Acasa MagazinLife Ce sumǎ va dona Fundația Gates pentru combaterea Ebola

Ce sumǎ va dona Fundația Gates pentru combaterea Ebola

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Fundația condusǎ de Bill și Melinda Gates a anunțat cǎ urmeazǎ sǎ doneze 50 de milioane de dolari pentru a susține eforturile de luptǎ ȋmpotriva epidemiei Ebola din Africa de Vest.

Ce sumǎ va dona Fundația Gates pentru combaterea Ebola (foto: el19digital.com)

Ce sumǎ va dona Fundația Gates pentru combaterea Ebola (foto: el19digital.com)

Fundația condusǎ de fondatorul Microsoft a anunțat cǎ aceastǎ suma va fi pusǎ ȋn cel mai scurt timp la dispoziția agențiilor ONU și a organizațiilor internaționale pentru a le ajuta să achiziționeze provizii și să accelereze răspunsul la epidemie în țările afectate. Fundația Gates intenționează de asemenea să coopereze cu parteneri din sectorul public și privat pentru a accelera dezvoltarea de medicamente, vaccinuri și metode de diagnosticare ce pot fi eficiente în tratarea pacienților cu Ebola și pentru a preveni răspândirea în continuare a virusului febrei hemoragice. Conform Agerpres, organizația de caritate a fondatorului Microsoft a pus deja la dispoziția luptei împotriva Ebola alte 10 milioane de dolari, între care 5 milioane pentru operațiuni de urgență ale OMS și 5 milioane pentru Unicef, pentru a sprijini eforturile depuse împotriva bolii în Liberia, Sierra Leone și Guineea.

Ȋn ultimul bilanț prezentat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se arată că epidemia începută în martie și considerată cea mai gravă din istorie a determinat până acum infectarea a aproape 4300 de oameni, dintre care peste jumătate au murit. Statele cele mai afectate de epidemia Ebola sunt Guineea, Liberia și Sierra Leone, dar virusul a făcut victime și în Nigeria și Senegal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult