Acasa MagazinLife Cei mai mari chinezi din lume

Cei mai mari chinezi din lume

scris de L.M.
10 afisari

Cea de-a doua conductă de gaze naturale din China a intrat joi în funcţiune. Este cea mai lungă din lume şi nu este singurul record bifat de chinezi joi.

Conducta, care face legătura între Asia Centrală şi sud-estul Chinei, va transporta gaze naturale din Turkmenistan către prin 15 provincii ale Chinei, până în apropiere de Hong Kong şi este cea mai lungă din lume, cu un total de 8.700 km şi cu o investiţie care s-a ridicat la 21,98 miliarde dolari.

Tot joi, în China s-a anunţat şi inaugurarea celui mai lung pod peste mare, de 42 de kilometri – cu opt mai mult decât Eurotunelului care leagă Marea Britanie de Franţa . El face legătura între două mari centre urbane din estul ţării, până acum separate de un golf.

Construirea podului a durat cinci ani, iar costurile se ridică la peste şase miliarde de euro. Un proiect uriaş, podul are şase benzi pentru conducătorii auto şi este susţinut de 5.200 de piloni ancoraţi de fundul mării, scrie money.ro.

sursa foto: www.en.ce.cn

12 comentarii

YAAKOV 01-07-2011 - 10:15

Daca o tara inapoiata, cum era China, a ajuns unde a ajuns, iar SUA, care erau varful de lance al tehnologiei occidentale, au ajuns pe fundul gropii, inseamna ca politica din SUA este gaunoasa. Nu se poata lasa toata economia unei tari numai pe mana speculantilor, sub pretextul „apararii liberei initiative”. Trebuie sa existe un „plan cincinal” si in statele capitaliste, ca altfel lucrurile o iau razna. Libera initiativa trebuie sa actioneze doar ca un catalizator al economiei, prin stimularea interesului personal. Dar particularilor trebuie „sa li se puna sarma in nas” (ca la porcii care rama pe sub gard) si sa li se limiteze raza de actiune. Un lucru extrordinar de rau in SUA este faptul ca particularii nu sunt interesati sa investeasca in invatamantul mediu (de ce ar da bani din buzunar pentru educarea unora care nu vor lucra la firmele lor ?), iar statul face prea putin in acest domeniu. Tinerii americani sunt neinstruiti la terminarea liceului, cu exceptia scolilor particulare unde se duc copiii celor bogati. Se vede asta si dupa limbajul sarac si mimica infantila a celor care au ramas numai cu liceul (de exemplu in reportajele de pe Discovery, Animal Planet, etc).
Reforma in SUA trebuie sa inceapa cu invatamantul mediu, sa se puna accentul pe matematica, fizica, chimie, biologie. Evident ca liceele trebuie sa fie pe categorii (real, uman), pentru ca nu toti copiii pot sa invete la disciplinele tehnico-stiintifice. Se subantelege ca studiile ar trebui sa fie gratuie, pana la ultimul nivel, dar la facultati sa nu ajunga decat cei care merita.

Bumerang 01-07-2011 - 11:45

YAAKOV, uite un comentariu care este macar partial ok.

Incep insa cu greselile din el.
Politica SUA nu poate fi gaunoasa in comparatie cu cea a Chinei!
Sa-ti spun de ce. Pt ca BIP-ul chinezilor pe cap de locuitor este de 3.600 de $, pe cand al SUA de 46.000 de $! Adica de vreo 13 ori mai mare!!
Chair si absolut, SUA au 14.000 de Miliarde pe cand China au numai 8.700 de Miliarde, deci ceva mai mult de jumate! SI asta la 1,3 Miliarde de locuitori, deci de 4 ori si ceva mai multi decat americanii!

Deci, cu tot cu speculanti, americanii au avans net! Apropos de speculanti. In China, speculantul numarul 1 este aparatul politic, care manipuleaza pietele in mod asa de grosolan, de roseste pana si George Soros de invidie!
Iarasi, politica cinicinala este o hartie de buda! Din simplul motiv ca, tu poti planifica productia, insa nu si cererea !

Revenind la SUA, ai dreptate vis-a-vis de sistemul educational. SUA au fost privilegiate in trecut, cand emigratia era de calitate net superioara celei de azi!
Astazi exista alternative de emigrare, mai ales in Europa. Multe capete luminate prefera Europa. Astfel nu mai ajung destui in USA. Pe de alta parte, americanii sunt tot mai putin educati, ori astazi nu prea mai ai nevoie de salahori la fabrica.
Au rata astfel sa tine pasul cu transformarile pe piata fortei de munca.

YAAKOV 01-07-2011 - 12:03

Din moment ce China este pe crestere economica de atata timp, iar SUA nu se mai opresc din cadere, este clar ca ceva pute rau de tot. Cel mai grav lucru a fost politica de globalizare, care a dus la transferarea in tarile din Asia a unor secrete stiintifice si tehnologice ce trebuiau sa fie pazite strasnic. Occidentalii au vandut funia cu care vor fi spanzurati mai tarziu. Cineva nu doreste binele celor din rasa alba si uite la ce rahat s-a ajuns. Raul adevarat va iesi la iveala peste cativa ani. Iar constructia UE a fost ratata, din moment ce s-a pornit cu smecherii si inechitati. Vesticii si-au furat-o cand au hotarat sa dezindustrializeze Europa de Est si s-o aduca in saracie lucie. Populatia din Est ii va ura de moarte, peste putin timp, cand nu va mai avea ce sa puna pe masa. Vesticii (Franta, Germania, Anglia) vor ramana singuri in fata puhoiului asiatic si a unei Americi flamande si infuriata de greselile comise.

Bumerang 01-07-2011 - 19:57

Gresesti,

secretele tehnologice nu te ajuta prea mult timp! O natiune care vrea sa fie in frunte, trebuie sa inventeze permanent ceva nou. Astfel, cei care „fura meseria” constata ca sunt depasiti de alte produse! Rasa nu joaca nici cel mai mic rol in acest concurs tehnologic/economic!

Cei din Europa de est nu o duc asa de rau cum crezi tu, in afara de romani. Dezindustrializarea eu n-o vad. In Europa de est se deschid fabrici intr-o veselie. Chiar langa satul bunicii mele, in Banat, s-au deschis 3 fabrici mici, straine.

Eu stoíu ca tu simpatizezi cu socialismuk stiintific :-), dar sa stii ca nu ajungi departe cu el.

YAAKOV 01-07-2011 - 21:26

Fabricile cu care te lauzi nu au mai mult decat o masina de ambutisat, trei burghie si o pila. S-a dus industria adevarata, de unde scoteam produse finite de mare complexitate, pornind de la minereu.

S-o lasi mai usor cu eticheta comunismului stiintific, ca nu e deloc asa. Am o gandire mai sofisticata decat iti imaginezi tu.

YAAKOV 02-07-2011 - 07:58

Tu esti „orb”, de increzut ce esti.
Sustii ca europenii sunt mai destepti decat asiaticii si ca asiaticii sunt ca aia din Planeta Maimutelor, adica nu vor fi in stare sa dezvolte tehnologia preluata si vor fi dependenti de europeni.
Pe chinezii ii tine in loc scrierea lor tampita, la fel cum pe ortodocsi i-a facut sa bata pasul pe loc modul dezastruos in care a functionat Biserica Ortodoxa. Este vorba de „software-ul instalat”, pentru ca nu cred ca sunt diferente mari la partea „hardware” intre europeni si asiatici.
Chinezii vor trece, probabil, la alfabetul latin, cum Imperiul Roman a preluat cifrele arabe. Asta le va elibera mintea de tampeniile pe care trebuie sa le invete ca sa scrie. Atunci sa te tii la chinezoi !

Ba unguroiule, nu mai bate campii si nu ma mai face comunist, ca nu e nici pe departe asa. Sunt un tip destept si nu vreau sa accept ce ne-au facut scarbele din Vest, cand ne-au lasat fara industrie. Nu voi accepta niciodata faptul ca am ajuns sa traiesc intr-o colonie subdezvoltata si cu o polarizare sociala extrema, ca in cele mai mizerabile tari din America Latina. Si cand eram copil evitam sa ma uit la filmele cu dictaturi si disperarea din America Latina, sau la cele cu mizeria si mafia din Italia.

Ciu Huhu 01-07-2011 - 16:23

SUA e moarta, omorita de lacomii paraziti evrei, nici Dumnezeu nu o mai poate salva, bietii chinezi pierd miliardele de dolari imprumutati lui SUA!

Denali 01-07-2011 - 22:34

Iar s-a deschis Clubul Expertilor in Politica Americana , de catre membrii acestui Club care locuiesc pretutindeni , cu exceptia…americii…

comic….un bolsevik nostalgic , dezbate un …neo marxist…

Nostalgicul bolsevik , datorita indobitocirii la care a fost supus timp de decenii , nu-si scarpina sfecla si nu se intreaba in sinea lui : Bai Sine , CUM , DE UNDE , CINE , le-a dat camarazilor mei ideologici , maoistii tehnologia ?????….extraterestrii ??…Partidul Comunist Roman , socialistii francezi ?…verzii germani ??…islamistii ??…CINE ???….

In randul indobitocitilor mioritici , esxista aceasta notiune IDIOATA si …dobitoaca , precum ca daca china , se va transforma(progresa) economic, tehnologic si ulterior : IDEOLOGIC , aceasta va fi in detrimentul ….americii…hmmmm…

Asumand ca indobitocitii au gasit raspunsul la prima intrebare ( DE UNDE si CINE , a acordat tehnologia avansata maoistilor) , acum vor continua cu efortul de a parasi mocirla indobitocirii , si se vor intreba : DE CE ??…cei care au acordat( si acorda) tehnologie moderna maoistilor , au facut-o , o fac si o vor face ???…

Una din doctrinele fundamantale ale imperialistilor americani (de fapt o axioma dovetita de realitate si istorie)este aceea ca cu cat un inamic ideologic se va apropia economic, social ,politic, juridic, etc. de sistemul imperilist american cu atat acel inamic , va deveni in timp si in realitate un partener, economic , un pol stabilizator si eventual un aliat…

Cu cat china va deveni mai bogata economic, si cu cat clasa mijlocie si bogata de acolo se va multiplica exponential cu atat dorintele telurile si nazuintele majoritatii gloatelor chinezesti , se vor deplasa de la a servi o ideologie toxica si opresiva : Maoismul , la una Normala, Umana si Logica : de a crea bunastare si securitate ptr. copii , familie , vecini ci concetateni…asa cum se intampla in america de nord, si la o scara mai redusa in europa…

Indobitocitul nostalgic bolsevik , Nu are nici cele mai elementare notiuni de economie de piatat, cum se creaza locurile de munca, in sectorul privat , cum se creaza prosperitatea si cum se ridica nivelul de trai al gloatelor….de aceea acest indobitocit nostalgic , a ramas agatat de planuri cincinale ( care de fapt durau 41/2 ani…sic!)….

Indobitocitul nostalgic, inainte sa puna sarma in nas antrrenorilor , de ce nu si-o pune mai intai lui insusi , si sa-si puna banii in scolile secundare (sic!) nici primare , nici superioare…ci numai in cele medii….

Aceeasi mentalitate de PORC BOLSEVIC(fara sarma in rat) : adica este de datoria si obligatia ALTORA sa educe pe altii….Vedeti…nu este de datoria INDIVIDULUI de as- imbunatati soarta …NU!!!…este de datoria ALTORA , cu banii lor de a educa pe altii…

Atata indobitocire ain sfecla acestui PORC BOLSEVIK care grohaie despre banii altora este uimitoare….

Eu il intreb pe acest reprezentat al DOBITOCILOR mioritici : CINE l-a educat pe Bill Gates ?????….ca sa INVENTEZE si sa CONSTRUIASCA un colos electronic ????….Creand zeci de mii de locuri de munca ptr. proletariat (foarte bine pakltite) si ale milioane de locuri de munca adiacente care depind de programele INVENTATE si CREATE de Gates ???…

Aceasta a fost o intrebare retorica ptr. indobitocit…Nu v-a afla nicioadata raspunsul…

Si ca un bun samaritan ii voi da eu raspunsul acestui grohaitor indobitocit :

Motorul Inventiilor, al Anreprenorilor, al creatorilor de locuri de munca ptr. proletariat , care creaza produse si servicii care ridica standardul de viatat al gloatelor , inclusiv al porcilor bolsevici , este : BANUL !!!…PROFITUL !!!…INTERESUL PROPRIU !!!….

si nu diletantismul ,visele si ideologiile colhoznice….

Atunci cand un INDIVID , are care scop principal , normal si uman : INTERESUL Propriu , si doreste sa-si ridice standardul de viata al lui , al familiei si al copiilor , si isi framanta dovleacul cum sa inventeze un produs sau un serviciu , pe care gloetele il doresc , contra cost , acel INDIVID , ulterior , prin definitie , va ridica ca o maree toate barcile din port , nu namai barca lui , prin produsul sau serviciul pe care il inventeaza si /sau creaza….

Acest ecroc bolsevik , nu are nici cea mai elemtara notiune de logica si ratiune…

Porcii de capitalisti salbatici , conform acestui porc fara sarma in nas, nu investesc in educatie ( cu toata ca STATUL confisca sume astronomice de la acesti producatori ptr. a subsidia educatia altora) …

In paralel in timp ce capitalistii salbatici nu investesc in educatie , in universul , in paradisul acestui porc bolsevik , in Blocul Comunist , educatia era pe de-a moaca ( in realitate iobagii STATULUI plateau pana le iesea pe nas)…

Cu toate acestea REALITATEA , Logica si Istoria , ne arata ca economiile , nivelul de trai si tehologia din tarile unde porcii capitalisti salbatici zburdau fara sarma in nas, era , este si va fi intotdeuna cu mult superioara tarilor unde ideologia impusa de porci bolsevici precum ideologia acestui bolsevik nostalgic pe nume..

Yaakov….

P.S.Educatia in america este distrusa de camarazii acestui porc bolsevik , de neo marxistii americani care sub Mafia Sindicala , in loc sa educe elevii , se ocupa de pensiile si bonusurile personale si de a face camonie politica…
In america sunt mii si mii de scoli private , profesionale, religioase ( unde curiculum este de fapt secular, minus indobitocirea din scolile de Stat)…

In america porcii de investitori privati investesc in educatia elementara ( gradinite , pre school , scoli elemtare ) in scoli profesionale , medicale, si business, si in scoli superioare : CONTRA COST…nu stil bolsevik : pe de-a moaca…

Acest porc bolsevi YAKOOV , nu cunoaste nici macar definitia cuvantului : INVESTITIE….cuvant care prin definitie invoca un : PROFIT…

Neo marxistii au deturnat acest cuvant INVESTITIE si astazi in loc sa spuna : CHELTUIELI ale Statului ( risipa de bani ) se refera la INVESTITII de STAT…

Expresia de : Investitie de Stat este un …missnomer…Statul nu investeste , ptr. ca nu are nici un ban de a investi …mai inati trebuie sa confiste banii de la sectorul privat , dupa care ii CHELTUIE , mai precis ii risipeste , fara absolut nici un profit…din contra : creaza o clasa de iobagi ai Statutului care devin dependenti de largesea Statului…iar cand Statului , in final , epuizeaza banii confiscatii de la producatori , aceste clase de iobagi ai statului devin pauperi, derutat, devastati, debusolati si incep sa de-a foc oraselor si tarii ( hello Greece)…

Cum am spus : numai TIMPUL va LUSTRA romania de acesti porci bolsevici , care continua sa mentina conditia umana in mizerie si iobagie….

succes…

YAAKOV 02-07-2011 - 07:38

Bai Inteligenta nr.1 a Forumului, te comporti ca la intrunirile voastre, ale penticostalilor. Asa va invata acolo, ca membrii gruparii trebuie sa excluda sub orice fel de forma contactul cu statul.

Discursul tau este gaunos, incoerent, plin de lozinci. De exemplu cand zici ca:

„Una din doctrinele fundamantale ale imperialistilor americani (de fapt o axioma dovetita de realitate si istorie)este aceea ca cu cat un inamic ideologic se va apropia economic, social ,politic, juridic, etc. de sistemul imperilist american cu atat acel inamic , va deveni in timp si in realitate un partener, economic , un pol stabilizator si eventual un aliat…”.

Pai cand s-a declansat WW2, intre tarile capitaliste din Vest era vreo diferenta de sistem, sau lupta a fost pentru resurse si pentru piete de desfacere, ma dobitocule ?
Tu si acum, cand se vede clar in ce kakat este America, sustii ca s-a procedat corect cand s-au inchis fabricile din Vest, lasand oamenii fara locuri de munca, si s-au transferat utilajele si tehnologia occidentala in China ? Ba tampitule, China este, ca populatie, cat America+Canada+Europa+Australia+Rusia. Este un colos industrializat de tampitii din SUA, care inevitabil va intra in conflict cu restul lumii. Este ca Japonia inainte de ww2, dar de zece de ori mai mare.

Si daca ar fi asa cum zici tu, de ce americanii n-au investit in Europa de Est, care avea deja facilitati industriale si forta de munca mai bine calificata ? De ce ne-au pus la conducere guverne marioneta prin care au ras toata industria ? Pentru ca eram fostii lor dusmani din timpul Razboiului Rece ? Dar chinezii ce au fost, nu tot asa ?
Ma dobitocule, tu nu vezi ca cineva lucreaza impotriva noastra, a celor din rasa alba ? Ce vom fi noi peste un secol, cand coloratilor din Asia nu le mai ajunge nimeni cu prajina cu rahatul la nas ? Ba boule, eu am simtit pe pielea mea dispretul coreenilor care lucrau la Daewoo-Craiova. Priveau prin noi, de parca nu existam, desi in urma cu o generatie, inainte de a-i industrializa americanii, mancau rame si gandaci si erau niste taranoi.

vanesa 02-07-2011 - 00:34

drama acestui evlavios de na li este neşansa de a avea interlocutori pe măsura fantasmelor sale pascaliene cu adinci reflectii citite in clădirea unde doar mintile cele mai a bile din continentul marcat de statuia cu flacara franceza ii pot certifica l’incapacité à être un homme avec des autres femmes et les hommes

Liviu 03-07-2011 - 01:29

Unde E boii care se intreabau ce mai facE chineJii ?! A intrat ei oare in gaurile lor de sobolani ? De ce ? Sa mai nascoceasca alte rahaturi in care sa bage lumea asta ?! Ei uite ca chinezii nu prea ii asculta si ii cam lasa sa musteasca in propriile lor „sucuri” … Iar intre timp lucreaza pentru ca lucreaza pentru ei, pentru tara lor, pentru poporul lor ! Chiar daca venitul pe cap de vita furajata este mai mic insa valoarea ramane in cele ce le fac pe cand vitele furajate cu creierele spalata consuma si produc dejectii !!! Cam asta este …

Paul din Ohio 03-07-2011 - 02:03

Ramane de vazut daca in Turkmenistan mai sunt gaze in valoare de 22 de miliarde de dolari. Daca nu, aceasta „realizare” chinezeasca va fi la fel ca „realizarile” ceausiste: grandomanie si lipsa de orice consideratie pentru popoarele Chinei.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult