Acasa MagazinLife Comisia Europeana a aprobat un nou tratament impotriva cancerului de piele

Comisia Europeana a aprobat un nou tratament impotriva cancerului de piele

scris de Doru Dragomir
3 afisari

Zelboraf a primit, luni, autorizatia Uniunii Europene.  Medicamentul promovat de grupul farmaceutic Roche este destinat tratarii melanomului, cea mai agresiva forma de cancer al pielii.

Zelboraf este recomandat pentru tratarea pacientilor cu melanom metastazat care prezinta mutatia BRAF V600E. Acest medicament functioneaza prin blocarea proteinei care alimenteaza cresterea tumorii . Efectele secundare precum modificari alea functiei hepatice, durerile articulare si eruptiile au facut ca medicamentul sa fie supus la noi teste pentru a micsora gradul de risc.

Astfel, grupul elvetian Roche a primit aprobarea autoritatiilor europene pentru medicamentul Zelboraf, care potrvit specialistilor reduce cu 63% riscul unui deces rapid al pacientilor ce prezinta gena mutanta BRAF.  Pana la introducerea tratamentului cu acest medicament, in  zona UE,  doar 25% din pacientii diagnosticati cu aceasta maladie au supravietuit mai mult de 1 an.

Zelboraf a fost omologat  de FDA, Agentia americana a medicamentelului, in august 2011, precum si in Elvetia, Brazilia, Canada, Israel si Noua Zeelanda, fiind propus spre aprobare si in India si Australia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult