Acasa MagazinLife Cosmeticele aduc obezitatea

Cosmeticele aduc obezitatea

scris de L.M.
3 afisari

Multe persoane nu reuşesc să slăbească din cauza aşa-numitelor calorii chimice – substanţe prezente în multe produse cosmetice şi care tulbură echilibrul natural al organismului – afirmă un recent studiu American.

Una dintre clasele de ingrediente implicate în acest fenomen sunt ftalaţii, prezenţi în 70% dintre produsele cosmetice, ca şi în multe produse folosite pentru igiena locuinţei. Aceste substanţe sunt absorbite de organismul uman şi au efect perturbatoare foarte îngrijorătoare.

Medicii de la spitalul Mount Sinai din New York afirmă că ftalaţii dereglează mecanismul natural de control al greutăţii, care ţine de un delicat echilibru hormonal.

Ei susţin că expunerea la ftalaţi, datorită folosirii cosmeticelor (inclusiv săpun, şampon, loţiuni de corp) determină o creştere a riscului de apariţie a obezităţii atât în copilărie, cât şi la vârsta adultă.

Analiza conţinutul de ftalaţi din urină, la un grup de tinere fete din cartierul East Harlem, a arătat că acelea care aveau greutatea cea mai mare aveau şi cea mai mare concentraţie de ftalaţi în urină.

O altă substanţă, numită bisfenol-A (BPA), prezentă în recipientele din material plastic, furnizează, de asemenea, „calorii chimice” care contribuie la creşterea în greutate, din cauza dereglărilor hormonale pe care le produce, atât la femei, cât şi la bărbaţi, scrie descopera.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult