Acasa MagazinLife Cinci decenii de Rolling Stones (Video)

Cinci decenii de Rolling Stones (Video)

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Pe 12 iulie 1962 în clubul Marquee din Londra a rămas în istorie drept momentul care a dat naştere unei legende vii, numite The Rolling Stones.

The Rolling Stones au implinit 50 de ani (foto:100xr.com)

De-a lungul carierei de 50 de ani, trupa britanică înfiinţată de Mick Jagger şi Keith Richards, a lansat 22 de albume de studio, (ultimul în 2005 – „A Bigger Bang„), nu mai puţin de 37 de cântece ajungând în primele 10 locuri ale topurilor internaţionale. Mick Jagger şi Keith Richards sunt doi foşti colegi de şcoală din oraşelul Dartford, care s-a întâlnit pentru prima dată în 1960 şi care au format împreună cu Dick Taylor trupa „Little Boy Blue & The Blues Boys. Trupa numită după piesa „Rollina ½ Stones Blues”, interpretată de Muddy Waters, a debutat în 1962, avându-i în componenţă pe Mick Jagger (voce), Keith Richards (chitară solo), Ian Stewart (pian), Brian Jones (chitară ritmică), Dick Taylor (bass) și Tony Chapman (tobe).

Trupa The Rolling Stones, care a vândut de-a lungul carierei peste 200 de milioane de albume, a susţinut concerte aproape peste tot în lume, inclusiv în România, la Bucureşti, pe dată de 17 iulie 2007. Concertul de la Bucureşti, de pe fostul stadion Naţional „Lia Manoliu”, la care au asistat peste 50.000 de spectatori a făcut parte din turneul european de promovare a ultimul album „A Bigger Bang„.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult