Acasa MagazinLife Cine înşală mai mult: bărbatul sau femeia?

Cine înşală mai mult: bărbatul sau femeia?

scris de L.M.
11 afisari

Nemulţumirile maritale, lipsa sprijinului emoţional şi a comunicării între parteneri, o viaţă sexuală nesatisfăcătoare sau chiar inexistentă, stima de sine scăzută sau narcisismul unuia dintre parteneri sunt numai câteva dintre cauzele infidelităţii, scrie jurnalista Tracy Clark-Flory pe salon.com.

În contextul ultimelor scandaluri sexuale din lumea politică, Tracy Clark-Flory se întreabă dacă mai sunt posibile căsătoriile monogame. Jurnalista analizează mai multe studii referitoare la rata aventurilor extraconjugale în SUA şi încearcă să găsească câteva motivaţii ale infidelităţii în interiorul familiei.

În 1948, Alfred Kinsey (n.r.: cunoscut drept „părintele sexologiei”) scria că şapte din zece bărbaţi şi una din cinci femei au recunoscut că au avut o aventură extraconjugală. Studiile din prezent oferă statistici atât de diferite privind rata infidelităţii în rândul persoanelor căsătorite, încât procentul persoanelor care „trişează” în timpul unui mariaj este greu de aproximat , acesta variind între 20-50 la sută, în cazul femeilor, şi între 30 la 60 la sută, în cazul bărbaţilor. Potrivit cercetărilor în domeniu, bărbaţii sunt mai predispuşi la infidelitate decât femeile.

Centrul Naţional pentru Cercetarea Opiniei Publice al Universităţii din Chicago a descoperit că 15 la sută din femeile căsătorite îşi înşală soţii, comparativ cu 22 la sută dintre bărbaţi. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Texas, din Austin, între 40 şi 76 la sută dintre căsătorii sunt marcate de aventură extraconjugală. „O interpretare în cheie tradiţională a acestor cifre arată că jumătate din toate cuplurile căsătorite rămân monogame, în timp ce cealaltă jumătate va experimenta o infidelitate de-a lungul mariajului„, conchid oamenii de ştiinţă.

2 comentarii

Viorica Ianc 18-06-2011 - 06:37

Greu de raspuns.
Uneori depinde de situatii si sanatatea hormonilor, sanatatea mintii.
Privirea ochelaristului din poza…asta sta in genele (nu alea ce adumbresc ochii) barbatului ! Si femeia cu parul rosu este vanatoarea !
Cealalta, cu plasa in mana ! Cred ca aici este gresala femeii. Trebuia sa nu transporte plasa. Sa transporte el, ca nu-i turc ! Si altfel poate nu-si mai rasucea trunchiul dupa femei ci numai ochii ascunsi sub ochelari de soare.
Raport la morala.

Ciu Huhu 20-06-2011 - 08:41

o FEMEIE CARE-SI INSEALA BARBATUL CU ATI BARBATI O FACE DES, un barbat normal o face mai mult ocazional

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult