Acasa MagazinLife Columbeanu: Irina refuză să plece la Monica Columbeanu-AUDIO

Columbeanu: Irina refuză să plece la Monica Columbeanu-AUDIO

scris de D.S.S.
3 afisari

Omul de afaceri Irinel Columbeanu precizează, într-un comunicat, că va fi de acord ca fiica sa Irina să fie încredinţată mamei îndată de decizia în acest sens „va deveni oficial învestită, iar executarea ei încuviinţată” şi că „refuzul de a pleca la mamă” vine din partea copilului.

irinel_si_irina_columbeanu_nu vreau la mami

Irinel Columbeanu spune ca Irina nu vrea la mami

În legătură cu speculaţiile apărute în presă, potrivit cărora m-aş opune la executarea Deciziei de încredinţare a Irinei către Monica Columbeanu, doresc să informez opinia publică cu privire la faptul că de îndată ce această decizie va deveni oficial învestită, iar executarea ei încuviinţată, nu mă voi opune ca executorul judecătoresc să-şi ducă la îndeplinire mandatul încredinţat de instanţa competentă. Legat de aceasta, consider că aceleaşi speculaţii, potrivit cărora ducerea la îndeplinire a executării acestei Decizii se va face cu suportul şi asistenţa instituţiilor de forţă ale statului, nu fac altceva decât să tensioneze şi mai mult atmosfera artificial încărcată cu senzational din jurul acestui caz. Efectele pot fi atât potenţial defăimătoare prin disproporţie privind rolul forţelor de ordine cât şi mai ales potenţial traumatizante pentru minoră şi de care sper ca mama ei să ţină cont când va alege forma de executare„, afirmă Columbeanu într-un comunicat.

El susţine că refuzul de a pleca la mamă vine din partea copilului, despre care afirmă că „plânge în continuu„. 

Refuzul de a pleca la mamă nu vine din partea mea, ci din partea copilului, care plânge în continuu şi mă roagă «să nu o dau la mama»„, scrie Columbeanu, apreciind că este de datoria sa să ţină cont de „părerea vehement exprimată” a fiicei sale.

El consideră că trebuie să respecte „dreptul copilului de a-şi exprima liber opinia asupra oricărei probleme care îl priveşte” şi îşi exprimă speranţa că şi executorul judecătoresc care va veni „să execute silit copilul la cererea Monicăi Columbeanu” va respecta prevederile legale potrivit cărora „autorităţile publice sunt obligate să respecte aceste drepturi garantate oricărui copil de statul român prin prevederile art.1, art. 24 şi art. 28 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, dar şi prin prevederi cu valoare constituţională astfel cum acestea sunt reglementate de art. 20 din Constituţia României coroborat cu prevederile art. 1 ale Convenţiei cu privire la drepturile copilului, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 20 noiembrie 1989 şi ratificată de Parlamentul României prin Legea nr. 18/1990, potrivit cu care «în toate acţiunile care privesc copii, întreprinse de instanţele judecătoreşti şi autorităţile administrative… interesele copilului vor prevala»”.

Omul de afaceri asociază comunicatului său şi un link către „ultima înregistrare ce atestă părerea Irinei asupra a ceea ce urmează”, intitulat „Irina Columbeanu: de ce nu vrea la mami„.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult