Acasa MagazinLife CNA: RTV amendată pentru imagini cu tentă sexuală cu Irinel Columbeanu

CNA: RTV amendată pentru imagini cu tentă sexuală cu Irinel Columbeanu

scris de Marius Bâtcă
5 afisari

Postul de televiziune România TV (RTV) a fost amendat de CNA cu suma de 10.000 de lei pentru difuzarea unor imagini cu tentă sexuală.

Irinel Columbeanu Irinel ColumbeanuIrinel ColumbeanuRomania TV RTVConsiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a hotărât, joi, să amendeze România TV pentru că acest post de televiziune a difuzat, în cadrul Jurnalului orei 15.00 din 4 ianuarie, o ştire despre anunţul candidaturii lui Irinel Columbeanu la Primăria Bucureştiului ilustrată cu imagini cu tentă sexuală ale căror protagonişti erau omul de afaceri şi o femeie, informează Mediafax.

În timpul prezentării ştirii cu titlul „Iri, crai de Izvorani/ Iri: mare crai, mare primar”, prezentatoarea Jurnalului de la RTV a spus: „Vorbim acum despre o altă persoană care este în atenţia opiniei publice. Irinel Columbeanu a decis să se concentreze pe carieră după ce a rămas fără soţie. Va candida la Primăria Capitalei şi îşi pune mari speranţe chiar pe femeie. A avut lipici la ele, iar acum le cheamă şi la urne. Aventurile amoroase ale miliardarului au fost nu doar subiect de presă, ci şi parodiate de Viorica de la Clejani. Vedem despre ce este vorba şi comentăm imediat”.

Ulterior, pe România TV a fost difuzată o înregistrare în care Irinel Columbeanu şi o femeie sunt protagoniştii unor scene sexuale. Fondul muzical folosit pentru ilustrarea înregistrării a fost o melodie interpretată de Viorica din Clejani.

Postul de televiziune a fost amendat pentru încălcarea articolului 39, alineatul 1 din Legea audiovizualului, potrivit căruia „Este interzisă difuzarea, în cadrul serviciilor de programe de televiziune şi de radiodifuziune, de programe care pot afecta grav dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor, în special programele care conţin pornografie sau violenţă nejustificată”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult