Acasa MagazinLife Cei mai influenţi oameni ai planetei. Pe ce loc e fondatorul WikiLeaks

Cei mai influenţi oameni ai planetei. Pe ce loc e fondatorul WikiLeaks

scris de R. C.P.
1 afisari

Topul celor mai influenţi 100 de oameni ai planetei din 2011, alcătuit de Time, este deschis de Wael Ghonim, un specialist IT egiptean, de doar 30 de ani, care din ianuarie 2010, a devenit şeful de marketing al Google din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Cei mai influenti oameni ai lumiiWael Ghonim a fost, în ianuarie, iniţiatorul revoluţiei egiptene. Aceasta a atras peste 12 milioane de egipteni şi a dus la răsturnarea regimului Mubarak.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, de 26 de ani, intră pe locul şase în topul revistei Time, informează RADOR.

Pe locul opt s-a clasat şeful executivului german, Angela Merkel, prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania. Aceasta este urmată de fondatorul WikiLeaks, Jullian Assange. Australianul de 39 de ani a devenit cunoscut în lumea întreagă după ce a dat publicităţii sute de mii de documente secrete despre războiul din Irak şi Afganistan, dar şi note diplomatice ale oficialilor americani.

Pe locul 12 se află actorul Colin Firth, câştigătorul Premiului Oscar pentru cea mai bună interpretare din filmul „The King’s Speech”.

Se pare că nu trebuie să lucrezi în politică pentru a fi influent, cel puţin aşa reiese din top. Asta pentru că vicepreşedintele american, Joe Biden, este abia pe locul 14, iar soţia liderului de la Casa Albă, Michelle Obama, este pe locul 22. Preşedintele Nicolas Sarkozy ocupă abia locul 29, iar viitorul cuplu regal, prinţul William şi Kate Middleton – poziţia 37.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult