Acasa MagazinLife China: Culoar special pe trotuar pentru dependenții de mobile

China: Culoar special pe trotuar pentru dependenții de mobile

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Autoritǎțiile din orașul chinez Chongqing au preluat o idee prezentatǎ pe National Geographic și au creat prima bandǎ pentru dependenţii de telefoane.

China: Culoar special pe trotuar pentru dependenții de mobile (foto:news.cn)

China: Culoar special pe trotuar pentru dependenții de mobile (foto:news.cn)

Culoarul dependenţilor de smartphone de pe trotuar este separat cu o linie albă de restul trotuarului, iar cuvântul „telefon mobil” este scris pe pavaj pentru a sublinia că acea bandă le este destinată celor ce nu se pot despărţi de telefon. Conform dailymail.co.uk, ideea a fost preluată de pe National Geographic, care a prezentat un astfel de proiect într-unul din programele canalului său la începutul acestui an.

Pȃnǎ ȋn prezent se pare cǎ proiectul nu a avut efectul dorit, ȋntrucȃt doar un număr redus de persoane au folosit respectivul culoar atunci când butonau telefonul mobil în timp ce mergeau. Cu toate acestea, autorităţile chineze consideră că marcajele le reamintesc pietonilor că „cel mai bine este să nu folosească telefonul în timp ce merg. Potrivit mediafax, dependenţa de smartphone a început să devină o problemă importantă în China, iar iniţiativa a apărut ca răspuns la această problemă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult