Acasa MagazinLife Cel mai scump câine din lume – 1,1 milioane de euro

Cel mai scump câine din lume – 1,1 milioane de euro

scris de Matei Iliescu
26 afisari
Picătură Mare, puiul de mastiff roşu tibetan care costă 1,1 milioane de euro

Picătură Mare. Aşa-i că e scump?

Un pui de mastiff roşu tibetan a devenit cel mai scump câine din lume după ce a fost vândut cu aproape 1,1 milioane de euro.

Mastiffii tibetani sunt câini de pază mari şi fioroşi care au supravegheat taberele nomazilor şi mănăstirile din Tibet vreme de secole.

Se crede că sunt una dintre cele mai vechi rase, iar legenda spune că atât Genghis Han cât şi Buddha au avut câte un exemplar.

Se crede că mastifful tibetan este o rasă pur chinezească şi este foarte greu de găsit în afara acestei zone. Tocmai raritatea sa face ca şi preţurile să fie pe măsură, notează Daily Mail.

Şi continuă să înregistreze creşteri ameţitoare.

Un astfel de  mastiff roşu tibetan a fost vândut recent cu 10 milioane de yuani, ceea ce înseamnă 1,1 milioane de euro.

“Picătură mare” sau Hong Dong în chineză a fost cumpărat de un baron al cărbunelui din nordul Chinei.

Miliardarul va mai trebui să scoată bani grei din buzunar pentru hrana acestui uriaş de 80 de kilograme, ca să se facă mare. Multă carne de vită şi de pui, plus delicatese ca scoici abalone sau castraveţi de mare, pentru ca puiul de 11 luni să ajungă la greutatea standard a rasei, de 130 de kilograme. Cam cât un rugbist bine făcut, scrie Daily Mail.

Lu Liang, crescătorul lui “Picătură Mare” spune despre câine că este un “specimen perfect” şi că preţul uriaş este justificat.

“Am cheltuit o grămadă de bani pentru a creşte câinele şi avem salarii de plătit la foarte mulţi oameni”. În plus, proprietarul îşi va mai putea scoate din bani, încasând 11.500 de euro pentru fiecare vizită a lui “Picătură” la fete.

Preţul uriaş arată că mastifful tibetan roşu a devenit un simbol al statului lor înalt pentru noua clasă de îmbogăţiţi din China, adăugându-se bijuteriilor şi limuzinelor de lux.

Nu numai că se crede că roşul e o culoare norocoasă, dar mastiffii tibetani sunt consideraţi animale sfinte, binecuvântându-şi stăpânii cu sănătate şi apărare.

Tibetanii cred că aceşti câini au suflete de călugări care nu au fost suficient de buni pentru a se reîncarna ca oameni sau a merge în Şambala, raiul budiştilor.

Printre cei care au deţinut asemenea exemplare se numără Regina Victoria, Regele George IV sau Genghis Han, despre care se spune că îşi dotase armata cu 30.000 de mastiffi tibetani pentru a cuceri Vestul Europei.

“Sunt foarte deştepţi, judecă singuri o situaţie şi au un simţ extrem de dezvoltat care le permite să depisteze pericolele”, spune James Pally, un crescător de mastiffi tibetani din Ţara Galilor.

“Erau folosiţi iniţial la paza turmelor şi cirezilor, sunt foarte buni şi blânzi cu alte animale şi adoră copiii. Am şase exemplare şi, dacă nu le dai suficientă atenţie, se aşază între tine şi televizor”, zice Pally.

Înaintea lui “Picătură Mare”, cel mai scump câine din lume a fost tot un mastiff roşu tibetan, numit “Leul Roşu”, care fusese vândut cu 1,055 milioane de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult