Acasa MagazinLife Cel mai bătrân bărbat din lume şi-a serbat ziua de naştere

Cel mai bătrân bărbat din lume şi-a serbat ziua de naştere

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Japonezul Jiroemon Kimura a celebrat împlinirea a 115 ani, atingând astfel vârsta pe care o are şi cea mai bătrână femeie din lume, americana Besse Cooper.

Cel mai batran barbat din lume - Jiroemon Kimura (foto: globovision.com)

Bătrânul, care locuieşte în vestul Japoniei în Kyoutango, s-a născut în 1897 şi este un fost postaş, care după ce a ieşit la pensie s-a ocupat de agricultură. Acum potrivit unei informaţi apărute în cotidianul japoneze Mainichi Daily, Kimura petrece mare parte a zilelor în pat, dar mănâncă totuşi cu familia de trei ori pe zi.

Potrivit 7sur7.ber, citate de Agerpres, niponul are 7 copii, dintre care doar 5 mai trăiesc, aceştia oferind 14 nepoţi, 25 de strănepoţi şi 13 stră-strănepoţi. Japonezii sunt de altfel deţinătorii recordului pentru cea mai mare speranţă de viaţă din lume, durata medie de viaţă a unui nipon atingând 86,4 ani. Înaintea lui Jiroemon Kimura, recordul de longevitate era deţinut de americanul Walter Breuning, care a murit chiar la 115 ani, anul trecut pe 14 aprilie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult