Acasa MagazinLife Cinema Icon Award: Kevin Costner premiat pentru ȋntreaga carierǎ

Cinema Icon Award: Kevin Costner premiat pentru ȋntreaga carierǎ

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Actorul Kevin Costner va primi Cinema Icon Award pentru întreaga carieră, premiu care îi va fi acordat pe 27 martie, la gala CinemaCon Big Screen Achievement Awards din Las Vegas.

Cinema Icon Award: Kevin Costner premiat pentru ȋntreaga carierǎ (foto:urban.ro)

„Cu o carieră de peste 40 de ani, atât pe marele ecran, cât şi în spatele camerei, Kevin Costner a încântat publicul cu performanţe memorabile şi i-a cucerit cu abilităţile sale excepţionale de regizor. Contribuţia lui Costner la experienţa cinematografică este inegalabilă”, se arată într-un comunicat emis de Mitch Neuhauser, directorul evenimentului, informează contactmusic.com. Gala de premiere are loc în timpul CinemaCon, congresul oficial al Asociaţiei naţionale a proprietarilor de cinematografe din Statele Unite, care va avea loc între 24 şi 27 martie, la Caesars Palace din Las Vegas. În 2013, Cinema Icon Award pentru întreaga carieră i-a fost acordat actorului Morgan Freeman.

Născut într-o periferie săracă a oraşului Los Angeles, în anul 1955, Kevin Costner, licenţiat în ştiinţe economice, şi-a început cariera în cinema la vârsta de 27 de ani. Primele sale roluri memorabile au fost cel din „Silverado” (1985) şi cel din adaptarea pentru marele ecran a serialului „Incoruptibilii” (1987). Abia în 1990 a dobândit statutul de vedetă de prim calibru, prin rolul său din westernul epic „Dansând cu lupii”, care a fost recompensat cu două premii Oscar. Au urmat roluri în filme de mare buget, ca „Robin Hood, prinţul hoţilor”, „JFK”, „Bodyguard” şi „Wyatt Earp, justiţiarul Vestului sălbatic”, dar şi în filme cu mai puţin succes la public, precum „Waterworld – Lumea Apelor” (1995) şi „Poştaşul” (1997).

În octombrie 2009, Kevin Costner a venit pentru prima dată în România, unde a susţinut un concert alături de trupa sa, Modern West, în timpul Festivalului de film Ro-IFF de la Arad. El a revenit în România în 2012, pentru a filma miniseria TV „Hatfields & McCoys”, susţinând cu această ocazie şi un concert într-un club bucureştean. De altfel, Kevin Costner a mulţumit „comunităţii cinematografice” din România care a contribuit la realizarea miniseriei de televiziune „Hatfields & McCoys”, pentru care a primit premiul Emmy pentru cel mai bun actor în rol principal, la gala din 2012, şi a repetat gestul la începutul anului 2013, la gala Globurilor de Aur. Potrivit mediafax, Kevin Costner a jucat recent în filmele de acţiune „Jack Ryan: Agentul din umbră/ Jack Ryan: Shadow Recruit”, de Kenneth Brannagh, şi „Condamnat să ucidă”, regizat de McG, care a avut premiera în cinematografele din România pe 21 februarie.

1 comentariu

Tache 07-03-2014 - 22:50

Hollywoodul este Ministerul de Propaganda al SUA. Este controlat prin teroarea judecatoreasca. Dar zilele lui sunt numarate.

House Of Cards Will Bring Down Hollywood

http://www.youtube.com/watch?v=fHZLK6xEndQ#t=114

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult