Acasa MagazinLife Cine a fost Yuli Ofer

Cine a fost Yuli Ofer

scris de Z.V.
23 afisari

Antreprenorul şi omul de afaceri israelian Yehuda (Yuli) Ofer, în vârstă de 87 de ani, a murit duminică la locuinţa sa, relatează luni Arutz Sheva.

În 1924, când Yuli Ofer avea numai şase luni, parinţii şi fraţii acestuia Sammy şi David au imigrat din România în Israel şi s-au stabilit la Haifa. Yuli Ofer şi-a început afacerile în oraşul Haifa, unde a fost agent şi furnizor de echipament pentru nave, iari mai târziu, împreună cu fratele său Sammy, a fondat Ofer Brothers Group. De-a lungul anilor cei doi fraţi au dezvoltat afacerile cu nave şi în anii ’70 au început să investească în Israel, în special în afaceri imobiliare.

Yuli Ofer a fondat compania Melisron, care a devenit un succes. El a achiziţionat de asemenea, împreună cu Muzi Wertheim, Hamizrachi Bank, un lanţ israelian de bănci. Astăzi, cel mai în vârstă dintre nepoţii săi, Uri Angel, este managerul companiei Ofer Shipping, o altă companie fondată de Yuli Ofer.

Yuli Ofer este considerat unul dintre cei mai buni manageri din Israel. De-a lungul deceniilor de activitate extinsă în Israel, el a contribuit generos cu energie şi bani pentru a ajuta oameni nevoiaşi, instituţii şi societatea. Yuli a fost o persoană populară. I-a iubit pe oameni şi a investit în ei şi ei au investit în el la rândul lor’, au afirmat asociaţii lui Yuli Ofer, citati de Agerpres. În urmă cu câteva luni, fraţii Ofer se aflau în centrul unei furtuni mediatice şi politice în care a fost implicată compania lor navală Tanker Pacific. Potrivit acuzaţiilor, nave deţinute de Tanker Pacific au ancorat în Iran. SUA au impus sancţiuni companiei Ofer Brothers Group ca urmare a unor acuzaţii potrivit cărora compania a încălcat sancţiunile privind comerţul cu Iranul.

2 comentarii

pathfinder 12-09-2011 - 20:39

Yuli Ofer nu avea cum sa emigreze in Israel in 1924.
Statul evreu exista cu acesta denumire incepand din 1948.
Putina atentie…

Ciu Huhu 12-09-2011 - 21:42

Deci e o alta minciuna, escrocherie evreiasca, DIN MULTE ALTELE!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult