Acasa MagazinLife Chinezoaicele domină Top 20 cele mai bogate femei din lume

Chinezoaicele domină Top 20 cele mai bogate femei din lume

scris de Ziua Veche
13 afisari

.Peste jumătate dintre cele mai bogate 20 de femei din lume sunt chinezoaice, iar averea lor le depăşeşte în medie pe cele care aparţin prezentatoarei americane Oprah Winfrey sau scriitoarei britanice J.K. Rowling, potrivit listei realizate de revista chineză Hurun, relatează Mediafax.

Toate femeile şi-au realizat averile singure, nu cu ajutorul familiilor, adaugă revista.

„Nicio ţară nu se apropie de China în privinţa femeilor care şi-au făcut averile singure”, afirmă Rupert Hoogewerf, creatorul listei din Hurun.  Averea medie a celor mai bogate 11 chinezoaice atinge 2,6 miliarde de dolari, faţă de cele 2,3 miliarde ale moderatoarei TV Oprah Winfrey. J.K. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”, ocupă locul al 20-lea, cu un miliard de dolari.

Cele mai bogate trei femei de pe planetă sunt chinezoaice: regina hârtiei reciclate, Zhang Yin, 53 de ani, are o avere evaluată la 5,6 miliarde de dolari, fiind urmată de Wu Yajun – grupul imobiliar Longfor Porperties, cu 4,1 miliarde de dolari. Pe locul al treilea, cu 4 miliarde de dolari, se situează Chen Lihua, 69 de ani, care ae află în fruntea holdingului Fuhua, cu activităţi în logistica portuară şi în sectorul energetic.

Prima femeie nechinezoaică apare pe locul al patrulea: este spaniola Rosalia Mera, care conduce distribuitorul de confecţii Zara.

Hoogewerf consideră că succesul chinezoaicelor se datorează în parte politicii copilului unic şi rolului important al bunicilor în educaţia copiilor din China, femeile consacrându-se astfel mai mult timp activităţilor profesionale.

Cel mai bogat chinez este însă un bărbat, Zong Qinghou, fondatorul societăţii de băuturi nealcoolice şi de produse lactate Wahaha, cu o avere personală estimată la 12 miliarde de dolari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult