Acasa MagazinLife Covasna: Prinţul Harry, cu motocicleta pe Valea Zălanului

Covasna: Prinţul Harry, cu motocicleta pe Valea Zălanului

scris de A.B.
2 afisari

Prinţul Harry al Marii Britanii, s-a bucurat, la sfârşitul săptămânii, de multă zăpadă şi de bucate tradiţionale româneşti. Aflat într-o scurtă vacanţă în România, a participat şi la o cursă de motociclete pe dealurile din Valea Zalăului.

printul harry

antena3.ro

Contesa Anna Kalnoky a anunţat că prinţul Harry şi-a petrecut sărbătorile de Paşti la reşedinţa familiei Kalnoky din localitatea covăsneană Micloşoara, într-un conac construit în secolul al XVI-lea. Gazdele i-au pregătit bucate tradiţionale de Paşti, iar pe dealurile înzăpezite a participat la o cursă de motociclete.

 Prinţul Harry se află la prima sa vizită în România, dar tatăl său, prinţul Charles al Marii Britanii obişnuieşte să vină anual în judeţul Covasna, atât la familia Kalnoky, cât şi la reşedinţa sa din Valea Zălanului, a declarat, pentru Agerpres, Contesa Anna Kalnoky.

 În urmă cu câţiva ani, prinţul Charles a cumpărat trei clădiri vechi de peste o sută de ani în Valea Zălanului, pe care le-a renovat. Valea Zălanului este un cătun izolat, cu doar 150 de locuitori, care are o puternică amprentă medievală.

 De câte ori vine aici, prinţul Charles face plimbări pe jos sau cu căruţa prin pădure, coseşte iarbă, bea lapte proaspăt muls şi gustă pâinea de casă coaptă pe vatră.

 Prinţul Charles, care este preocupat de conservarea monumentelor istorice, s-a implicat în programul de reabilitare a mai multor sate săseşti, întemeiate în Transilvania în secolul al XII-lea, dintre care o parte figurează în patrimoniul UNESCO.

 Prinţul Harry a sosit vineri în România şi, potrivit unor surse, îşi va încheia vizita în cursul zilei de luni.

2 comentarii

Contra 10-04-2012 - 14:38

Acum am inteles in naivitatea mea. A venit si asta sa vaneze ieftin. Rusine! Baiat tanar! Mai bine s-ar tine de fete sii de bautura in continuare.
Sunt sigura ca are numai Dracula in cap si ca nu a priceput nimic.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 10-04-2012 - 15:18

… Bey …… : Printul Harry a facut ca Romanica sa apara 3 zile pe HARTA turismului mondial. Nu are nici o vina , printul ca doar Dracula a intrat in memoria colectiva . Noroc ca nu si traditia pomenita de NIKOOLAS OLAHUS ….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult