Acasa MagazinLife Cluj: Record mondial la flotări pe dosul palmelor

Cluj: Record mondial la flotări pe dosul palmelor

scris de S. P.
3 afisari

Un jandarm clujean în vârstă de 37 de ani, Adrian Petre, a doborât, duminică, recordul mondial la flotări pe dosul palmelor, după ce a făcut 631 de flotări în 15 minute.

Record mondial pentru Adrian Petre

Record mondial pentru Adrian Petre (foto:mediafax.ro)

Adrian Petre, subofiţer la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) „Alexandru Vaida Voevod” Cluj, a făcut, duminică, în cadrul unui eveniment desfăşurat la un mall din Cluj-Napoca, un număr de 631 de flotări pe dosul palmelor, în 15 minute, reuşind doborârea recordului mondial care data din 8 noiembrie 2007 şi care i-a aparţinut britanicului Paddy Doyle, cu 627 de flotări.

Adrian Petre a spus, după ce a reuşit doborârea recordului mondial, că a fost mai greu decât se aştepta.

„Pentru mine a fost o zi istorică şi am reuşit doborârea recordului mondial la flotări pe dosul palmelor – 631 de flotări în 15 minute. A fost foarte greu, mai greu decât mă aşteptam, mi-am făcut înainte un program de executare a flotărilor, în minutul 12 a fost cel mai greu, pentru că atunci am simţit că mi-a obosit corpul. Am avut două praguri de-a lungul executării flotărilor, ştiam că voi doborî recordul după primele cinci minute, dar nu ştiam cu câte flotări”, a spus Petre corespondentului Mediafax, care a subliniat că s-a antrenat patru luni înaintea acestei încercări.

Înregistrarea executării flotărilor urmează să fie trimisă Guiness World Record pentru omologare.

Programul manifestării a mai cuprins şi o demonstraţie de judo a sportivilor de la Centrul Olimpic Cluj, în care a evoluat şi fiul său, Andrei, în vârstă de şase ani şi jumătate.

Adrian Petre este medaliat la campionate mondiale şi europene de judo la grupa peste 30 de ani. El deţine, din 9 februarie 2013, recordul naţional la flotări – 1.419 în 49 de minute.

Plutonierul major Adrian Petre este angajat din anul 2006 la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Cluj, ca subofiţer operativ care asigură paza la Curtea de Apel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult