Acasa MagazinLife Consumul de citrice reduce riscul de depresie

Consumul de citrice reduce riscul de depresie

scris de Misu Andrei
157 Afisari

Un măr pe zi ține medicul la distanță, iar o portocală pe zi reduce riscul de depresie cu 20%, arată cele mai recente date. Explicația specialiștilor este următoarea: consumul de citrice stimulează un tip de bacterii din intestinul uman, care influențează producția de neuro-transmițători precum Serotonina și Dopamina. Iar efectul se înregistrează doar la citrice, nu este valabil pentru alte fructe.

Datele au fost culese dintr-un Studiu mai amplu, început în 1989, cu scopul de a găsi factori de risc pentru bolile cronice la femei. Studiul implică peste 100.000 de femei, care la aproximativ 2 ani oferă informații detaliate despre stilul lor de viață, dietă, utilizarea medicamentelor și sănătatea lor. Așa s-A descoperit că o portocală pe zi poate reduce riscul de depresie cu 20%.

Depresia este boala secolului, iar estimările Organizației Mondiale a Sănătății arată că peste 5% din populația globului este afectată de depresie. Din fericire, există numeroase strategii și tratamente care pot ajuta la diminuare simptomelor și îmbunătățiri calității vieții.

Consumul de citrice este o descoperire recentă, însă sunt și alte elemente care pot ajuta la ameliorarea simptomelor sau chiar la vindecare: sportul, alimentația, somnul și tratamentele prescrise de medici.

CONSUMUL DE CITRICE
– poate reduce riscul de depresie cu 20%
– stimulează producția de serotonină și dopamină
sursa: Nurses’ Healty Study II/ The Harvard Gazette

DEPRESIA, BOALA SECOLULUI
peste 5% din populația globului este afectată de dpresie
sursa: OMS

COMBATEREA DEPRESIEI
– sport
– alimentație sănătoasă
– somn
– tratament prescris de medic

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult