Acasa MagazinLife Clinceni. Tricolorul românesc, cel mai mare steag din lume VIDEO

Clinceni. Tricolorul românesc, cel mai mare steag din lume VIDEO

scris de M.A.
60 afisari

La Clinceni, Tricolorul românesc a devenit cel mai mare steag din lume. Uriaşul drapel are o lungime de 349 de metri, o lăţime de 226 de metri şi cântăreşte 5 tone.

Clinceni. Tricolorul românesc, cel mai mare steag din lume

Clinceni. Tricolorul românesc, cel mai mare steag din lume

Steagul, realizat în parteneriat de Antena 3 şi fabricadesteaguri.eu, a fost desfăşurat pe Aerodromul Clinceni şi omologat în GUINNESS WORLD RECORDS.

Pentru realizarea steagului a fost nevoie de sute de ore de munca, zi si noapte, de gasirea unor solutii ingenioase pentru confectionarea si transportarea drapelului in locatia in care va fi desfasurat! Primele fasii din steag au inceput sa fie cusute acum doua luni. O prima experienta utila pentru ce se va intampla luni, 27 mai, a fost intinderea unui drapel urias al Uniunii Europene pe peluza din fata Palatului Parlamentului, in data de 9 Mai.

În jurul orei 17, va incepe un moment festiv, iar gazda va fi Mihai Gadea. Printre cei care vor tine scurte discursuri vor fi premierul Victor Ponta, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, ministrul de Interne Radu Stroe. Iar un reprezentant al Muzeului Militar va vorbi despre semnificatia Drapelului National.

Imnul National Desteapta-te, Romane! va fi interpretat de o orchestra militara care, inainte de ora 17, va mai avea un moment artistic de inalta tinuta. In timpul festivitatii, publicul va urmari si Drill Team-ul Regimentului de Garda, un moment impresionant de manuire a armelor.

Timp de 20 de minute, deasupra celui mai mare Drapel National din lume se va produce o demonstratie spectaculoasa a aviatorilor de la Aeroclubul Romaniei. Hawks of Romania si avioanele lor Extra 300, in culorile tricolorului, isi vor arata maiestria intr-o demonstratie care va taia respiratia celor prezenti. Parasutistii Aeroclubului vor face si ei o demonstratie si vor ateriza pe steag.

1 comentariu

ada 27-05-2013 - 18:33

„Pentru Relu Fenechiu, managementul privat înseamnă ca aceia care au devalizat ani la rând sistemul feroviar românesc, cum este cazul directorilor Micu, Dorobanțu sau Ghibu, trebuiesc promovaţi ca manageri privaţi, dar remuneraţi împărăteşte. Astfel, devalizatorul de ieri, este de astăzi managerul de succes şi, ca atare, trebuie plătit cu mii de euro pe lună. Practic, Fenechiu continuă campania de distrugerea cu bună ştiinţă a căilor ferate…”
Se poate si asa ?!
“Cea mai elocventă caracterizare pentru DOROBANTU constă în descrierea făcută de Honore de Balzac: „Parvenitul se târăşte de-a buşilea în faţa celor ce-i pot fi de folos şi este obraznic cu cei de care nu mai are nevoie, aidoma paiaţei dintr-un balet, pare marchiz dacă-l priveşti din spate, dar este bădăran dacă-l priveşti din faţa”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult