Acasa MagazinLife Concert Linkin Park în România

Concert Linkin Park în România

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Linkin Park va susţiune un concert în Bucureşti pe 6 iunie la Romexpo.

Crossover in Romania - Concert Linkin Park 6 iunie 2012

Se anunţă o vară de neuitat pentru fanii muzicii din România, după ce nume mari precum Guns N’ Roses, Red Hot Chili Peppers sau Lady Gaga au anunţat deja că vor susţine concerte în Capitală, venind rândul trupei californiene de crossover, Linkin Park să dea o veste bună fanilor din Bucuresti. Cei şase membri ai grupului, Mike Shinoda, Chester Bennington, Brad Delson, Phoenix, Joe Hahn şi Rob Bourdon urmează să susţină un concert pe 6 iunie în Bucureşti la Romexpo.

Crossoverul este un gen muzical care îmbină elemente din diferite genuri pentru a da naştere unui sunet unic. Chitaristul Brad Delson a spus de altfel că „cea mai mare greşeală pe care o fac unii este aceea de a spune că suntem doar o trupă de rock”. De altfel la lansare, în 1996, trupa a apărut pe piaţa având denumirea Hybrid Theory tocmai pentru a folosi un nume mai reprezentativ pentru muzica hibrid şi revoluţionară pe care o creează. Din cauza faptului că o altă formaţie înregistrase însă deja acest nume, ei au fost nevoit să îl schimbe în Linkin Park, ideea pentru noul nume venindu-i vocalului Chester Bennington după ce a trecut cu maşina pe lângă un parc cu acelaşi nume.

Din 2000 şi până  în prezent, formatia a scos patru albume de studio, două albume cu remixuri şi două albume live, care s-au vândut în peste 45 de milioane de exemplare. Primul album, care a păstrat denumirea „Hybrid Theory” a fost certificat cu discul de diamant (10 milioane de exemplare in SUA) si a castigat multi-platina in multe alte tari, iar ultimul lor album, „A Thousand Suns”, a debutat direct pe locul 1 in Billboard Top 200 Chart, ceea ce-l face al treilea album consecutiv semnat de Linkin Park care ajunge acolo. Pentru 2012, membrii trupei le pregătesc fanilor un nou album, Chester Bennington declarând despre acesta că „o sa fie ceva mult mai familiar oamenilor decat a fost “A Thousand Suns”. Vom incerca sa venim cu un sound greu, fara sa mergem prea mult inspre metal”.

De vineri 13 aprilie fanii îşi pot achiziţiona deja bilete pentru concertul care va avea loc la Romexpo. Acestea vor costa 130 lei la Gazon B, 200 lei la Gazon A (180 de lei până la 26 aprilie), 270 lei la Golden Ring şi 360 lei la Tribune VIP. Potrivit Metalhead.ro biletele se pot achiziţiona online pe site-ul eventim.ro, sau prin magazinele din reţeaua Eventim (Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult