Acasa MagazinLife Cinci plante care te ajută să te relaxezi în vacanţă

Cinci plante care te ajută să te relaxezi în vacanţă

scris de L.M.
2 afisari

Vacanța este, teoretic, o perioadă de relaxare și odihnă, o pauză necesară de la activitățile profesionale. Practic, însă, ea poate fi și o sursă de stres. Deși poate părea paradoxal, plecarea în concediu provoacă anumitor persoane o mulțime de griji și frământări.

Cinci plante care te ajută să te relaxezi în vacanţă

‘Dacă vacanța atât de mult așteptată nu se petrece așa cum trebuie?’ ‘Oare cum o să ne descurcăm cu copilul?’ ‘Dacă se întâmplă ceva pe drum?’ Pentru a nu lua stresul cu voi și în vacanță, iată o serie de recomandări și remedii din plante cu efecte relaxante dovedite.

Trucuri pentru starea de bine

În vacanță este bine să ne sustragem temporar de la reguli de orice fel și să facem exact ceea ce simțim că ne place. Psihologii ne recomandă să ne decontectăm complet de la responsabilitățile profesionale și să fim în acea stare de relaxare profundă care ne permite să facem activități pentru sufletul nostru.
Plăcerile din copilărie sunt un izvor de energie la maturitate. De aceea e bine ca, măcar în vacanță, să ne aducem aminte de ceea ce ne făcea fericiți în copilărie și să încercăm a recrea acea stare. Desertul preferat din copilărie, plimbările în natură, întâlnirile cu prietenii din timpul școlii sunt mici trucuri cu ajutorul cărora ne reîncărcăm bateriile în concediu.
Planificarea sejurului și împachetarea bagajelor conform unei liste întocmite din timp ne ajută să scăpăm de aspectele neprevăzute care ne pot strica buna dispoziție când ajungem la destinație.
Concediul într-un loc îndepărtat, total diferit față de mediul cu care suntem obișnuiți, nu este o idee prea bună după o perioadă de stres foarte mare la serviciu sau în viața personală. Este posibil să nu ne placă și să implice un mare efort de adaptare.
Reveniți la obiceiul siestei, mai ales că 20-30 de minute de somn după-amiază, într-un hamac, pe șezlong, la țărmul mării sau într-o poieniță de munte, fac minuni pentru starea de bine.

Remedii din farmacia naturii

Remediile blânde din plante sunt ideale pentru echilibrul emoțional și normalizarea stării de spirit în concediu. Acestea ne ajută să profităm din plin de vacanță pentru a ne odihni și a avea un somn sănătos. Este esențial ca, mai ales în această perioadă, să alungăm stresul, gândurile negative, nervozitatea și agitația pentru a dormi bine. Farmacia naturii ne pune la dispoziție următoarele plante cu efecte dovedite antistres: roinița, valeriana, talpa-gâștei, hameiul, păducelul.
Roiniță — ajută la îmbunătățirea stării de spirit, are efect sedativ și antidepresiv și constituie o sursă naturală de vitamina C.
Valeriana — este renumită pentru proprietatea de a relaxa sistemul nervos central, ajută la o adormire rapidă și la un somn profund în timpul nopții.
Talpa-gâștei — susține activitatea sistemului nervos, stabilizează emoțiile reducând neliniștea, teama, nervozitatea, are acțiune analgezică și antispasmolitică.
Păducelul — contribuie la scăderea tensiunii arteriale și a palpitațiilor, protejează sistemul cardiovascular în situații de stres, este dovedit ca tonic cardiac, susține circulația sangvină la nivelul creierului.
Hameiul — ajută la dobândirea unui somn odihnitor, are acțiune calmantă, analgezică și constituie o bună sursă de vitamine din grupul B și E.

5 comentarii

CONGO 29-06-2014 - 20:59

Pentru Mondialul Parpanghel, morcovul, se stie!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 29-06-2014 - 21:02

דיק אכילה

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 29-06-2014 - 21:03

Dick eating

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 29-06-2014 - 21:04

Dick essen

UnUL 29-06-2014 - 21:58

Văd că ai învățat ceva în limbi străine în timpul studiilor în străinătate. Cam puțin, e drept.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult