Cel mai mare carnivor de pe Terra | Ziua Veche
Acasa MagazinLife Cel mai mare carnivor de pe Terra

Cel mai mare carnivor de pe Terra

scris de A.B.
39 afisari

Cel mai mare carnivor de pe Terra cântărește, în medie, nu mai puțin de 3.500 kilograme și măsoară aproximativ 5 metri.

Mirounga leoninaEste vorba de foca elefant sudică, denumită științific Mirounga leonina. Cel mai mare exemplar vânat, la 28 februarie 1913, măsura 6.85 metri și cântărea în jur de 5 tone. Un mascul adult este de până la șapte ori mai greu decât alte animale carnivore cunoscute pentru gabaritul lor, precum ursul polar (Ursus maritius) și ursul Kodiak (Ursus arctos middendorffi).

Cea mai recentă estimare a populației de foci elefant sudice a avut lor în 2005, când se considera că, în lume, există între 664.000 și 740.000 de exemplare. Peste 400.000 dintre acestea trăiesc în zona Atlanticului de Sud, mai exact pe lângă Georgia de Sud și Insulele Sandwich de Sud, Insulele Falkland și Peninsula Valdes.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult