Acasa MagazinLife Cine mai îndrăzneşte să se declare frumoasă?

Cine mai îndrăzneşte să se declare frumoasă?

scris de Marius Bâtcă
15 afisari

Englezoaica Samantha Brick, 41 de ani, a stârnit o adevărată furtună pe internet, după ce s-a plâns, într-un articol publicat pe site-ul Daily Mail, că frumuseţea i-a pus mereu beţe în roate la muncă şi că femeile o urăsc pentru că este… superbă. Bărbaţii se calcă în picioare să-i plătească taxiul şi, în avion, primeşte sticle de şampanie de la pilot…

samantha-brick

Samantha Brick

Deşi este cam greu de crezut, să zicem că Samantha are un magnetism pe care restul muritorilor nu-l au.

Ce n-am înţeles? Ura cu care, la adăpostul anonimatului, mulţi oameni au comentat vrute şi nevrute pe seama autoarei.

Majoritatea criticilor o fac pe Samantha încrezută, mincinoasă şi nu suficient de drăguţă încât să aibă justificare pentru ceea ce scrie.

Dar, mă întreb, cine este suficient de?

Există vreo persoană care să poată să declare sus şi tare că se simte frumoasă, fără să primească acelaşi răspuns din partea celorlalţi?

Într-o lume în care Michelle Pfeiffer se plânge că nu are picioarele destul de lungi, cum îndrăzneşte Samantha Brick să spună că este frumoasă?!

Este clar deci că, deranjant de sigură pe sine, a încălcat un tabu.

Frumuseţea a preocupat omenirea dintotdeauna, dar parcă niciodată, ca acum, nu s-a pus un accent mai mare pe aspectul fizic.

Cu numai câteva decenii în urmă, femeile erau considerate cochete doar dacă purtau tocuri, se dădeau cu rimel şi se rujau.

Acum, normalul este ca o femeie să facă toate acestea, plus epilare, pensare, extensii de păr, peeling-uri faciale, machiaj semi-permanent, bronzare artificială, albire a dinţilor, operaţii estetice…

Când 46% dintre femei recunosc că au fost ridiculizate din cauza imaginii lor şi 39% şi-ar face operaţii estetice, dacă şi-ar permite, e mai mult decât evident că ni se induce şi întreţine sentimentul de jenă pentru felul în care arătăm.

Doar suntem atât de departe de noul ideal de frumuseţe fluturat peste tot, dinaintea ochilor noştri, nu?

Femei tinere, slabe, bine machiate şi îmbrăcate, fotografiate din unghiurile cele mai avantajoase şi apoi retuşate, pentru a îndepărta orice imperfecţiune microscopică.

Morala? Dacă ai impresia că eşti o frumuseţe şi ai încredere în tine, precum Samantha, eşti o ciudăţenie!

Şi meriţi ca întreaga lume să sară cu gura pe tine.

Dacă ai impresia că eşti urâtă şi că nu ţi-ar strica o operaţie estetică, felicitări, societatea te consideră normală!

Articol aparut in nr. 53 din săptămânalul ZIUAVECHE.RO

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult