Acasa MagazinLife Cel mai mare smarald a fost scos în lume

Cel mai mare smarald a fost scos în lume

scris de M.I.
7 afisari

Circa 4.000 de persoane au vizitat sâmbătă târgul minier din Muzo (Columbia) pentru a admira un smarald brut uriaş, de 11.000 de carate, în greutate de circa 2,5 kg, “cel mai mare din lume”.

smarald_furaSmaraldul a fost expus publicului pentru prima oară după extragerea lui în urmă cu 12 ani dintr-o mină din această regiune columbiană.

“Valoarea sa este inestimabilă”, a declarat presei Santiago Soto, purtător de cuvânt al târgului minier în care piatra preţioasă este expusă de proprietarul său, întreprinderea Coexminas, transmite Agerpres. Smaraldul are culoarea verde intens opac.

Botezat “Fura”, în semn de omagiu pentru o frumoasă indiană care – potrivit legendei – a trăit în această regiune, el este expus sub sticlă şi sub strictă supraveghere. Grupuri care nu pot depăşi mai mult de 15 persoane pot intra în sala în care este expus pentru a-l contempla pentru câteva minute de la distanţa de 2 m, sub privirile a cinci paznici în civil.

Muzo este situat în zona minelor de smarald columbiene de unde sunt extrase cele mai frumoase pietre preţioase din lume. Columbia reprezintă 55 % din piaţa mondială a smaraldelor, cu exporturi care se ridică la circa 200 de milioane de dolari anual.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult