Acasa MagazinLife Costuri fabuloase cu securitatea la nunta Prinţului William

Costuri fabuloase cu securitatea la nunta Prinţului William

scris de Matei Iliescu
3 afisari

Asigurarea securităţii la nunta din 29 aprilie a Prinţului William cu Kate Middleton va depăşi toate recordurile de cheltuieli înregistrate vreodată în Marea Britanie.

Securitatea nunţii princiare bate toate recordurile la cheltuieliDacă la reuniunea din 2009 de la Londra a Grupului 20, când s-au înregistrat violente proteste, au fost cheltuiţi pentru asigurarea ordinii 7,5 milioane de lire sterline, dacă la nunta din 1981 a Prinţului Charles cu Diana Spencer s-au cheltuit pentru securitate 4 milioane de lire sterline (în banii de azi, circa 12 milioane), asigurarea securităţii la nunta Prinţului William va costa 20 de milioane de lire sterline (peste 23 de milioane de euro), scrie Daily Mail.

Poliţia Metropolitană este disperată, din cauza lipsei fondurilor necesare pentru plata puzderiei de agenţi care vor împânzi străzile la sfârşitul lui aprilie şi face apel la generozitatea prim ministrului David Cameron. La urme urmei, el este cel care a decis ca ziua nunţii să fie zi liberă în Marea Britanie, ceea ce face ca poliţiştii să trebuiască plătiţi suplimentar.

Festivitatea va aduna pe toţi membrii Familiei Regale Britanice, toate figurile importante din guvern, ca şi 50 de şefi de state cu delegaţiile lor, invitaţi speciali la eveniment.

Terorismul de sorginte irlandeză sau islamică este considerat cea mai mare ameninţare pentru această ocazie. Acestuia i se adaugă temerile privind diverse grupuri anarhiste, dar şi sute de indivizi cunoscuţi cu probleme mentale, care, de-a lungul timpului au pândit Familia Regală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult