Acasa MagazinLife Cluj-Napoca: Prima şcoală de coafor canin din România

Cluj-Napoca: Prima şcoală de coafor canin din România

scris de Laurentiu Banches
11 afisari

La Cluj-Napoca a fost deschisă “Şcoala Canină”, prima şcoală de “coafor canin” din România, la care absolvenţii vor primi diplome eliberate de Ministerul Muncii, care să ateste că aceştia pot practica noua meserie, de “groomer”.

Prima scoala de coafor canin din Romania a fost deschisa la Cluj-Napoca (foto:Scoala Canina)

Dacă până nu demult cei interesaţi să-şi deschidă un salon de înfrumuseţare pentru câini erau nevoiţi să urmeze cursuri de perfecţionare în ţări precum Austria sau Anglia, acum aceştia pot să obţină diplome eliberate de Ministerul Muncii, în premieră în România, la Cluj-Napoca. Cursul de „coafor canin” a fost deschis în premieră la Cluj-Napoca şi oferă absolvenţilor, diplome eliberate de Ministerul Muncii, care pot fi folosite peste tot în Uniunea Europeană. Noua meserie de coafor canin, “groomer”, a fost introdusă în nomenclatorul meseriilor abia din luna august 2011.

Coordonatorul primei Şcoli Canine din Romania, Darius Isai, spune că este o cerinţă mare pe piaţa din Romania, întrucât în ţară  sunt multe saloane pentru animale însă nu prea există personal calificat în domeniu şi de aceea există o permanentă cerere pentru aceste meserii.  Coordonatorul şcolii a precizat că majoritatea celor 150 de cursanţi care au trecut până acum prin Şcoala Canină sunt cu studii superioare, aceştia “sunt studenţi sau absolvenţi de facultate care vor să îşi deschidă propriul salon de coafură canină sau vor să lucreze în străinătate în acest domeniu. Am avut chiar şi medici veterinari care au dorit să înveţe în detaliu cum se coafează un câine”.

Cursul durează două luni, perioadă în care viitorii stilişti canini învaţă totul despre toaletarea şi anatomia  elemente esentiale cainelui, scurt isotric, originea lor, tipurile raselor,dermatologie , coomportamentul cainelui , reactii , comunicarea cu clientii , rase de caini , grupe de caini,tunsori standard , tunsori de expozitie , trucuri si multe altele . cosmetica canina, precum şi multe secrete legate de întreţinerea îndrăgitelor patrupede. Cursul de “groomer” de la Şcoala Canină poate fi urmat de orice persoană apreciază şi iubeşte pe “cel mai bun prieten al omului”, câinele, aceştia fiind predate de un medic veterinar şi de doi coafori canini specializaţi în Austria.

2 comentarii

BULA 16-07-2012 - 16:53

Acum, de cand cu evreiala generalizata, nu ne mai putem nici sa ne cacam, daca nu posedam o diploma in sensul asta. Inainte vreme facea omul ce se pricepea si lua banu, fara atatea scoli.

Roxana Timisoara 16-07-2012 - 19:09

Buna ziua, am facut cursurile la ei la prima scoala canina din Romania la cluj napoca si am fost foarte multumita de curs erau incluse si produse profesionale pentru practica si ustensiile profesionale pentru practica si am facut practica pe foarte multi caini de rase, si sunt singura scoala de coafor canin din Romania unica scoala care fac asfel de cursuri, si ofera diplome acreditate de ministerul munci de coafor canin, va recomand scoala canina

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult