Acasa MagazinLife Conspiraţia mondială împotriva familiei

Conspiraţia mondială împotriva familiei

scris de M.I.
769 Afisari

Sunt căsătoria şi familia în pericol? Asistăm la un atac concertat  şi din ce în ce mai viguros asupra a ceea ce, cu puţin timp în urmă, încă se numea celula de bază a societăţii”. Un documentar realizat de Alianţa Familiilor din România. 

Atac concertat asupra căsătoriei şi familieiCeva se întâmplă. Semnele sunt peste tot, de netăgăduit şi îngrijorătoare. Vorbim despre căsătorie şi familie. Este căsătoria ca instituţie socială în declin sau pe cale de dispariţie? De câţiva ani suntem confruntaţi cu un asalt de argumente numeroase, cărţi, iniţiative legislative, studii, comentarii şi mişcări sociale care afirmă că societatea Mileniului III nu mai are nevoie de căsătorie. Că este o instituţie demodată fără nici o relevanţă sau utilitate socială. Fie că e numită epoca post-modernă, post-morală, sau cu alte nume, perioada de început a Mileniului III cere tot mai vehement dezinstituţionalizarea căsătoriei.

Anul 2010 a fost plin de evenimente şi semne de prost augur pentru căsătorie şi viitorul ei. Portugalia, Argentina şi Mexico City au legiferat căsătoriile homosexuale. Judecători federali în SUA au declarat neconstituţională căsătoria între un bărbat şi o femeie. Publicaţiile prestigioase americane Newsweek şi Time au anuntat „moartea” căsătoriei ca instituţie socială, iar luna aceasta revista britanică The Economist a publicat o serie de articole în favoarea dezinstituţionalizării căsătoriei şi pentru înlocuirea ei cu parteneriate civile bazate pe contracte între părţi, fără deosebire de sex. În plus, săptămâna aceasta, democraţii americani şi-au anunţat intenţia de a iniţia luna viitoare proiecte de legiferare a căsătoriilor homosexuale în Rhode Island, New York şi Maryland, state în care în urma alegerilor din noiembrie au devenit majoritari.


Eliminarea familiei, visul lui Marx şi Engels


Există mişcări foarte agresive care au şi ele acelaşi obiectiv –eliminarea căsătoriei. Amintim aici doar de Beyondmarriage.org, o mişcare din care fac parte mii de personalităţi influente din întreaga lume, academicieni, profesori, jurnalişti, oameni de afaceri, politicieni, filosofi, eticisti, lideri de comunităţi religioase, preoţi, pastori, avocaţi, judecători, oameni de rând, care toţi au în comun acelaşi obiectiv – eliminarea căsătoriei şi înlocuirea ei cu o sumedenie de structuri contractuale între două sau mai multe persoane, dar care toate resping elementele fundamentale ale căsătoriei naturale – heterosexualitatea, monogamia, fidelitatea în relaţiile intime şi procrearea.

Rădăcinile acestor idei radicale nu sunt foarte vechi. Fondatorii comunismului (Engels şi Marx) au respins căsătoria pentru că, în opinia lor, era o instituţie socială de exploatare a femeii de către bărbat. Mişcarea feministă a secolului XX a preluat aceste noţiuni, iar mişcarea de emancipare sexuală începută în anii ‘60 a promovat şi continuă să promoveze cu agresivitate aceleaşi noţiuni. Căsătoria este văzută ca un instrument de exercitare a autorităţii patriarhale. Ca atare, trebuie eliminată. Iată cum, în mod ciudat, căsătoria, care până nu de mult era socotită, de mii de ani, un cadru social pentru facilitarea fericirii şi dezvoltării armonioase a bărbatului şi a femeii, în ultimii ani a fost transformată în obstacolul primordial în calea împlinirii fericirii personale.

Aceste noţiuni sunt reflectate tot mai clar şi des în textele rapoartelor emise de structurile europene privind familia şi căsătoria. Nu se mai vorbeşte despre „familie,” ci despre „variante de familii.” Iar expresia „soţ şi soţie” a fost înlocuită cu  termenul de „parteneri.” Certificatele de căsătorie emise în statul american Massachusetts, care a legiferat căsătoriile homosexuale în 2004, au eliminat cuvintele „mire” şi „mireasă,” „bărbat şi femeie,” înlocuindu-le cu cuvintele „partea contractuală A” şi „partea contractuală B.”


Freud: dispariţia căsătoriei va arunca omenirea în barbarie


Trendurile acestea sunt în vogă în majoritatea ţărilor europene occidentale. Fără îndoială suntem martorii unui declin incontestabil al instituţiei căsătoriei. Se poate însă vorbi şi despre posibila dispariţie a acestei instituţii? Dacă da, care ar putea fi consecinţele eliminării ei?

Ne limităm astăzi la concluzia directă şi simplă formulată de Siegmund Freud în unul din cele mai bine cunoscute şi provocatoare eseuri pe care le-a scris: Civilization and its Discontents. („Civilizaţia şi nemulţumirile ei”) Scris în 1929 şi publicat în anii ‘30, eseul acesta a fost tradus şi în româneşte după 1989. Argumentul lui esenţial este că dizolvarea instituţiei căsătoriei va duce la prăbuşirea civilizaţiei. Porneşte de la premisa că civilizaţia a fost posibilă prin aşezarea căsătoriei ca instituţie fundamentală a societăţii. În consecinţă, afirmă Freud, atâta timp cât societatea favorizează heteronormalitatea, monogamia, căsătoria şi procrearea, civilizaţia va fi posibilă. Când aceşti piloni sociali se vor surpa, civilizaţia va regresa în barbarie.

113 comentarii

Denali 25-01-2011 - 00:07

To : Europeanul…

Dle Europeanul, doresc sa exemplific (ptr. a MIA OARA) falimentul moral, ipocrizia si degenerarea morala a Stangii , a Liberalismului , a asa zisului Progresism , sau cum se mai cheama….

Binenteles ca media de indobitocire in masa , nu mentioneaza aceasta situatie penibila si ridicola…

Dupa cum cred ca ai aflat de la activistii de partid , camuflati ca ziaristi si reporteri, sapatama trecuta un criminal pe nume de Who(sic!) , presedintele maoist a primit cele mai inalte onoruri posibile acordate ,de obicei de presedintii americani , aliatilor apropiati si vecinilor…

Deci presedintele maoist Who, a fost primit de presedintele american : Why…la casa alba…
Onorurille au inclus si 21 gun salute(ceva rar acordat de presedintii americani)…

apoi a urmat cina …
Intre invitati s-a aflat si fostul presedinte american What…cunoscut intre amici ca presedintele Aluna , sau jimmy carter…

…Ahh ce poetica ironie….

Acum 13 ani cand acelasi individ maoist Who a vizitat america cowboy ul Bush i-a dat cu tifla…Who a petrecut mai mult timp in San Francisco decat in washington…s-a suparat foc(dar asta e problema lui)…

Media de indobitocire in masa, a criticat aspru aceasta rece primire a lui Who de catre cawboy ul american…
mentionand, ca politica agresiva a lui Bush incordeaza relatiile cu tot felul de democrati ai Lumii precum ,cei din moscova, beijing, teheran ,caracas, etc…

Eu presupun ca in ceruri relatiile dintre Dumnezeu si lucifer , sunt deasemnea incordate…diferenta este ca Dumnezeu , nu este…binecuvandat cu…ziaristi deotologi…asa cum suntem noi pe pamant…

De data asta , Copilul Minune a dorit sa …rectifice…aceasta…eroare diplomatica…

Deci Stanga americana onoreaza un criminal maoist…

La Cina de Stat , Presedintele Obama (Laureat al premiului Nobel ptr. Pace), alaturi de fostul presedinte, actualul ambasador antisemit (onorific) al americii jimmy carter, si el laureat al premiului Nobel pentru Pace, au onorat ,felicitat, cinat , imbratisat si dat mana cu presedintele maoist Who, care se intampla sa tina sub arest la domicilu(recent eleiberata din lagarul de munca fortata), pe laureatat Nobel pentru Pace din 2010…

Media de indobitocire in masa , nu a sesizat aceata parada a ipocriziei si duplicitatii a Stangii Internatioanle…

Si ca sa punem cireasa pe frisca, in a evidentia ironia , trebuia sa amintesc ca premiile astea Nobel ptr. Pace , sunt finantate dintr-un fond ai carui bani provin din producerea si vanzarea….Dinamitei….

Deci cam asa functioneaza Stanga …Lozinci, slogane, ca lupta ptr. libertate, ptr. saraci , ptr. drepturi ,etc.,etc…asta in timp ce REALITATEA se perinda prin fata ochilor tuturor….Iar multi dobitoci se minuneaza cat de articulat, inteligent , si prezidential presedintele americii este….

Maine va fi un alt exemplu…dar cine le mai numara…

Banatanul 25-01-2011 - 17:46

Da ieri a fost luni si o zi de lucru mai lunga pentru mine si nu am putut raspunde .

Dl Val Verde
Eu nu doresc sa flutur pe Dumnezeu in fata altora. Pentru ca Dumnezeu nu are nevoie de asa ceva, Dumnezeu nu negociaza cu oamenii si nici nu are nevoie de bunavointa lor. Si nu inteleg la ce va referiti cind pomeniti de microb si apoi Dumnezeu nu are un anume microb al lui.

Problema este ca sufletul omului este creat pentru al recunoaste pe Dumnezeu in mod natural si involuntar. Si acest lucru il stie si Lucifer, si de aceea voi cei de stinga va temeti si atunci cind auziti ca exista Dumnezeu, intrati in fibrilatie cu tot corpul cind auziti pronuntinduse cuvintul Dumnezeu.

Nu sunt preot, ci am o pregatire in domeniul stintelor exacte si lucrez in acest field. Si nu am 32 de ani de casnicie cum ai dumneata (multi inainte) am doar 20 de ani de casnicie si copii. Familia a suferit in anii 50, Bunicul a fost ridicat la ora 4 dimineata cu duba neagra de acasa de trei ori si plimbat in jurul satului si batut mar de catre securitate, apoui aruncat in pragul case precum o bucata de lemn, dar a supravietuit o vreme dupa aceea. Parintii mei au trait cu spaima as cum foarte multe alte familii de romania au trait, ca ori cind li se poate intimpla si lor ceea ce i sa intimplat bunicului datorita Comunismului si securitatii, in acest fel de mediu am copilarit si singurul refugiu a fost rugaciunea de seara si uneori cititul din Sf Scriptura iar Bunica de multe ori duminica ma ducea de minuta la Sf. Biserica. Si nu sunt un habotnic Religios. Dar am bunul simt sa spun raspicat ca progresul de dragul progresului a distrus si ecosistemul si pe om.

Ultima reduta care ne-a mai ramas este Familia, numai in sinul ei omul poate sa priceapa ca a comis o fundamentala eroare atunci cind a ales sa nu mai tina seama de ecosistemul in care traieste sa produca doar de dragul consumului, sa consume doar pentru asi satisface poftele animalice sa se destrabaleze sis a faca copii de care care sa nusi assume nici o responsabilitater inspre ai educa spre o viata echilibrata si cu simt de raspundere fata de propiul suflet , adica cu frica de Dumnezeu si ca intro buna zi fiecare vom da socoteala de modul cum ne-am petrecut viata. Toate aste sunt lucruri de bun simti dar fara ele am ajuns sa avem hrana cu hormoni, cu aditivi chimici, cu piata neagra de furt de organe (adica se omoara oameni singuratici si fara ajutor pentru a li se lua organele), soiuri de plante alimentare modificate genetic, experimente pe oameni etc.

Dl-le cei de stinga sunt criminali perfizi si se ascund dupa lozinci umanitare, dar ei sunt cei responasbili de distrugerea ordinii natural a societatii umane, a familiei si a bunei convietuiri sociale intre oameni, tot ei au pervertit fiinta umana prin ipocrizia insamintata in relatiile dintre stat si cetatean.

Marturisirea cuvintului lui Dumnezeu nu poate fi un act privat ci unul public pentru ca Dumnezeu a creat lumea si nu Lucifer. Daca te afli in ceata lui Lucifer asa dupa cum te exprimi, imi pare rau de tine dar tu estui cel ce trebuie sa te ascunzi de cuvintul-luminii lui Dumnezeu si nu eu. Dar afla ca Dumnezeu este Bun si il asteapta pe fiecare suflet sa vina la lumina cunoasterii si vietii. Eu ti-o spun omeneste, invata sa te rogi si roadgate nu te mai insotii cu Lucifer. Va venii o vreme cind va fi prea tirziu.

Vreau doar sa-ti relatez o intimplare personala din timpul cind am fost in clasa a III, Invatatoarea il ridica in picioare pe unul din colegii de clasa si il cearta ca a fost vazut ca merge cu bunica la Biserica. Si colegul sa speriat foarte tare si eu ca sa-l linistesc fara sa imi dau seama cu voce tare iam spus, Ionele nu terebuie sa mergi in fiecare duminica la Biserica, Bunica mea moi spus ca dac ma rog in fiecare seara duminica ma lasa sa dorm mai mult si nu ma mai ia la biserica, fa si tu la fel. A picat tavanul in cap invatatoarei care impreuna cu doamna directoare adjuncta iau chemat pe ambi parinti ai mei la scoala sa spuna este adevarat ca eu ma rog acasa in fiecare seara? Si de ce mi se permite sa fac acest lucru. Noroc ca Directorul scolii a fost un Barbat in virsta si cu capul pe umeri. Cele doua femei erau tinere si proaste. In timpul acelei sedinte a venit si Directorul care cind a auzit despre ce este vorba a intrerupt discutia si le-a intrebat pe cele doua femei “ma loazelor voi stiti tatal nostrum? Si ele sau uitat una la cealalta precum vacile, si dupa care le-o mai intrebat ma voi sunteti botezate in Sfinta biserica sau nu si iara or tacut si sor uitat una la cea lalta” apoi leo spus la amindoua de fata cu mine si parintii mei sa vina a doua zi cu rugaciunea tatal nostru scrisa de mina la el la birou. Dupa care directorul lea trimis de acolo si sia cerut scuze fata de parintii mei. Astea au fost, sunt si vor fi femeile in lume. Si ele stiu bine acest lucru si de aceea au nevoie si se simt in in siguranta linga Barbatul lor si cum sunt scapate singure o iau pe aratura. De aceea noi Barbatii avem obligatia sa avem grije de nevestele noastre. Bunicul meu zicea” Ala nui Barbat care nui in stare sa aibe grije de un “f.u.n.d” da femeie. Si despre femei la fel, nui femeie aia care nui in stare sa aibe grije de un “cap” de barbat. Asta este o logica simpla si sanatoasa cu toate academismele noastre a celor din ziua de astazi care si care au o valoare relative in fata institutiei Familiei.

Cind eram in romania, indrumatorul de doctorat mia spus un lucru simplu si valabil pentru viata. Anume, in viata sa te ingrijesti pt. ati construii doua picioare ca punct de sprijin astfel incit daca unul te lasa sa te poti sprijinii pe celalalt. Un picior sa iti fie familia ta si celalalt picior profesia ta, dar sa sti ca numai cu ambele picioare poti sa pasesti demn in viata si sa realizezi ceva pentru societate si cei din jurul tau. Cu numai un singur picior oricare ar fi vei fi olog si nu-ti vei duce viata cu rost si cu folos.

Iisus Hristos prin pildele sale indeamna omul sa munceasca si nu sa leneveasca sau sa se lamenteze in saracie fie sufleteasca fie materiala. Deci progresul de dragul progresului nu isi are justificarea, iar lumea civilizata de astazi din Europa si Nord America isi are temelia asezata pe viata Crestrinesca a Bisericii primare a primelor 7 sinoade ecumenice. Ca am ajuns intro situatie critica se datoreste celor de stinga Marx si Lenin care sunt fara de Dumnezeu, de aceea noi Crestinii avem obligatia de a ne revendica civilizatia Europeana dar si de a ne distant de cei fara de Dumnezeu.

Dle Val Verde daca vreo dat vei ajunge pe patul de spital si viata iti va fi pe muchie de cutit sa nu te surprinda faptul ca atunci cind vei vorbi cu cel mai grozav chirurg care te va opera implorindu-l si rugindu-l sa aibe grije ce face ca dumneata ai dorii sa mai teraiesti, iar acest savant cu bisturiul in mina iti va spune, D-le Val Verde eu ca Medic nu pot sa fac decit ceea ce ma invatat scoala si sitiinta medicala si care nu garanteaza viata asa ca eu ca om de stiinta nu pot sa iti garantez viata, despre aste trebuie sa vorbesti numai cu cel de sus si iti arata cerul, adica cu Dumnezeu. Oricit de grozavi ve credeti voi cei de stinga, noi oamenii nu suntem stapini pe viata noastra as cum va afisati voi cei adin ceata lui Lucifer.
Familia este singurul loc unde oamenii pot sa se linisteasca si sa inteleaga care este rostul lor in aceasta lume trecatoare si unde au gresit.

ValVerde 27-01-2011 - 16:53

D-le Banatan

Tot ce ai scris se bazeaza pe citeva prezumtii.
Pina cind nu faci un efort sa dovedesti ca prezumtiile respective sint adevarate, tot ce ai scris este o dizertatie lunga, neancorata in realitate.

Prezumtii:

1.) Ca Dumnezeu exista
2.) Daca exista, ca dumnezeul tau e cel mai bun, cel mai tare, cel care are dreptate, etc. (Sper ca stii ca e inflatie de dumnezei in lume)
3.) Ca Lucifer exista.
4.)Ca daca exista, cei care nu cred in d-zeul tau, cred (sau sint adepti) ai lui Lucifer
5.) Ca eu sint de stinga.
6.) Ca cei de stinga sint criminali perfizi care au distrus familia traditionala.

Doua observatii:
a) Poti sa crezi in ce vrei, poti sa te inchini la ce vrei, poti sa ai sistemul tau de valori si principii. Ai dreptul la asta si sint gata sa apar impreuna cu tine dreptul tau de a crede in ce vrei.

Problema mea incepe cind cei ca tine incearca sa-si impuna credinta si valorile lor tuturor celorlalti.
Am probleme cu cele zece porunci in locuri publice, am problema cu icoanele in scoli, am probleme cu banii publici alocati Catedralei Neamului,…intelgi de unde vin?

b)Chestia cu doctorul si cu patul de moarte…imi asum riscul.

Un alt Banatzann 26-01-2011 - 22:29

Un alt Banatzan,

Bravo Banatanule, Frumos spus, lucru limpede si asezat. Ma bucur sa aud astfel
de lucruri si ca exista si astfel de oameni care inca mai folosesc organul
gindirii. Dar si faptul ca tot ceea ce ai spus ai spus in mod politicos. Si ma
bucur sa vad Oameni de Stiinta care au frica de Dumnezeu si stiu sa se si roage.
Este inca o dovada ca Stiinta si Religia nu se exclude reciproc. Scuzama dar
spun om de Stiinta ca am inteles ca ai si doctoratul, sper ca la-i terminat?
Da, dumneata de unde esti din Banat. Ca eu sut din Jimbolia si locuiesc in Montreal.

Bumerang 27-01-2011 - 14:53

Mama mama, ce „macel” verbal aici pe forum!
Da’ de ce v-ati indepartat asa de tare de tema articolului??

In conditiile in care Terra e populata de aproape 7 miliarde (pt americani billion) de „hominizi”, care-i problema??? Iar dupa statistici in 2025 vor fi 8 milirade.

Ce conteaza evolutia demografica din USA sau Europa?? Egal cu ZERO!

Niste spalati pe creier gen Banatanul, Cerc, Liviu se agata de orice subiect, ca sa ajunga la temele lor preferate! Xenofobie, misoginism si talibanism crestin.

Cea mai tare aberatie a fost afirmatia Banatanului precum ca „Femeia este de fapt o victima a propriei ei slabiciuni”. Boah. Asta-i de pus in rama!

Ma baieti, sincer acum. Voi ati avut vreo femei in viata voastra?? Una reala, nu din alea la care va holbati pe net.

Apropos, va recomand cu incredere real dolls! Avand in vedere ca nu vorbesc, stau unde si cum le puneti, „fac” ce vreti voi, arata superb (se pot configura depa gust 🙂 ) suma de vreo 5 sau 6 mii de dollari e o investitie buna. Nu stiu cum o sa reusiti sa le lasati gravide, ca doar familia trebe sustinuta si ocrotita, nu-i asa, da va descurcati voi! Poata daca insistati reusiti! :-)) Insa aveti grija, daca incepeti sa vorbiti cu ele, ar trebuii sa consultati un medic, psihiatru!

Liviu 27-01-2011 - 15:48

Nene, vorba Bobocului nostru. te-a cam prins Alzheimer-ul de capatana … Nu ca ar gasi ceva acolo dar macar are de ce sa te apuce ! Si uite cam asa se nasc fuhrer-ii care impun ei ce sa scrie cineva, unde si cum. Da’ pa matale nu asta te doare de fapt ci ca nu ai cu cine sa polemizezi si nu te baga nimeni in seama … E, uite ca te bag eu !!!

Bumerang 27-01-2011 - 18:39

Tu Cam ai Probleme cu „sa citim si sa intelegem ” bag sama.
ce tot indrugi acolo baliverne? Te-am prins la punctul slab?

Tu poti scrie ce cum si unde vrei! Tot ASA cum pot eu Sa constat ca ai probleme 🙂

Banatanul 28-01-2011 - 01:01

Domnule Val Verde eu nu pot sta de aceeasi parte a baricadei cu protestantii, neoprotestantii si paganii. Nu doresc sai convertesc pentru ca asta in opinia mea trebuie sa se intimple in mod natural odata cu evolutia lor spirituala si dobindirea puterii de a discerne cum ca viata este o taina un mister si ne-a fost data de a o traii cu rost si cu folos. Porunca lui Dumnezeu este Cresteti, Inmultitiva si Stapiniti pamintul. Este o porunca la fel de tainica ca si viata si pe care nu o poate pricepe orice cititor.

1)Prima conditie este: Cresteti, ce inseamna asta? Nu ceea ce inteleg proletarii, adica cei multi si fara nimic sfint in ei, dar care stiu a citi si scrie. Cresteti inseamna nu fizic ori biologic ci este vorba de o Crestere in cunoasterea luminii ce izvoraste din cuvintul Dumnezeului treimic. Aceasta crestere se face in timp, prin selectie naturala, si prin incercari venite de sus. Ni sa spus: Lucifer a cerut sa va cerna, iar Dumnezeu ia permis sa se atinga doar de trup far sa aibe puterea de a face rau sufletului celui ce crede in lumina cuvintului lui Dumnezeu treimic.

2)A doua conditie, Inmultitiva: Aceasta conditie nu face referire sub nici o forma la numarul tot mai mare a fiintelor umane pe pamint. Adica la excedentul demographic care exista astazi si care se datoreste tocmai incalcarii poruncilor lui Dumnezeu, in special aceleia de a nu fi patimas adica de ate lasa prada dorintelor sexuale caci omul pierzindusi mintile ajunge sa faca multi copii si in casa lui si in altele si de aici cresterea exponentiala de populatie, oamenii barbati si femei la un loc incalca legea iar efectul este suprapopularea pamintului. Abstinenta este calea pe care Dumnezeu o legifereaza prin porunca de a nu curvii si a nu preacurvii. Inmultitiva se refera la inmultirea oamenilor care au ajuns la cunoasterea cuvintului luminii Dumnezeului treimic. Este vorba de o inmultire a celor ce ajung la o putere spirituala de discernamint (despre rostul si folosul vietii) si abstinenta. O familie cu maxim 2 copii in tot deauna va fi capabila sa se ingrijeasca de acesti 2 copii ne lasindui la voia intimplarii, vor fi bine instruiti si apti de asi lua viata in serios, iar rata demografica ar fi una sub control. Iisus Hristos nu a spus sa faceti cit mai multi copii asa cum fac protestantii, neoprotestantii si paginii, acestia incalca lege pentru ca fac fac ceea ce ei cred lasinduse prada dorintelor sexual de moment si a patimilor si nu dupa cum spune legea lui Dumnezeu.

3)Atreia, Stapiniti tot pamintul, Dumnezeu spune ca pamintul a fos facut pentru om si ca omul sa-l stapineasca si nu sa-l distruga as cum facem noi stazi cu ecosistemul natural al Terrei. Omul are obligatia la a traii in armonie cu natura si cu semenii sai. De aceea stapinirea poate fi facuta numai atunci cind exista un numar sufficient de mare de oameni spiritual Crescuti in cunoasterea cuvintului luminii Dumnezeuilui Treimic. Cum se convietuieste intro asemenea societate pe care Dumnezeu o doreste? Simplu respectind Legea si Masura Legii. Legea (principiile de urmat) inseamna “Dogma” si Masura Legii (ori a principiilor) inseamna “Canon”. De aceea Biserica vorbeste despre Dogma si canon, care nu sunt altceva decit Legea si masura Dumnezeului treimic.

Ca oamenii, adica preotii dein ziua de azi au ajuns sa compromita Legea si Masura Legii este o problema grava si care ar merita abordata. De ce acestia compromit Lege si Masura? Papa de la Roma in urma cu multi ani a recunoscut senin ca cei mai mari dusmani ai Bisericii lui Hristos sunt Preotii. Iar ceea ce se intimpla astazi cu supra popularea si expansiunea ideologiei de stinga, secularizarea chiar si Revolutia Franceza, sunt de fapt rezultatul prin ricoseu al ticalosiei acestei preotimi care este formata din oameni saraci la origine. Si este rezultatul incalcarii poruncii lui Dumnezeu Crsteti, Inmultitiva si Stapiniti.

Pilda lui Iisus cea cu camila care trece mai usor prin urechile acului decit un om bogat in imparatie. Este total fals rastalmacita astazi de catre Biserica. Iisus spune aceasta pilda unui om credincios, smerit si Bogat. Si nu il dojeneste pentru bogatia lui mostenita si nu-l aseamana cu vreun Vames. Omul Bogat il cauta pe Dumnezeu pentru ca ajunsese la un anumit nivel de cunoastere si ajunsese la o poticnire care era de natura fizica, adica preocuparea administrarii treburilor si afacerii ii tinea mintea ocupata. Ori pentru asta trebuia sa se elibereze, si ii si spune cum, vinde tot ceea ce ai sau da la saraci; daca vrei sa-l cunosti mai mult pe Dumnezeu mintea trebuie sa-ti fie descatusata de la treburile lumesti. In vremea imperiului Bizantin intrarea in preotie nu se facea din tinerete (cum se face astazi) ci numai la Maturitate si numai de catre cei ce dovedeau ca au mostenit (nu facut prin furt sau crima de catre ei, ci mostenit de la parintii lor) averi mari, au trait o viata fara nevoi materiale si ca in viata dobindise-ra o pozitie de raspundere fie in stat fie in armata, Averea trebuia vinduta, impartita la saraci sau lasata familiei daca aveau mostenitori si cu care trebuia sa rupa orice legatura o data cu intrarea in Preotie sau Episcopat. Astfel de oameni incercati si trecuti prin viata isi asumau respectarea Legii lui Dumnezeu si pentru ei intrarea in preotie ori ca Episcopi nu se facea pentru acumularea de avere ori statut social, pe care nu-l putea dobindii ramasi acasa la tata si mama lor , asa cum o data cu Evul mediu de secol XV, preotii erau acceptati si din familii sarace, adica fara vreo dovada ca au de aparat o valoare si ca au facut efortul de a renunta la acea valoare pentru o alta valoare mai superioara adica Cuvintul lui Dumnezeu.

Preotii si Episcopii au menirea sa fie tocmai acei oameni Crescuti din invatatura cuvintului lui Dumnezeu Treimic. Insa aluatul nu este de incredere pentru ca nu este dospit, saracia, lipsa responsabilitatii in fata unei averi materiale si statutul social ce decurge din acestea face ca aluatul sa fie unul slab si nepotrivit. Stiu ca cei de stinga devin opariti cind aud de legea sfinta dintre proprietate si proprietar dar asta este o alta problem pe care acestia nu o cunosc. Cit de sfinta si legitima este proprietatea si ca oamenii se impart in stapini care stapinesc si slugi care servesc este o alta lege si tot din voia lui Dumnezeu.

Oamenii care renunta pentru cuvintul lui Dumnezeu la avere materiala si statut social (pe care-l detin fara echivoc) nu pot fi asemanati cu cei ce sunt saraci, nu detin avere nici statut si intra in Preotie ori Episcopat pentru a dobindii ceea ce nu au avut vreodata (avere si statut).

Stapinii pamintului si a intregii omeniri sunt numai aceea care sunt Crescuti din aluat bun si bine dospit si ajung la cunoastrerea cuvintului luminii lui Dumnezeu treimic prin renuntare la propriile dorinte, pofte si patimi ale sufletului. Ori astfel de oameni astazi sunt prea putini in lume, astazi cei de stinga (adica omul razvratit, nelegiuit fara frica de Dunmnezeu adica protestantii, neoprotestantii si paganii, intr-un cuvint proletarii) conduc lumea, dar le va venii rindul, Lucifer nu are putere absoluta peste aceasta lume.
Asa ca, cei ce nu suntem proletari, respectam porunca lui Dumnezeu Treimic Cresteti, Inmultitiva si Stapiniti pamintul.

ValVerde 28-01-2011 - 02:11

D-le Banatean

nu te mai osteni sa-mi reproduci Biblia si interpretarea ei versiunea Pocaita.
Intelege-te cu un crestin si cu alamar. Ei sint specialisti in chestia asta cu Doamne-Doamne.

Daca ai ceva dovezi palpabile, masurabile, lumesti. Spunemi-le, daca nu, mai bien citeste articolul de pe prima pagina cu omoritul cu pietre. E si in Biblie, desi va faceti ca ploua.

Ai sa fezi unde duce bigotismul si indoctrinarea religioasa.

un crestin 28-01-2011 - 06:14

Domnule Banatanul,
cu o astfel de vorbire bizantina cum ca
„astazi cei de stinga (adica omul razvratit, nelegiuit fara frica de Dunmnezeu adica protestantii, neoprotestantii si paganii, intr-un cuvint proletarii) conduc lumea”, puneti o pata pe discursul altfel bun.

Dati apa la moara lui ValVerde care doar atata asteapta. Sa vada cum se batjocoresc crestinii intre ei.

un crestin 28-01-2011 - 06:16

Hei, Ziua, cum de mi-a sarit mesajul de la Banatanul la ValVerde?

un crestin 28-01-2011 - 06:18

Domnule Banatanul,
cu o astfel de vorbire bizantina cum ca
“astazi cei de stinga (adica omul razvratit, nelegiuit fara frica de Dunmnezeu adica protestantii, neoprotestantii si paganii, intr-un cuvint proletarii) conduc lumea”, puneti o pata pe discursul altfel bun.

Dati apa la moara lui ValVerde care doar atata asteapta. Sa vada cum se batjocoresc crestinii intre ei.
Reply

Banatanul 28-01-2011 - 01:13

D-le Val Verde
Dupa cum realitatea lumii obiective de aici de jos (si care este limitata) este o extensie a realitatii absolute de dincolo de sus (si care nu este limitata), nu este o prezumtie tot asa si Legea lui Dumnezeu Treimic nu este o prezumtie ci realitatea insasi. Caci intregul contine partea si nu invers.

un crestin 28-01-2011 - 06:44

Domnule Banatanul,

Dumneavoastra sunteti daruit cu 2 ochi ( metaphorically ) IQ si SQ pe cand ValVerde vede ciclopic, numai cu IQ.
Integrati, pe intelesul lui credinta cu stiinta, sa vedem daca de la Dumneavoastra primeste.

Cu cateva zile in urma Vale a adus iar vorba despre omoratul cu pietre in Biblie si eu i-am dat exemplul cu femeia prinsa de farisei chiar in procesul preacurviei si adusa la templu la Christos. Ce le-a zis Mantuitorul ? Cine este fara pacat sa arunce primul cu piatra. Si s-au dus unul cate unul rusinati. …

Tot atunci i-am pus intrebarea : cum explica existenta legilor naturii?

si nu stie. Credinta lui atee si Darwin dumnezeul lui, nu-l ajuta 🙂

Banatanul 28-01-2011 - 22:04

Domnule Crestin,

Apelativele sarac si bogat nu sunt un criteriu in lumea Crestinilor. A fi Sarac sau a fi Bogat nu are nici o relevanta in relatia interumana dintre Crestini, cu toate ca acesta conditie este relevanta atunci cind il cauti pe Dumnezeu si asta ne arata insasi Iisus Hristos in pilda Camilei si urechile acului. Ori un Crestin adevarat nu se ghideaza dupa aceasta diferentiere relativa a oamenilor.
Diferentierea dintre oameni pe acest criteriu este promovata de ideologia de stinga si adusa pina la exacerbare devenind chiar motivatia luptei lor de clasa.

Termenul de proletar vine din vremea Romanilor in latina “Proles” si care inseamna copil sau urmas si nu are nici o legatura cu rastalmacirea facuta de Marx si Engels care atribuie acest apelativ omului nou spalat pe creier, celui fara de Dumnezeu si care formeaza intreaga clasa sociala in fruntea careia sau asezat ei capetele laminate Marx, Engels, Lenin etc. cu ideologia lor mascata cu lozinci umanitare dar pline de ura, inspirate de Lucifer.

Lucifer se manifesta in stilul sau characteristic, te ademeneste, iti propune in functie de nivelul tau de cunoastere iar dupa ce cazi in capcana lui te leaga si te foloseste ca pe un ocnas condamnat la munca silnica. Iar daca iti revii in fire si te opui sau vrei sa iesi din prinsoarea lui se va lupta cu tine pentru a nu te scapa si daca totusi te scapa se debaraseaza de tine aruncindute la cosul de gunoi nu inainte de a te pecetluii cu o eticheta greu de dus prin lume ca o piatra de moara atirnata de git. Dumnezeu cunoaste aceasta si de aceea in lumea Crestina puterea de a dezlega si ierta este data tocmai pentru cei recuperati din lanturile lui Lucifer caci altfel sufletul omului sar zvircolii in neliniste si chinuri groaznice. Deznodamintul lui Iuda cel ce la vindut pe Mintuitor arata ca acesta a capatat cei 30 de arginti dar fara sai fie de folos as cum a fost ademenit bucurinduse de acest cistig pentru ca Lucifer a avut grije sa nul mai lase in viata pentru a avea sansa de as-i fi rascumparat gresala si la indemnat imediat sa se spinzure. Atentie cei ce sunt prietenii lui Lucifer, intr-un moment de sinceritate au sanse mari de a fi impinsi in prapastie, Lucifer isi pazeste bine turma si nu o lasa sa ajunga la a se adapa de la izvorul cunoasterii cuvintului lui Dumnezeu, el rastalmaceste si intuneca mintea celor slabi ce fac parte din turma lui.

Crestinii nu se batjocoresc intre ei, intre Crestini exista ingaduinta frateasca si care inriureste din dragostea Crestineasca a Legii Noi, cei ce se batjocoresc nu sunt Crestini. Crestinul este un marturisitor a Legii lui Dumnezeu Treimic, este un continuu cautator al izvorului nesecat de lumina ce vine de la Tatal prin Iisus. Dar mai mult, felul sau de viata este un exemplu viu pentru cei din jurul sau si prin care radiaza buna credinta in faptele sale, Crestinul nu-si permite sa fie viclean si ipocrit, avar si crud atitudinea sa de viata este aceea (de ascultare) a fiului mai mare din pilda”Fiului risipitor” a lui Iisus si care de asemenea este gresit explicata in biserica. Crestinul isi recunoaste Tatal si nul paraseste (precum fiul cel mare) in a carui umbra sta mereu si stie ca viata sa din aceasta lume are un sfirsit si nu traieste decit pentru intarirea sufletului sau in vederea calatoriei ce va sa vie. De aceea un Crestin este relaxat in fata incercarilor de tot felul si nu tinjeste spre a intoarce lumea cu susul in jos. Crestinul stie ca fie ca este bugat ori sarac materialiceste asta nu schimba cu nimic lucrurile in ceea ce priveste sufletul sau, orice om bogat poate sa devina sarac intro clipita si ori ce om sarac material poate sa devina un Om important in societate (fapt care in lume depaseste bogatia materiala) numai daca sufletul ii este inobilat cu virtuti crestine intr-o masura considerata de Dumnezeu, deoarece Dumnezeu lucreaza numai prin astfel de suflete, inobilate, imbogatite si sporite Duhovniceste. Ori pentru Crestin este o confirmare si o imbarbatare daca Dumnezeu il foloseste in lucrarea sa, de aceea scopul Crestinului nu este de a acumula in mod avar bogatii materiale cit in a se straduii in asi lucra propriile virtuti si talanti pe care Dumnezeu ia harazit si ai pune la indemina lui Dumnezeu. Asta asteapta Dumnezeu de la noi si fiecare Crestin o stie.

Un Crestin nu poate fi in acelas timp si proletar in sensul folosit de Marx si Engels care este asociat astazi cu omul sarac. Omul care vine din clasa proletara dar care se considera Crestin nu este proletar, este simplu, Crestin.
Intre Crestin si proletar este un antagonism. Proletarul creat de Marx si Engels prin spalarea creierului nu are un scop in viata sa, este avar, viclean, egoist, ticalos dornic de a parvenii in orice moment, este legat organic de lumea materiala si nu stie sa se roage, nu il marturiseste pe Iisus, nu are ca protector pe Dumnezeul Treimic (vezi cazul multor comunisti si securisti);

Crestinul in schimb are un scop bine definit in viata sa, el cunoaste relativitatea acestei vieti, el este impacat cu momentul desprinderii sufletului sau de trup si pregatit in orice moment ca aceasta sa se intimple. Crestinul lucreaza la propriile sale virtuti in fiecare zi iar Dumnezeu il rasplateste inmiit si pe el si pe urmasii lui.

Imi cer scuze daca din postarea mea sa inteles ca as batjocorii pe fratii Crestini care dintr-o eroare se regasesc sau se confunda cu clasa proletara artificial contruita de ideologia de stinga. Dar orice om din aceasta clasa sociala prin simplul fapt ca se asociaza valorilor Crestine, merge la Sf Biserica si aprofundeaza invatatura Crestina, practic se desprinde de Proletariat indiferent de conditia materiala pe care o are. In ceea cei priveste pe protestanti si neo protestanti acestia nu sunt Crestini. Biserica Crestina este una si aceeasi inca de la inceputuri si este Biserica Primara Crestina formata de-a lungul primelor 7 sinoade ecumenice avind ca si cap pe Iisus Hristos care a transmis ionvatatura prin cei 12 apostolui. A ne crampona la a ramine doar in fata textului Evanghelic rastalmacindul in fel si chip fara a intelege ca primirea invataturii sa facut prin prezenta Duhului Sfint in lume si fara de care vom fi orbi este o eroare pe care o comit protestantii si neo protestantii. Cei ce nu-si insusesc cele 7 sinoade ecumenice nu sunt Crestini si aceasta este demonstrat prin faptelelor lor ulterioare.

un crestin 29-01-2011 - 06:58

Vorbiti serios, Domnule Banateanul ?

„In ceea cei priveste pe protestanti si neo protestanti acestia nu sunt Crestini ”
–––––––––––––––––-

Conform Emciclopedia Britanica, Book Year 1991, in contextul familiei crestine mondiale, Protestantii ocupau locul 2 cu un numar de 363.290.000, dupa Romano-Catolici – 995.780.000.
Ortodocsii cu 166.942.000 ocupau locul 3..
samd…

Daca reformatii nu -s crestini, atunci ce-s ?

Banatanul 29-01-2011 - 17:13

Pseudocrestini

Banatanul 29-01-2011 - 17:30

Ei sunt Pseudo crestini. Atita timp cit nu-si insusesc canoanele sfintilor Apostoli transmise Bisericii lui Hristos si care a fost definita ca urmare a celor cele 7 sinoade ecumenice nu se pot impartasii cu singele mintuitorului. Ca-si spun ei crestini ii priveste. Vrei sa fi crestin atunci te intorci la izvorul adevarului. Nu iti creezi tu un partid sau un clan interpretind Sf Scriptura dupa cum te taie capu si te pretinzi din turma lui Hristos. Multi lupi in piei de oaie sunt iar numarul lor este tot mai mare., nu Enciclopedia Britanica sau masmedia stabileste cine este sau nu Crestin. Domnule Crestin. .

un crestin 30-01-2011 - 08:40

Inseamna ca daca eu n-am habar de canoanele sfintilor Apostoli si de cele 7 sinoade nu ma pot impartasi.
.
Stati asa, sinoade ecumenice ati zis? Mi-a venit inima la loc. Daca sinoadele sunt ecumenice, inseamna ca este cate un locsor si pentru alte ramuri de crestini.
Eu cati banateni cunosc, toti au dragoste in mincea si inima lor si traiesc in pace cu fratii greco- catolici, luterani, baptisti, anglicani, adventisti , crestini dupa evanghelie, romano-catolici….nemti, unguri, sarbi, rusi, sau tigani.

Banatanul 29-01-2011 - 17:37

Domnule Crestin
Protestantii si Neoprotestantii sunt Pseudo crestini. Atita timp cit nu-si insusesc canoanele sfintilor Apostoli transmise Bisericii lui Hristos si care a fost definita ca urmare a celor cele 7 sinoade ecumenice nu se pot impartasii cu singele mintuitorului si ca urmare nu pot si Crestini. Ca-si spun ei crestini ii priveste. Vrei sa fi Crestin atunci te intorci la izvorul adevarului. Nu iti creezi tu un partid sau un clan interpretind Sf Scriptura dupa cum te taie capu si te pretinzi din turma lui Hristos. Multi lupi in piei de oaie sunt iar numarul lor este tot mai mare. Nu Enciclopedia Britanica sau masmedia stabileste cine este sau nu Crestin. Domnule Crestin.

Bula-ngiu 30-01-2011 - 19:10

Cica „personalitati influente” sprijina curentul…mai, da multa frustrare sexuala pe lumea asta…

Banatanul 31-01-2011 - 04:19

Dl-le Crestin

Una este sa traiesti in pace cu vecinul ceea ce-i foarte adevarat (asta se intimpla si in Banat) si alta-i sa te impartasesti. Fie ca suntei din Banat si daca este asa, nu va trageti din vreuna din vechile familii de Banateni si ati aterizat in Banat fie in perioada interbelica fie dupa al doilea razboi mondial. Ori nu sunteti de loc din Banat. Oricare ar fi variant adevarata ceea ce Dv. stiti despre istoria Banatului se pare ca este Nul.
Dl-le Crestin aflati ca in Banat a existat o lege pina in 1867 cind sa infiintat imperiulm Austro Ungar, prin care se interzice in mod categoric oricarui crestin protestant sa puna piciorul pe pamintul Banatului. In Banat au existat Catolici si Ortodocsi. Spre exemplu care au fost cauzele reale pe baza carora Casa Imperiala de Habsburg a emis o astfel de Lege prin care interzicea ;protestantilor sa intre ion Banat. Este un aspect al istoriei Banatului despre care din anumite motive nu se doreste a se vorbi. Nu doresc sa intru in detalii.
Cit priveste buna intelegere dintre Catolicii de Rit Roman si Ortodocsi pe pamintul Banatului este un merit deplin al aceleiasi Case Imperiale de Habsburg. De asemenea faptul ca noua biserica Greco Catolica de pe teritoriul Banatului nu sia permis sa adopte aceeasi atitudine de ai bate pe enoriasii ortodocsi pentru ai integra in confesiunea lor prin forta asa cum se proceda in multe locuri de pe teritoriul Transilvaniei (vezi cazurile de la Halmagi, Bistrita etc.) se datoreste aceleiasi Case Imperiale dar care stapinea de facto si de jure in Banat (Guvernul Banatului fiind unul privat al Imparatului de la Viena in aceea perioada). Aspecte urite de altfel ale istoriei Rominilor din Transilvania dar despre care nu se vorbeste. Cu alte cuvinte in Banat rominilor Greco Catolici lea fost teama sa procedeze in mod violent la asi convinge vecinii de confesiunea lor tocmai datorita unei anume stari de spirit social ce exista in Banat inca inainte de venirea lor. Adica respectul fata de vecin si de confesiunea sa si in acelas timp un foarte puternic atasament fata de Casa Imperiala de Habsburg de la Viena, care exista si astazi in interiorul familiilor vechi de Banateni, si din care si eu am onoarea sa provin.
Cu privire la ecumenism, In Biserica Crestina a lui Hristos nu exista ramuri sau diverse filiale locale asa cum intelegeti dumneavoastra. Exista doar Biserica Crestina a lui Hristos si care a fost fondata de catre Hristos in Persoana. Iisus Hristos sia ales doar 12 Apostoli din cei 70 de discipoli si alte citeva mii de ucenici carel urmau. Acesti 12 Apostoli au fost singurii care au avut caderea si puterea de a unge Episcopi, Preoti si Diaconi in numele Mintuitorului. In anul 50 dupa d.Hr. la Ierusalim a avut loc primul Sinod Ecumenic la care au participat toti cei 12 Apostoli veniti dupa o lunga perioada de apostolat. La acest sinod sunt formulate primele 85 de Canoane (canon inseamna masura a legii) ale Dogmei Bisericii Crestine a lui Hristos (Dogma inseamna legea Bisericii). Aceasta Dogma adica colectia de legi a Bisericii a fost transmisa pe cale orala de catre Apostoli (numita stazi sfinta Traditie) intocmai cum au primito de la Iisus. Cu aceasta ocazie a Sinodului prim Ecumenic Dogma Bisericii este scrisa prin intermediul celor 85 de Canoane. Apostolii in Canoanele lor spun ca ii excomunica din biserica pe Episcopii, Preotii si Diaconii care nu respecta aceste canoane si care se roaga impreuna cu Ereticii, si totusi acest exclusivism se impunea in mod imperios de catre Apostoli in unanimitate la o intilnire numita Ecumenica. Pe scut deci:
1)Biserica lui Hristos este cea pe care Ei cei 12 Apostoli in cauza, o propovaduiesc si-i ung pe Episcopi, Preoti si Diaconi pentru a pazii Canoanele Legii si ori de cite ori va fi nevoie numai acestia au caderea si puterea de a se aduna in sinoade Ecumenice. Si nu alte persoane care nu vin de pe aceasta linie Apostolica.
2)Biserica lui Hristos este una si nu este permis sa aibe mai multe ramuri.
3)Toti cei care nu respecta Canoanele Apostolice sunt considerate eretici si sunt exclusi din Biserica lui Hristos.
Deci Ecumenism nu inseamna permisivitate sau dialoguri pe principii democratice. Exista Canoane pe care le respecti daca vrei sa faci parte din Biserica lui Hristos iar daca nu esti liber ca pasarea Cerului. . In Biserica lui Hristos nu exista Democratie. Care parte nu ati inteleso, sau nu vor sa o inteleaga Protestantii si Neoprotestantii.
Banatul are o lunga si glorioasa istorie dar care nu este pomenita in istoria Rominiei sip e aceasta istorie se fundamenteaza spiritual social al Banatului.

un crestin 31-01-2011 - 08:12

Multumesc, Domnule Banatanul ! Inteleg ca Biserica lui Hristos este Biserica Catolica Ortodoxa. Desi teologul rus Vladimir Soloviev folooseste o schema (arbitrara:) in care ne spune ca spiritul Ortodoxiei este inflientat de teologia Ioanica, spiritul Catolic este influentat de teologia Petrina iar Preotestantismul poarta caracterul Paulin.

Cele trei merg in paralel incepand din secolul XVI si interfereaqza din cand in cand in intalniri ecumenice sau interconfesionale.

Acum, cine credeti Dumneavoastra ca va fi mantuit ?

ps. eu sunt un simplu crestin intr-o biserica nedenominationala

Banatanul 31-01-2011 - 20:48

Dl-le Crestin

Mintuirea nu este un act de recomandare pentru a intra in vreun partid sau club select asa cum se intimpla in societatea lumeasca. Mintuirea este o conditie structurala a sufletului omului in momentul desprinderii sale de trup. Noi oamenii suntem precum niste fructe a caror rol este sa ne coacem si apoi sa ne intoarcem inapoi in Dumnezeu de unde am plecat. Omul este o scintee din Dumnezeu, si care are la dispozitie un timp scurt pentru a lumina, a se intarii si a se intoarce inapoi de unde a tzishnit inspre afara. Daca nu se va pierde risipinduse in neant.

Cind Dumnezeu la facut pe om la pus in gradina Edenului, Omul nu avea nevoie de nimic nici de mintuire pentru ca era in comuniune permanenta cu cel din care si care la Creat, adica Dumnezeu.
Dar Omul desi limitat avea vointa, si tocmai aceasta vointa folosita in mod gresit la indepartat pe om de Tatal sau. Omul a cazut in conditia actuala pe care o avem noi in aceasta lume (avar, violent, egoist, viclean, trufas etc.) si pentru a ne ridica inapoi la conditia initiala avem nevoie de starea de mintuire.

Dupa caderea in pacat omul a degenerat intr-o asa maniera ca Dumnezeu a fost nevoit sa aduca potopul pentru al salva pe Om. Si din Noe desi Om ales de Dumnezeu mii de anii dupa aceea oamenii au continuat sa se balaceasca in aceeasi decadere fara a ridica capul spre cer si sa-l caute pe Tatal, apoi Tatal ia trimis pe Patriarhi si pe Proroci tocmai pentru a ne ghida ca intr-un final insasi Prorocii sa recunoasca ca Omul nu este in stare sa se ridice singur. Prorocii cerind ajutorul lui Dumnezeu, pentru asta au spus prin rugaciuni vazind grozaviile pe care le comitea Omul pe pamint impotriva semenilor lui “Caci numai Tu Doamne de vei voii sa strapungi vazduhul si sa te scobori la Om pentrua-l ridica la tine, si si atunci Omul din saracia inimii sale nu te va recunoaste”. Astfel ca in final Dumnezeu se intrupeaza in Hristos prin care transmite omului invatatura necesara recuperarii sale, dar care nu este transmisa in mod pedagogic si scholastic ci apeleaza la vointa omului si nivelul sau de evolutie spiritual de-asi recunoaste Creatorul, Dumnezeu nu isi ia rolul de pedagog sau lider sindical care sa vorbeasca multimii si care aliniata sa se mintuiasca.

Hristos a transmis Legea in mod oral si folosindu-se de ritual aceeasi metoda este folosita si de catre Apostoli in timpul propovaduirii la neamuri. Canoanele definesc legea prin care invatatura este transmisa cit si limbajul adica metoda care este ritualul. Limbajul ritualic este unul care il exclude pe cel ce conduce ritualul de la a interfera cu mesajul legii transmis.

Mintuirea sufletului omului adica recuperarea lui prin indumnezeire se va vedea abia in momentul despartirii sufletului de trup, ceea ce facem noi astazi invocind ecumenismul este doar o simpla speculatie. Cel mai important lucru este cum traim la nivel personal si in masura in care suntem racordati la izvorul adevarului pentru a ne coace si implinii, nu se pot despartii credinta de faptele bune asa cum a facut Luter in 1514. Desi este cunoscut ce se asteapta de la noi “Caci mila voiesc si nu jertfa ni se spune. Fiti pregatiti pentru cind voi bate la usa si voi cauta fata catre fata”.

Deci mintuiree nu este un rezultat al vreunui examen si dupa care putem sa ne face de cap ca am scapat si de asta. Mintuirea este rezultatul intregii noastre vieti aici pe pamint, ca urmare a modului cum ne-am insusit invatatura spre indumnezeirea sufletului.

Sufletul nostru este precum un fruct care iasa din mugurul care infloreste apoi creste fructul verde care mai apoi da in pirg sub razele soarelui continuind sa se dezvolte pina la o coacere deplina implinindu-se, iar simburele se desprinde de fruct si cade in pamint fertil si ciclul se repeata, iar fructul implinit se intoarce acolo in esenta din care a fost zamislit, in Dumnezeu Tatal. Si toate astea se intimpla numai daca urmam calea lui Hristos transmisa pe linie Apostolica.

un crestin 03-02-2011 - 05:41

Din mesajul Dumneavoastra inteleg ca sustineti ideea ca un anumit cult este instrumentul exclusiv sau special al Harului lui Dumnezeu. Ce va spun acum s-ar putea sa va raneasca mandria Dumneavoastra cultica, dar uneori Dumnezeu lucreaza prin cultul nostru, alteori in ciuda lui…asa, numai si numai sa ajute umlintei noastre crestine.

Daca Dumnezeu vi se pare prea liberal si nu indeajuns de preeocupat de distinctiile cultice, atunci certati-va cu EL, nu cu mine 🙂

Domnule Banatanul, Luther n-a gresit cu nimic cand a zis ca mantuirea se capata prin credinta( conf.Ep. catre Romani) si nici Iacov cand a scris ca credinat fara fapte este moarta. Scripturile se talmacesc singure.

un crestin 03-02-2011 - 05:57

Domnule Banatanul,

ce ziceti ?

http://www.youtube.com/watch?v=fXag-Tfswms

Banatanul 03-02-2011 - 20:21

Mai sa fie, Dl-le Crestin!

Si cum ziceti ca lucreaza Harul lui Dumnezeu in afara Canoanelor Apostolice adica prin Protestanti si Neoprotestanti? ca-s tare curios?
Ceea ce afirmati Dv. cum ca Harul lui Dumnezeu lucreaza in afara Bisericii este hula impotriva Duhului Sfint si asta va recomanda ca un calcator de Lege.

Dumnezeu nu se contarzice „pentru a ajuta umilintei noastre Crestine” asa cum va iluzionati Dv.

Cititi va rog la Epistola Sf Ap Iacov cap 2:20 „Vrei insa sa intelegi, omule nesocotit, ca credinta fara fapte moarta este?”
Indrazniti sa cititi tot capitolul 2, nu va strica.

Si ziceti ca Luther nu a gresit? Surprinzator! Dv. va contraziceti cu insusi Luther atunci, incredibil. Dl-le Crestin, Luther inainte de a murii vazind cum taranii Germani se razvrateau impotriva legilor crestinesti ca urmare a decretelor lui Luther, acesta a exclamat: „Vai ce am facut, ratacirea mea niciodata nu se va oprii!” Vremurile actuale arata cita dreptate a avut Luther, dar prea tirziu, raul se comisese deja.
Deci, zic eu Banatanul ca este important sa intelegem ca o dat ce am comis raul, greu il mai putem oprii. Este ca un bulgare care se duce la vale. Haideti sa fim mai intelepti si sa nu ne exaltam cu inovatiile miilor de denominatiuni crestine. Haideti sa mergem la origine, la canoanele Apostolice, este cel mai sanatos si sigur pentru sufletul Omului.

Vreti sa fiti in ceata lui Dumnezeu si sa traiti in Duhul Adevarului si sa va puteti impartasii din Tainele lui Dumnezeu? Cautati Biserica Primara Crestina, botezativa si tineti rinduiala Canonica. Toti avem acces la asa ceva daca dorim, desi nu ne obliga nimeni sa facem altfel.

Curaj Dl-le Crestin nu va obliga nimeni sa va iluzionati cu fantasmele lui Luther si a derivatelor sale.

un crestin 03-02-2011 - 23:51

Mai inainte sa va raspund la acuzatia cum ca as fi ‘calcator de Lege’ , va rog sa-mi explicati ce este un canon.
O pedeapsa ?
Un exercitiu spiritual ?
Canonul este ceeace urmeaza si se da de preot in urma spovedaniei si a deslegarii de pacatele marturisite. Asadar, marturisit, deslegat, iertat si apoi pedepsit ?

ps. stiti, eu sunt cam tinerel si nu prea cunosc teologie

Banatanul 06-02-2011 - 06:03

Dle Crestin eu am mai explicat ce este a canonul. Dar pentru Dv. am sa ma repet.
Biserica lui Hristos este asezata pe temelia Legii propovaduita de insusi Mintuitorul. Lege pe care oamenii nu au fost capabili sa o intelega la acel moment chiar daca au fost avertizati de Iisus Hristos, spunindule Apostolilor ca legea o veti putea intelege numai cu ajutorul Duhului Sfint care va venii pe pamint numai dupa ce voi pleca eu. Si a venit la cincizecime in ziua de Rusalii, acesta este de fapt momentul cind Biserica lui Hristos incepe sa propoavaduiasca cuvintul adevarului, deoarece Apostolii devin purtatori de Duh Sfint si din aceasta zi ei se numesc Sfintii Apostoli.

Aceasta Lege se numeste Dogma Bisericii lui Hristos. Si care sa descoperit ca rod al prezentei Duhului Sfint in lume si numai celor privilegiati cu lucrarea Harului Dumnezeiesc, acesti oameni sunt numai cei ce au capatat dreptul tainei sacerdotale prin punerea miinilor pe linie directa Apostolica.
(Atentie!!! nu exista sindicalism sau proletarism in Biserica lui Hristos)

In zilele noastre pare desuieta aceasta legatura intre timpul present si Iisus Hristos prin lantul format de apostoli si toate generatiilor de Episcopi caci mumai Ei sunt cei ce au aceasta deslegare de a transmite prin punerea miinilor privilegiul detinerii atribuitelor sacerdotale.

Omului ia trebuit cale de 7 sinoade ecumenice adica 8 secole pentru a intelege legea (Dogma) Bisericii adica cea ce a vrut sa spuna Iisus Hristos la vremea sa. Legea este definita prin intermediul canoanelor, care sunt scrise ca urmare a disputelor teologice dintre cei cu Har ce au avut loc in decursul acestor sinoade.

Continutul Canoanelor defineste limitele intre care este necesar ca viata Crestinului sa se desfasoare. Cu alte cuvinte Canonul este textul care contine informatia explicita a legii, adica este masura acestei Legi (Dogmei) a Bisericii lui Hristos si prin aceasta canonul devine o autoritate atunci cind se vorbeste despre Legea Crestina, principiile de morala si etica Crestina in interiorul Bisericii lui Hristos.
Ceea ce spuneti Dv. despre Canon in Taina spovedaniei si a Sfintei Impartasanii nu este nici pedeapsa, nici exercitiu spiritual si nici ceea ce se da de preot spre dezlegare. “O pedeapsa ?; Un exercitiu spiritual ?; Canonul este ceeace urmeaza si se da de preot in urma spovedaniei si a deslegarii de pacatele marturisite.”
Nu se numesc canoane cele ce sunt date de catre preot credinciosului spre intarire, Canoanele sunt cele ce au fost incalcate de catre credincios si recunoasterea acestui fapt il aduce in fata spovedaniei, scopul spovedaniei este acela de a modela crestinului o astfel de viata incit sa nu mai incalce Sf. Canoane.
Nici un om si nici Preotul nu are puterea si caderea sa ierte, de iertat iarta numai Bunul Dumnezeu. Ceea ce face numai Episcopul si Preotul nu poate sa faca nici un alt om pe pamint. Adica sa dezleage blesteme. Atentie nu dezleaga pacate, este improprie o astfel de afirmatie. Este mult mai complicat ceea ce se intimpla si nu am vreme sa va explic cum este cu taina spovedaniei, eu va sugerez sa va rugati sa primiti un Duhovnic pe masura Dv.

Deci, pe scurt, Duhovnicul in functie de neputintele celui spovedit si gravitatea incalcarii Legii (dogmei) Bisericii, adica a incalcarii Sfintelor Canoane stabileste un program pe care cel spovedit sa si-l insuseasca in viata sa particulara astfel incit sa se intareasca si sufleteste si mental incit sa nu mai incalce Sf. Canoane ale Legii. Atentie! acest program de reguli sugerat de catre preotul Duhovnic nu se numeste Canoane asa cum sa incetatenit dealtfel, sunt doar restrictii in ceea ce priveste comportamentul si atitudinea personala croite pe masura a celui in cauza.
De ce sa incetatenit termenul de Canon in acesta uzanta? nu am auzit inca o explicatie, insa explicatia mea personal este ca, deoarece Canonul in Biserica Ortodoxa este o autoritate, peste care nu se poate trece, adica ori respecti Sfintele Canoanele si atunci te aflii intreg cu trupul, inima si sufletul in interiorul Bisericii lui Hristos ori incalci Sf Canoane si te auto excluzi din Biserica. Tocmai aceasta autoritate a Canonului, in viziunea populara a crediciosilor Ortodocsi este asociata cu acel program si recomandari de la Duhovnic fara de care credinciosii nu se pot intarii pentru a avea puterea de a respecta Legea Bisericii si de-a fi partasi la sfintele taine ale Bisericii lui Hriostos, adica de-a a face parte din Biserica lui Hristos. Folosirea termenului de Canon si in acest context arata seriozitatea cu care este perceputa taina spovedaniei si a impartasaniei de catre cei ce considera ca prin spovedania in fata uni Duhovnic pot sa se inatreasca si sa intre legitim in Biserica lui Hristos.

P.S. Ca in zilele de astazi avem tot mai putini Duhovnici, chiar mai grav multi dintre cei ce au luat aceasta haina a Duhovniciei sau pierdut pe iei insisi fie ca au fost slabi fie ca nu au fost dintr-un aluat bun, asta nu inseamna ca Taina Sf. Spovedanii si Impartasaniei este un lucru de luat in deridere. Pentru cei ce inteleg viata si rostul ei din perspectiva lui Hristos, Dogma si Sf. Canoane ale Bisericii sunt izvorul adevarului Dumnezeiesc. Si asta o spun din proprie experienta sunt doctor in stiinte si lucrez in domeniul cercetarii stiintifice, am capatat un Duhvnic in urma cu 7 ani la care si eu si sotia ne spovedim aici in Nord America iar ceea ce se intimpla este de nedescris. Viata ta personala capata un sens pe care nici o stiinta si nici o scoala nu ti-o poate da.

un crestin 06-02-2011 - 06:36

Frumos si pe inteles explicati, Domnule doctor in stiinte Banatanul ! Se vede de departe ca aveti un duhovnic luminat. Multumesc ca v-ati luat din timpul pretios sa-mi lamuriti mie, un simplu forumist, cateva lucruri incepatoare. Cum ar veni, sa-mi dati cu lingurita laptiuc duhovnicesc.

Eu credeam ca sunt liber de Lege. Si ca singura lege careia trebuie sa ma supun este Legea Dragostei care cuprinde toate fericirile…

O Duminica buna sa avem , sa cercetam toate lucrurile si sa luam ce este bun !

iliescovici 25-02-2011 - 18:28

A cazut avionul cu conducerea USLASILOR deasupra Muntilor Retezat– pina acum nu s-a gasit nici un supravietuitor.

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult