a face față bolilor rezistente la medicamente, cum sunt malaria și febra Dengue”. Este vorba despre „a ne consacra marii cauze pe care o reprezintă reducerea poverii globale a bolilor infecțioase”, a adăugat el în observațiile preliminare la discursul său, făcute publice.

În opinia lui Bill Gates, eradicarea malariei până la mijlocul acestui secol este „un obiectiv atât necesar, cât și realizabil”. „Nu ne vom atinge scopul cu pași mărunți. Istoria arată că singurul mijloc de a opri malaria este să îi punem capăt definitiv”. a ținut el să atragă atenția. Potrivit Agerpres, în ce privește lupta sa împotriva epidemiei virusului Ebola, Fundația Gates a anunțat în septembrie un angajament în valoare de 50 de milioane de dolari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult