Acasa MagazinLife Cea mai norocoasă femeie din lume e matematician

Cea mai norocoasă femeie din lume e matematician

scris de B.C.R
2 afisari

O americancă de 63 de ani din Texas, Joan Ginther, a câştigat aproape 21 de milioane de dolari la loterie în mai puţin de 20 de ani.

Cea mai norocoasă femeie a reuşit să câştige această sumă după ce a avut, începând cu anul 1993, patru bilete câştigătoare, pe fiecare dintre acestea câştigând sume cuprinse între doua şi zece milioane de dolari.

Joan Ginther este o fostă profesoară de matematică şi deţine un doctorat în statistică pe care l-a obţinut la Universitatea Stanford, dar reporterul Nathaniel Rich de la „Harpers” pune acum sub semnul întrebării norocul femeii, scrie Adevărul.

El a precizat că trei dintre biletele câştigătoare au fost cumpărate de la acelaşi magazin din Texas, iar câştigătorea a folosit un algoritm special. „După ce a descoperit o schemă, Ginther trebuia să aştepte ca biletul câştigător să fie programat într-o regiune slab populată. Cu cât concurenţa era mai scăzută cu atât şansele sale erau mai mari”, a spus reporterul. Mai mult, Rich a afirmat că proprietarul magazinului de unde femeia a cumpărat biletele îi păstra mereu acesteia biletele cu miză mai mare.

Joan Ginther nu a dorit niciodată să precizeze cum a reuşit să câştige atâţia bani la loterie, iar după ce s-a îmbogăţit a ales să se mute în Las Vegas.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult