Acasa MagazinLife Ciocolata neagră, bună pentru slăbit

Ciocolata neagră, bună pentru slăbit

scris de A.B.
11 afisari

Dacă vreţi să pierdeţi din greutate, mâncaţi ciocolată neagră. Dar cu moderaţie.Un nou studiu american scoate în evidenţă valenţe noi ale ciocolatei negre, care, consumată cu moderaţie ca parte a unui stil de viaţă sănătos, poate duce la reducerea indicelui de masă corporală.

cicolata neagra În ciuda aportului caloric ridicat, ciocolata este benefică pentru metabolism, dezvăluie studiul realizat pe baza observaţiilor asupra a 1000 de persoane şi publicat luni de Archives of Internal Medicine.

 Persoanele monitorizate, cu o vârstă medie de 57 de ani, care au consumat ciocolată în medie de două ori pe săptămână şi au practicat sport de trei-patru ori în acelaşi interval de timp, au prezentat un indice de masă corporală mai mică decât cele care nu au mâncat ciocolată la fel de des.

 Indicele de masă corporală (IMC) este un indicator statistic a masei unei persoane raportată la înălţimea ei, ajutând la evaluarea riscului de boli legate de greutatea excesivă sau de o deficienţă de greutate.

 “Este o descoperire oarecum surprinzătoare”, remarcă conducătoarea echipei de cercetători Beatrice Golomb, de la Universitatea din California-San Diego.

 “Înainte de a consuma un baton de ciocolată pe zi, amintiţi-vă totuşi că acesta conţine 200 de calorii din zahăr şi grăsimi saturate”, avertizează cercetătorul Nancy Copperman,  care nu a participat la experimentul respectiv.

 „Limitaţi-vă la o medie de 28 de grame de ciocolată neagră sau cacao cu un nivel scăzut de zahăr pe zi”, mai recomandă ea.

 Alte studii au arătat că ciocolata este bogată în polifenoli şi antioxidanţi puternici, care ar putea limita stresul şi reduce riscul de boli cardiovasculare, cancer şi alte boli cronice.

 “În măsura în care este consumată ca parte a unui stil de viaţă sănătos, ciocolata nu va duce la creşterea în greutate. Dimpotrivă, ar permite un control asupra greutăţii’, precizează la rândul său Suzanne Steinbaum, directorul Departamentului de boli de inimă de la spitalul Lenox Hill din New York.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult