Acasa MagazinLife Ceremonie sfâşietoare: eroii, om şi câine, s-au întors acasă

Ceremonie sfâşietoare: eroii, om şi câine, s-au întors acasă

scris de Matei Iliescu
2 afisari

Dangătele funebre ale clopotelor amestecate cu lătrăturile câinilor aliniaţi pe marginea drumului. Se întorc acasă caporalul Tasker şi câinele său Theo.


Tasker şi Theo s-au întors acasă

Militari, civili şi câini dau onorul eroilor care se întor acasă. Foto: Daily Mail


Amândoi au murit în misiune în Afganistan. Caporalul Liam Tasker a fost secerat pe 1 martie, de o rafală a talibanilor, iar Theo, câinele său, specializat în căutarea materialelor explozive, a murit la câteva ore după aceea, de durerea pierderii stăpânului.

Springer Spanielul de un an şi zece luni a făcut un atac de inimă.


Ceremonie sfâşietoare la repatrierea rămăşiţelor lui Tasker şi Theo

Famili şi prietenii lui Liam, împietriţi de emoţie. Foto: Daily Mail


Pentru că au avut rezultate excepţionale, bătând toate recordurile la descoperirea explozivilor şi muniţiei, misiunea lor a fost prelungită cu o lună. Ceea ce le-a fost fatal. Au murit pentru că au fost prea buni!

Trupul lui Tasker şi cenuşa lui Theo au fost repatriate cu acelaşi avion. Au fost o echipă şi au rămas o echipă şi după moarte.


Familia îndurerată

Leah, logodnica lui Tasker, plânge pe umărul Laurei, sora acestuia. Foto: Daily Mail


În Wotton Bassett, orăşelul în care au loc de obicei ceremoniile funerare ale eroilor repatriaţi, atmosfera a fost sfâşietoare joi după amiaza, scrie Daiy Mail.

Mama lui Tasker, Jane Duffy, de 51 de ani, a stat îmbrăţişată cu sora mai mică a caporalului, Nicola, de 13 ani, în vreme ce logodnica lui Liam, Leah Walters, de 33 de ani, plângea prăbuşită pe umărul sorei caporalului, Laura.

Peste convoiul funerar a plouat cu trandafiri roşii, galbeni şi albi. Mulţi oameni au venit din toată Marea Britanie, împreună cu câinii lor, pentru a-i  saluta pe eroii întorşi acasă.

Urna cu cenuşa fidelului Theo urmează să fie înmânată familiei Tasker .


Onor pentru eroi

Soldaţii aliniaţi prezintă onorul împreună cu un căţel care va fi curând trimis în misiune. Foto: Daily MailThis website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult