Acasa MagazinLife Cele mai mari șapte greșeli pe care părinții le fac în lupta cu dulciurile

Cele mai mari șapte greșeli pe care părinții le fac în lupta cu dulciurile

scris de Misu Andrei
97 Afisari

Toți părinții încearcă, cu siguranță, să le ofere copiilor atât o creștere sănătoasă, cât și o dezvoltare armonioasă. Însă, cu cât copilul va fi mai privat de dulciuri, cu atât tentația va fi mai mare.

Acorzi atenție exagerată dulciurilor

Conform unor studii, cu cât îți îndrepți atenția foarte mult asupra unui lucru, indiferent dacă în sens pozitiv sau negativ, cu atât dorința crește.

De exemplu: după ce ai terminat de făcut cumpărăturile, ajungi acasă și scoți alimentele din plase pentru a le pune la locul lor. Printre alimentele sănătoase, numărându-se și un „dulce”. În momentul în care copilul pune mâna pe acel produs „interzis”, părintele reacționează ferm, spunând „nu ai voie” sau „nu acum”. Astfel, tentația pentru dulciuri crește.

Oferirea dulciurilor drept răsplată

Dacă oferiți celor mici dulciuri pentru a fi cuminți sau ca recompensă pentru că au luat notă mare la o temă, atunci când vor fi mari se vor recompensa singuri ori de câte ori vor avea o reușită.

De asemenea, părinții apelează de multe ori la acest tip de recompensă pentru a-i face pe cei mici să mănânce tot din farfurie.

Consolarea cu dulciuri

Niciun părinte nu-și dorește să-și vadă copilul suferind. Astfel, pentru a-l face să se simtă mai bine apelează la dulciuri. Însă, în cazul în care acționați astfel, copilul va învăța să scape de emoțiile neplăcute mâncând dulciuri.

Puneți dulciurile la îndemână

Este imposibil pentru un copil să nu mănânce dulciuri dacă știu unde se află. Pentru a evita ca cel mic să se înfrupte din alimentele „interzise”, acestea trebuie să fie depozitate într-un loc inaccesibil.

Interzicerea alimentelor

Conform unor studii, interzicerea unui anumit aliment copiilor este o adevărată problemă, în special dacă acesta este consumat de ceilalți membri ai familiei. De asemenea, copii care nu au voie să consume dulciuri au tendința de a face o obsesie pentru ele și ar putea consuma cantități mari ori de câte ori au ocazia.

Acces la dulciuri

Multe persoane consideră că cei mici nu vor mai fi tentați să mănânce dulciuri dacă au acces neîngrădit la acestea. Însă, aceste alimente generează și mai mult pofta de dulce, iar copii nu pot rezista tentației de a mânca.

Îl obligi să mănânce tot din farfurie

Părinții sunt cei care trebuie să-i învețe pe copii cu stilul de viață sănătos. De multe ori, însă aceștia recurg la metode care duc la efecte contrare. Părinții transmit copiilor ideea greșită că trebuie să mănânce tot din farfurie „pentru a crește mare”. Astfel, acesta se va strădui mereu să lase farfuria goală, fie că vorbim despre mâncare sănătoasă sau despre prăjituri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS