Acasa MagazinLife Comori ascunse de vizitat în România

Comori ascunse de vizitat în România

scris de Ștefan Constantinescu
235 Afisari

În ultimii ani, tot mai mulți turiști de peste tot din lume și-au croit drum spre țara noastră. Să fie natura bogată, arhitectura impresionantă sau aerul boem printre motivele vizitei?

Chiar dacă suntem deja conștienți de toate aceste locuri superbe, parcă nu le acordăm importanța pe care o merită. De multe ori alegem să călătorim departe de casă, însă nu apreciem la fel de mult peisajele pe care țara noastră ni le oferă. Așadar, să facem o trecere în revistă a câtorva comori cum doar în țara noastră se găsesc.

Vulcanul Racoș

Vulcanul Racoș este de o frumusețe impresionantă și oricât de greu ar părea de crezut, se află chiar la noi în țară. Acest vulcan este situat pe partea dreaptă a drumului care duce de la Brașov spre Timișoara, mai precis la 10 km de acesta.

În trecut, țara noastră avea mult mai mulți vulcani activi. Dovadă a acestui lucru sunt plantele din zonă, solul special și un lac vulcanic.

În aproprierea acestuia, se poate vizita Lacul de Smarald, denumit așa datorită culorii sale. În plus, la doar câțiva metri de aici vei putea vedea coloane de bazalt, care reprezintă o atracție turistică importantă.

Sinaia

Dacă nu ai vizitat Sinaia până acum, poate a venit momentul s-o faci. Există multe motive care te vor face să te îndrăgostești de acest oraș. Cea mai evidentă atracție turistică este Castelul Peleș, care atrage anual un număr impresionant de vizitatori de peste tot din lume.

În același timp, pârtiile sunt la fel de impresionante. Câteva alte clădiri frumoase din țara noastră ce merită vizitate dacă tot ești prin zonă sunt Casa Memorială a lui George Enescu, loc în care compozitorul a trăit înainte de a se muta la Paris. Aici vei avea ocazia să vezi și pianul la care a compus câteva dintre melodiile sale.

În muzeul de trenulețe în miniatură care este situat strategic în aproprierea gării se găsesc 70 de locomotive și 150 de vagoane ce se plimbă în voie pe suprafața de 300 de metri de cale ferată.

Transalpina

Chiar dacă în ultimii ani a câștigat popularitate și nu este chiar un loc ascuns, Transalpina rămâne unul dintre cele mai impresionante drumuri din țara noastră. Acesta este cel mai înalt drum din România.

Se pare că a fost construit încă din timpul războaielor cu dacii. De atunci a trecut multă vreme și a fost reabilitat ceva vreme mai târziu de către regele Carol al doilea. Acesta este și motivul pentru care a fost supranumit „drumul regelui”.

Drumul are 138 km și te plimbă prin județele Vâlcea, Sibiu, Alba și Sebeș. Câteva dintre obiectivele care îți vin în cale pe durata parcurgerii lui sunt Vârful Păpușa, Lacul Petrimanu, Mânăstirea Obârșia Lotrului, Lacul Vidra și Stațiunile Rânca și Voineasa.

Cascada Răchițele

Probabil una dintre cele mai impresionante cascade din țara noastră se află în comuna Răchițele, din apropriere de Cluj-Napoca. Pentru a ajunge la cascada Vălul Miresei poți merge cu mașina iar apoi va trebui să te plimbi pe jos timp de zece minute.

Cascada seamănă foarte mult cu un văl de mireasă, probabil acesta fiind și motivul pentru care a fost supranumită așa.

Aceasta se află la o altitudine de 1000 de metri și are o lungime de 30 de metri, lucru care îi conferă o priveliște impresionantă. Dacă tot te afli în zonă, poți vizita și Parcul Natural din Munții Apuseni și de ce nu, Lacul Tarnița. Aceasta este o zonă destul de populară printre clujeni și merită vizitată cel puțin o dată.

Șinca Veche

Dacă vrei să descoperi unul dintre cele mai misterioase locuri românești, Șinca Veche este locul pe care îl cauți. Se pare că acesta este încărcat de energie pozitivă și poate chiar provoca minuni.

Pentru a ajunge la mănăstire trebuie să parcurgi 45 km din Brașov. Drumul este asfaltat până la locație și odată ajuns acolo, orice localnic va ști să îți ofere indicații. Este un alt loc absolut superb ce merită văzut cel puțin o dată în viață.

Acesta sunt câteva dintre locurile superbe de la noi din țară. De unele dintre acestea se poate să fi auzit, în timp ce altele sunt o surpriză plăcută. Nu trebuie să mergi prea departe de casă pentru a te bucura de ele și îți vei dori apoi să descoperi tot mai multe peisaje la fel de frumoase.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult