Acasa MagazinLife Cele mai ieftine destinații de primăvară în Europa

Cele mai ieftine destinații de primăvară în Europa

scris de Șt. C
236 Afisari

A călători în Europa poate fi costisitor, mai ales în sezonul de vârf, dar dacă ești creativ și eviți locurile turistice aglomerate, s-ar putea să reușești să eviți prețurile ridicate și să găsești câteva oferte bune.

Ți-am pregătit o listă cu cele mai ieftine destinații de primăvară în Europa. În plus, acesta este un moment minunat pentru a călători și a descoperi frumusețea și diversitatea peisajelor și culturilor din întreaga continent.

Destinații ieftine în Europa în primăvara 2024

Dacă ești în căutarea unor destinații de vacanță care să nu îți distrugă bugetul, iată câteva sugestii pentru cele mai ieftine destinații de primăvară în Europa:

Budapesta, Ungaria

Capitala Ungariei este un amestec fascinant de istorie, arhitectură impresionantă și băi termale relaxante.

Prețurile pentru cazare și mâncare sunt relativ accesibile, iar primăvara este un moment perfect pentru a explora orașul fără mulțimea de turiști din sezonul estival. Unde mai pui că poți să îți iei prietenii și să mergeți cu mașina ca să economiști bani și să vă mai opriți pe drum pentru a explora și alte locuri. Budapesta este superbă și se află la o aruncătură de băț de București.

Lisabona, Portugalia

Cu peisaje pitorești, străzi înguste și plaje însorite, Lisabona este un oraș fermecător care oferă o experiență autentică portugheză la prețuri rezonabile. În plus, primăvara vremea este plăcută și temperaturile sunt perfecte pentru explorarea orașului.

Uită-te după bilete de avion cu măcar două luni înainte de a pleca, pentru cel mai bun preț. Iar dacă bugetul nu îți permite să rezervi un hotel, uită-te după un hostel cu review-uri bune. Până la urmă, vei fi ocupat toată ziua cu plimbările, așa că vei avea nevoie doar de un loc în care să dormi.

Atena, Grecia

Oricând este o bună perioadă pentru a vizita Atena, iar primăvara nu face excepție. Cu monumente istorice impresionante, plaje minunate și o gastronomie delicioasă, Atena este o destinație care oferă foarte multe în sezonul de primăvară. În plus, există în fiecare zi zboruri accesibile, iar cazările nu sunt deloc scumpe. Nu rata mâncărurile tradiționale și monumentele istorice din Atena.

Praga, Cehia

Cu castele medievale, piețe vechi și străzi pavate, Praga este un oraș de basm care poate fi explorat la buget redus în timpul sezonului de primăvară. Cazarea și mâncarea sunt relativ ieftine, iar peisajele înflorite adaugă un farmec aparte orașului.

 

Destinatii de primavara in Europa

Varșovia, Polonia

Capitala Poloniei este o destinație accesibilă cu o istorie bogată și o viață culturală vibrantă. Primăvara, parcurile și grădinile orașului prind viață, iar prețurile pentru cazare și mâncare sunt prietenoase cu bugetul.

Parisul primăvara

Parisul este întotdeauna o idee bună, iar acest lucru este cu atât mai adevărat în timpul primăverii, indiferent dacă ești un iubitor de artă, un pasionat de istorie sau pur și simplu un călător pasionat.

Primăvara este momentul perfect pentru a vizita Muzeul Rodin, la aproximativ 30 de minute de plimbare de Warwick Paris peste Podul Alexandre III și prin Esplanada Invalizilor, sau de la Hôtel Westminster prin Grădinile Tuileries și peste pasarela pietonală Passerelle Léopold-Sédar-Senghor.

Muzeul este înconjurat de grădini frumoase, în conformitate cu tradiția lui Rodin de a-și expune sculpturile în aer liber.

Această perioadă a anului este sinonimă cu înflorirea, iar unul dintre cele mai impresionante locuri pentru a experimenta acest lucru este în grădinile de la Giverny, ultima capodoperă a lui Claude Monet.

Perfect pentru o excursie de o zi din centrul orașului. Reperele florale la începutul sezonului sunt copacii înfloriți de cireși și meri, precum și preferatele primăverii, zambilele, narcisele și lalelele.

 

Destinatii de primavara in Europa

Dealurile din jurul satului sunt, de asemenea, împodobite cu flori sălbatice în primăvară, ideale pentru o plimbare în peisajul rural. Alternativ, bucură-te de frumusețea grădinilor lui Monet la Muzeul de l’Orangerie din Grădinile Tuileries.

Les Nymphéas, parte din celebrul său șir de nuferi, pot fi admirate în două galerii ovale special concepute. În acest an, vizitatorii se pot bucura și de experiența vizuală a lui Ange Leccia, ca un omagiu adus artistului și operei sale și o examinare a relației sale cu grădinile de la Giverny.

Dacă soarele strălucește, vizitează cele două insule mici, dar foarte romantice, din râul Sena, care formează inima antică a orașului. Insula Cité este poate mai bine cunoscută ca locul Notre Dame, dar conține și câteva comori ascunse.

Piațeta du Vert-Galant se află pe vârful vestic al insulei, un spațiu liniștit plantat cu castani, tisă, pruni și meri înfloriți, care ar putea fi un cadru cu adevărat romantic pentru o plimbare, o cerere în căsătorie în centru orașului sau pur și simplu un picnic.

La Sainte-Chapelle din Palatul Cité este o capelă gotică ce prezintă peste 6000 de metri pătrați de vitralii colorate, restaurate cu migală, multe datând din secolul al XIII-lea.

Învecinată, Insula Saint-Louis este legată de Insula Cité prin Podul Saint-Louis și are o atmosferă fermecătoare de sat francez în centrul Parisului.

Destinații în Italia

Roma

Doar auzul acestui nume aduce în minte unele dintre cele mai faimoase monumente din lume: Colosseum-ul, Capela Sixtină și Vaticanul, etc. Istoria aici se întinde pe parcursul a 28 de secole, făcând din Roma unul dintre cele mai vechi orașe locuite din Europa (și unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Italia).

Acest oraș este o minunată combinație de locuri istorice, piețe și cartiere fermecătoare, muzee de clasă mondială și locuri emblematice. Pentru cel care vine pentru prima dată, Roma ar trebui să fie în partea de sus sau aproape de vârful listei. Este un oraș mare și aglomerat, dar principalele obiective turistice sunt concentrate în jurul centrului istoric al orașului.

Topul experiențelor: Colosseum-ul, Pantheon-ul, Fântâna Trevi, Muzeele Vaticanului și Capela Sixtină, și Muzeul Borghese.

Plimbă-te prin inima istorică a Romei, explorează Piazza Navona și Campo de’ Fiori și ia cina în Trastevere.

Poți vedea principalele obiective turistice într-un tur rapid de o zi în oraș.

Cu două zile aglomerate poți vizita cele mai importante puncte de atracție. Cu și mai mult timp, poți explora toate colțurile și crăpăturile Romei, poți face un tur culinar și poți merge pe căi neumblate.

 

Destinatii de primavara in Europa

Florența

Fără îndoială, Florența (Firenze) este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat din Italia.

Acest oraș a fost locul de naștere al Renașterii, iar muzeele de artă de aici sunt o dovadă a acestui lucru. Statuia lui Michelangelo, Galeria Uffizi uimitoare, frescele de pe cupola Duomo-ului și statuile expuse în centrul istoric al orașului sunt spectacole spectaculoase de văzut.

Dar există suficiente turnuri de urcat, gelato de mâncat și magazine de vizitat încât să nu te simți copleșit de muzee în vizita ta la Florența.

Vezi statuia lui Michelangelo, urcă pe Duomo, vizitează Galeria Uffizi, plimbă-te pe Ponte Vecchio, mănâncă înghețată, vizitează barurile și restaurantele de pe acoperiș și privește apusul de pe Piazzale Michelangelo.

Poți străbate cele mai bune locuri din Florența într-o singură zi, însă două-trei zile îți permit să încetinești ritmul și să vizitezi câteva locuri mai puțin cunoscute.

Toscana

Cu orașele pitorești de pe dealuri, ce se înalță printre vițe de vie și dealuri învolburate, Toscana este superbă și o bucurie de explorat. Ai putea petrece cu ușurință o săptămână în Toscana, stabilindu-te într-o vilă toscană și făcând excursii de o zi în orașele din împrejurimi.

Siena este unul dintre cele mai mari orașe și, la fel ca și Florența, este un punct de plecare excelent pentru a explora această regiune. Orașele de pe dealuri sunt San Gimignano, Pienza, Montalcino, Montepulciano și Volterra.

Siena

Tehnic, Siena este un oraș de pe dealuri din Toscana. Dar este un loc atât de minunat de vizitat încât merită menționat separat. Siena este similară cu Florența, dar mai liniștită și mai mică.

Plimbă-te pe străzile pavate cu piatră, privește Siena de la Turnul Mangia, vizitează Catedrala din Siena și petrece timp în Il Campo.

Este ușor să vizitezi Siena într-o excursie de o zi din Florența sau din Toscana. Dacă ai mai mult timp, petrece cel puțin o noapte aici pentru a experimenta cu adevărat Siena.

Cinque Terre

Cinque Terre este unul dintre cele mai pitorești locuri din Italia. Aici se găsesc cinci orașe colorate și superbe, așezate în mod periculos pe dealurile care coboară în Marea Mediterană. Poți face drumeții sau să te plimbi cu trenul între orașe.

Explorarea celor cinci orașe: Riomaggiore, Vernazza, Monterosso al Mare, Manarola și Corniglia este obligatorie.

Dacă îți place să faci drumeții, poți merge pe jos între toate cele cinci orașe într-o singură zi. Cu cât faci mai multă drumeție.

Este posibil să vizitezi Cinque Terre într-o excursie de o zi lungă din Florența. Cu toate acestea, pentru cea mai bună experiență, planifică să petreci cel puțin o noapte (ideal două sau trei nopți) într-unul dintre cele cinci orașe.

 

Destinatii de primavara in Europa

Spania

Spania este o țară imensă cu diverse regiuni care experimentează diferite tipuri de vreme pe tot parcursul anului. În mare parte, Spania beneficiază de vreme minunată, așa că primăvara nu face excepție.

Barcelona

Vizitează Sagrada Familia – Când ești în Barcelona, o vizită la faimoasa basilică Sagrada Familia, este esențială. Un proiect început în 1882 și care este încă în lucru și astăzi. Când această clădire remarcabilă va fi terminată, va fi cea mai mare biserică din lume.

Fă poze la clădiri ciudate precum Casa Milà – Pe măsură ce te plimbi prin Barcelona, vei observa câteva clădiri cu aspect ciudat, inclusiv Casa Milà. Același arhitect care a construit Sagrada Familia a construit și Casa Milà.

Numele său era Antoni Gaudí. Este faimos în întreaga Catalonie pentru munca sa creativă. Casa Milà este acum înscrisă pe lista UNESCO.

Când o vei vedea cu propriii ochi, veți fi uimit, dar, în același timp, impresionat.

Plimbă-te pe La Rambla – Fără îndoială, vei merge pe La Rambla mai mult de o dată. Este o stradă vibrantă de 1,2 kilometri care se întinde în inima Barcelonei. Acolo poți găsi multe oportunități de cumpărături, statui intrigante și diverse cafenele și restaurante.

Sevilia

Sevilia este cel mai mare oraș din sudul Spaniei și capitala regiunii Andalucia. Faimos pentru dansul flamenco, coridele și combinația sa de forme europene și islamice de arhitectură, nu lipsesc activitățile pentru toți cei care vizitează Sevilia, fie că sunt familii sau cupluri.

Participă la un spectacol de flamenco – Dacă există un loc în lume unde ar trebui să vezi un spectacol de flamenco, este locul de origine al flamenco-ului, Sevilia.

Flamenco este un stil expresiv de dans care implică o mare cantitate de emoție și care provine din Sevilia. Tablaos sunt locurile unde se țin spectacolele și le poți găsi în aproape orice seară a săptămânii.

Valencia

Valencia devine rapid una dintre cele mai populare destinații de călătorie din Spania. Faimoasă pentru străzile sale pitorești și clădirile medievale, și locul unde a fost inventat preparatul spaniol paella.

Valencia este unul dintre cele mai ieftine orașe din Spania, deci când o vizitezi, te aștepți la o vacanță accesibilă.

Plimbă-te în jurul Catedralei Valencia – Datând din secolul al XIII-lea, Catedrala Valencia este un clasic al stilurilor renaștere, baroc și neoclasic. Intră pentru a vedea picturile realizate de artiști pe care Papa Alexander VI i-a angajat de bună voie când era cardinal.

Cordoba

Când vine vorba de locuri calde din Spania, Cordoba ocupă prima poziție. Orașul andaluz vede temperaturi de până la 37 de grade Celsius în iulie și august.

Dacă poți suporta căldura, vei vedea o exhibiție superbă de arhitectură romană și islamică, deoarece a fost odată un oraș roman și un centru islamic în trecut. Întoarce-te în timp și mergi într-o aventură antică unică.

Bucură-te de Moscheea – Catedrala din Córdoba – Această minunată clădire datează din perioada în care Córdoba era principala cetate europeană pentru știință și cultură sub Emirul Abd-ar-Rahman. Moscheea a fost apoi transformată în biserică în 1236. Semne ale arhitecturii ambelor religii pot fi văzute în structura de astăzi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult