Acasa MagazinLife Copil omorat de un caine dingo

Copil omorat de un caine dingo

scris de Doru Dragomir
64 afisari

Mama unei fete disparuta in 1980 doreste ca procurorul sa o declare pe aceasta ucisa de un caine dingo, pentru a pune capat speculatiilor privind vinovatia sa si a sotului.

Povestea isi are inceputul in data de 17 august 1980, cand micuta Azaria Chamberlain in varsta de noua saptamani, aflata la camping in zona Uluru cu parintii ei, a disparut misterios in mijlocul noptii. In 1982, juratii au decis ca Lindy Chamberlain-Creighton, mama fetei, este cea care a ucis-o pe fata, iar tatal Michael Chamberlain a fost complice la fapta. Cei doi au fost trimisi in inchisoare, dar au fost eliberati pe 15 septembrie 1988, dupa ce ulterior in 1986 politia a gasit o bucata din hainele Azariei intr-o zona cunoscuta ca fiind frecventata de caini dingo.

De atunci, in Australia au avut loc numeroase atacuri ale cainilor dingo asupra oamenilor, dar cu toate acestea nici la recursul din 1995, nu au fost invinuiti cainii dingo pentru decesul micutei si cazul a fost declarat ca fiind deces neelucidat.

Intrucat o astfel de decizie ar fi lasat multe urme de indoiala, parintii Azariei, ce au divortat in urma disparitiei acesteia, au prezentat numeroase cazuri ale atacurilor cainilor dingo drept probe si au cerut sa fie redeschisa ancheta. Insa cu toate ca audierea de vineri a fost suspendata, dna Chamberlain-Creighton s-a aratat increzatoare si a afirmat urmatoarele: „Sper ca de data aceasta, australienii au realizat ca acesti caini dingo sunt un animale periculos si sper totodata ca se va hotara un final anchetei privind moartea fiicei mele”

Dr. David Jenkins, expert in caini dingo a declarat ca acestia „pot fi curiosi, dar sunt foarte precauti si suspecti de orice este nou in teritoriul lor”. Desi nu incape indoiala ca orice animal salbatic poate avea un comportament neprevazut, cainii dingo sunt de cele mai multe ori timizi cand vine vorba de oameni si daca ar avea de ales intre a fugi si a se lupta, ar alege fuga. Astfel, cazul Azariei poate ramane in continuare un mister, chiar daca au existat cazuri in care cainii dingo au atacat oameni si sunt vazuti ca fiind daunatori de catre crescatorii de oi, care mereu isi vad turmele atacate de acestia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult