Acasa MagazinLife Ce ţară europeană poţi închiria. Vezi cât costă

Ce ţară europeană poţi închiria. Vezi cât costă

scris de A.B.
1 afisari

Există o ţară în Europa care poate fi închiriată cu ziua. Bineînţeles că nu este totuna cu a lua cu chirie o cameră la hotel, deoarece nici cel mai luxos hotel din lume nu se compară cu posibilitatea de a dispune, fie şi pentru o noapte sau pentru o săptămână, de un stat întreg.

Vaduz-Liechtenstein-inchiriat

Vaduz-Liechtenstein

Orice cetăţean respectabil poate închiria pentru o zi principatul Liechtenstein pentru suma de 70.000 de dolari, potrivit portalului bornrich.com, citat de Agerpres. Precizarea de cetăţean ‘respectabil’ nu este întâmplătoare. Autorităţile nu sunt dispuse să lase pe mâna oricui cheile de la ţara lor. Anul trecut, bunăoară, o cerere în acest sens venită din partea rapperul-ului Snoop Dogg a fost refuzată, deoarece autorităţilor din Liechtenstein le-a părut ‘îndoielnică’ ideea acestuia de a realiza un clip aici.
La acest preţ, este dispus să-l găzduiască nu doar pe eventualul chiriaş, ci şi un număr de 150 de oaspeţi care l-ar putea însoţi, să decoreze străzile cu însemne speciale şi să introducă temporar, pe durata sejurului, moneda valutară pe care acesta o doreşte. Pentru un cost suplimentar, oaspeţii pot comanda o procesiune medievală foarte frumoasă, focuri de artificii, trăsuri cu cai şi alte distracţii. Aceştia pot de asemenea vizita crama de vinuri a prinţului Liechtenstein, unde pot degusta licori delicioase pe fondul apusului de soare la o altitudine de 1.000 de metri deasupra nivelului mării. Fanii sporturilor extreme vor putea să meargă la schi sau să facă snowboarding.
În acest timp, locuitorii Liechtenstein – în jur de 35000 de persoane – nu-şi vor lua lumea în cap, ci vor rămâne la casele lor. Cei cărora li s-a aprins deja imaginaţia trebuie să ştie că principatul nu se poate ‘rezerva pentru mâine’. Este nevoie ca autorităţile să fie notificate cu şase luni înainte de sosire.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult