Acasa MagazinLife Cel mai mic căluţ se pregăteşte de aniversare

Cel mai mic căluţ se pregăteşte de aniversare

scris de A.P.
13 afisari

Nu o fi el capabil că alerge la Derby, dar e cel puţin la fel de celebru ca marii câştigători de curse. Cel mai mic cal din lume va împlini curând un an.

Înalt de 50 de centimetri, căluţul Einstein a stârnit un interes uriaş la naşterea lui în aprilie trecut.

calutul EinsteinMii de oameni au făcut coadă la ferma din Barnstead, New Hamshire, Marea Britanie, ca să îl admire. Dar dacă oamenii îl iubesc, semenii săi nu îl prea bagă în seamă, scire Daily Mail.

Strădaniile lui Einstein de a-şi găsi prieteni şi cum decurge viaţa sa împreună cu proprietarii Charlie Cantrell şi Rachel Wagner vor apărea într-o carte care va celebra un an de viaţă al căluţului.

“A fost un an minunat pentru noi şi Einstein”, spune Cantrell, de 44 de ani, care, împreună cu soţia sa Rachel, a cumpărat căluţul pentru mica lor fermă.

“Suntem amândoi îndrăgostiţi de cai. Einstein este cel mai mic cal care a supravieţuit, iar vestea s-a răspândit în toată lumea şi interesul a fost uriaş.”

Einstein este remarcabil pentru că nu are nici un semn de nanism, fiind pur şi simplu un cal în miniatură.

Mama sa Finesse are o înălţime de 81 de centimetri, iar tatăl său, Painted Feather este înalt de 76 de centimetri.

Guinness a venit la noi, după ce vestea s-a răspândit în presă. Va fi recunoscut drept cel mai mic cal din lume când va împlini patru ani, dar este clar că s-a oprit din creştere”, spune Cantrell.

Einstein şi armăsarul Playboy

Einstein şi armăsarul Playboy

Einstein nu şi-a făcut prieteni de talia sa. Tot timpul şi-l pierde cu uriaşul său tovarăş Playboy, un armăsar de talie normală, şi cu Lily, câinele Saint Bernard al fermei.

“Cel mai simpatic lucru la Einstein este că nu pare să-şi dea seama cît este de mic. Se apropie de Playboy şi de Lily ca şi cum ar fi ditamai armăsarul. Sforăie şi se ridică în două picioare şi aleargă la galop în jurul lor”, spune Charlie.

“Cu Lily se pupă şi îşi ia la revedere. Lily este un Saint Bernard de la ferma unde s-a născut şi cu care îi face mereu plăcere să se întâlnească.”

Aniversarea de un an a lui Einstein e aşteptată de toată lumea la fermă. Mai ales de copii. “Copiii îl adoră pe Einstein, iar el îi adoră pe ei. E ca o magie între ei.”

Einstein şi Saint Bernardul Lily

Einstein şi Saint Bernardul Lily

Einstein se joacă cu o minge mai mare ca el

Einstein se joacă cu o minge mai mare ca el

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult