Acasa MagazinLife Cele mai ciudate slujbe din lume

Cele mai ciudate slujbe din lume

scris de L.M.
3 afisari

În ziua de azi, oamenii pot fi plătiţi să facă diferite activităţi, precum plimbatul câinilor, construirea de mobilă, organizarea locuinţei sau chiar să ţină în braţe persoanele singure, care sunt dispuse să plătească pentru astfel de servicii.

slujbe ciudateOamenii pot angaja un profesionist în îmbrăţişări care să le ofere afecţiune, pot să plătească nişte domnişoare de onoare „sub acoperire” care să participe la nuntă, ba chiar şi bocitori profesionişti alături de care să plângă la înmormântările celor dragi.

Potrivit Gândul, acestea sunt doar câteva dintre meseriile extrem de ciudate, dar din care unii oameni chiar îşi câştigă existenţa.

14. „Mulgătorii de şerpi” extrag veninul unora dintre cele mai periculoase reptile din lume, precum şerpii cu clopoţei sau cobrele. Veninul obţinut este deseori folosit pentru realizarea antidotului folosit în spitale sau în laboratoare şi se vinde chiar şi cu 1.000 de dolari gramul.

13. Domnişoarele de onoare profesioniste participă la nuntă pentru a asista şi a ajuta mireasa în ziua cea mare. Jen Glantz, cofondatoarea companiei Bridesmaid for Hire, care oferă astfel de servicii, spune că firma ei oferă tot felul de servicii şi că poate să trimită la nunţi şi oameni care să consilieze mireasa pas cu pas.

12. Detectorul de gheţari a devenit o profesie după scufundarea tragică a Titanicului, în 1912. Patrula Internaţională de Gheaţă, care a fost fondată un an mai târziu, se află sub conducerea pazei de coastă a SUA. Angajaţii din acest departament se ocupă cu localizarea blocurilor de gheaţă şi calculează cele mai sigure rute prin care ambarcaţiunile pot ocoli aceste pericole. La nevoie, icebergul poate să fie tractat din zonă pentru ca itinerariul să fie eliberat.

11. Bocitorii profesionişti asistă la înmormântări şi îi plâng pe cei decedaţi. În multe zone ale lumii, timp de câteva ore, familiile pot angaja astfel de persoane care să le fie alături pentru a-i conduce pe ultimul drum pe cei dragi.

10. Instructorii de surf pentru câini. Această meserie nu se practică oriunde, ci doar în anumite resorturi exclusiviste de la marginea oceanului în care oamenii sunt dispuşi să angajeze un antrenor personal de sport chiar şi pentru animalul de companie. De cele mai multe ori, serviciile vin la pachet cu cele pentru oameni, dar există locuri în care cursurile sunt destinate doar căţeilor.

9. Pipăitorii de feţe mai sunt numiţi şi „cercetători senzoriali” pentru că sunt antrenaţi să-şi folosească mâinile pentru a judeca eficacitatea produselor de înfrumuseţare, precum crème, loţiuni de curăţare sau aparate de ras.

8. Profesioniştii în îmbăţişări sunt oamenii care nu au nicio problemă să se ţină în braţe cu nişte persoane total necunoscute, atât timp cât sunt bine plătiţi. Chiar dacă se câştigă bine, uneori până la 100 de dolari pe oră, există şi dezavantaje: destule bariere psihice şi emoţionale pe care un profesionist în îmbrăţişări trebuie să le depăşească, spune Samantha Hess, o femeie din Portland care practică această meserie.

7. Privitorii la televizor. Aceasta este o slujbă adevărată şi nu este neapărat la fel de uşor cum sună. Potrivit unui articol publicat pe investopedia.com şi citat de Business Insider, privitorii la TV trebuie să scaneze prin diverse emisiuni şi generice şi să le găsească pe cele care se potrivesc unui program de televiziune sau de ştiri.

6. Artiştii care folosesc cenuşa celor decedaţi. După incinerare, unii oameni îşi doresc să păstreze o amintire frumoasă a celor care nu mai sunt, aşa că aleg să angajeze un astfel de artist care să creeze un obiect de artizanat în care să închidă cenuşa, precum un pandantiv sau o sculptură din sticlă.

5. Evaluatorii de respiraţie lucrează, în general, pentru companiile care produc gumă de mestecat, bomboane mentolate, pasta de dinţi sau apă de gură. Aceştia notează eficacitatea produselor şi oferă feedback celor care le fabrică.

4. Degustătorii de mâncare pentru câini (evident, oameni) sunt angajaţi de companiile care comercializează hrană pentru animalele de companie pentru a testa calitatea produselor. Aceştia evaluează şi valoarea nutriţională şi, de obicei, scuipă mâncarea după ce au gustat-o.

3. Profesioniştii în determinarea sexului puilor de găină realizează această activitate bazându-se în special pe intuiţie. Angajaţi în general de către crescătoriile de păsări, aceştia sunt des întâlniţi în Marea Britanie şi în Japonia.

2. Oamenii specializaţi în statul la coadă reuşesc să facă un lucru pentru care mai nimeni nu are răbdarea necesară: să aştepte la rând. Aceştia sunt foarte ocupaţi mai ales în timpul perioadelor cu reduceri importante, de exemplu de Black Friday, şi atunci când se lansează produse aşteptate de multă vreme (ca noile modele de iPhone, de pildă).

1. Scriitorii de răvaşe pentru prăjituri sunt angajaţi în general de firmele specializate în producerea de astfel de dulciuri şi pot fi încadraţi în companie ca freelanceri. Este o slujbă reală, făcută de oameni reali şi pare destul de profitabilă, pentru că site-ul ehow.com estimează că un scriitor de răvaşe câştigă anual cam 40.000 de dolari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS